nutzu_z scrie:
Nutzu,
Imi pare rau ca nu ai putut vedea barajul de la CALINESTI -OAS, pe GOOGLE EARTH,insa nu cred ca s-a schimbat fata de cum era in 1987 cand eu am participat la o finala "A",asa ca o sa pun doua poze din timpul concursului de atunci.
Chiar ma batea gandul sa intreb ce mai e cu pista de la Calinesti-Oas ca nu mai auzisem sa se fi tinut concursuri acolo,desi cred ca era cea mai uniforma pista din tara.
Ce pot sa spun e ca atunci,dar probabil si acum, era o pista uniforma ,egala pt. fiecare concurent,platica fiind pestele dominant ,dar sunt si obleti si babusti(salaul si stiuca stiu ca nu va intereseaza).
Daca eu cu platica in prima mansa am luat locul I si dupa 3 manse eram pe locul unu fara a avea decat cateva larve prapadite de Chironomus,dar numai de carlig,cred ca si acum chiar daca nu ai Chironomus sau fouille pt. a nadii cu ele ,poti obtine un rezultat f. bun.
Banuiesc ca si acum e acelas peste dominant pe aceasta pista si anume platica si ca va fi un concurs frumos.
free image hostingjpg image hostingStiu ca nu sunt cele mai reusite poze,dar nu am altele,dar oricum se poate vedea ca inclinarea taluzului nu e mare .Nu va mirati de dotarea mea ,dar asa era in acele vremuri(bacul era facut de mine,la masina de cusut dintr-un fel de musama maronie panzata la fel si husa pt. bete).
In poza a doua se poate vedea,dar mai greu marimea platicii ce o degorjam(ce apare mai alb sub cotul meu e platica),cam de 200-250g.(poze facute in timpul primei manse).
Minciogul era unul cehesc ,caruia ca sa nu mi se incurce plumbajul in el ,ii inlocuisem plasa originala cu o bucata de material de perdele.Din pacate nu era cea mai buna solutie ca ridicam greu minciogul deoarece apa curgea greu prin ochiurile f. mici ale plasei de perdea .
Juvelincul ,ca a multor oradeni,era tot din material de perdele....
In acea finala "A" din 15-16 august 1987 am fost 4 oradeni,ZOLI KOSA,BALASZ STEFAN,alias "FLECEK"(Dumnezeu sa-l odihneasca ca a fost un pescar f. bun ce a ajuns sa fie mai tarziu in echipa Ungariei),IOAN(IANCSI)BARTA, fost "elev" de-al meu in ale pescuitului competitional(ajuns in primullui an de concurs in finala "A") si subsemnatul.
"Rahat in traista" concurentilor
Jean Scurtu
P.S.Se poate incheia concursul cu o palinca oseneasca de cea mai buna calitate de care nu multi au avut parte sa guste.