Pescuit Stationar

Acum este 01 Noi 2024, 22:40

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 98 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROPUNERE FINALA
MesajScris: 21 Mar 2012, 21:38 
Neconectat

Sa stiti ca nu este o pista forte proata. Eu pescuiesc cam de 5 ani la Calinsti si este un lac bun.Singura problema este proasta administrare. Eu inca nu am auzit de o populare a lacului in 5 ani.
Baniuesc ca concursul va fi pe dig (ca altudeva nu au unde ca vara ii plin de buruieni ). Vara pe dig este zona cea mai buna pentru stationar si unele locuri (in care nu cresc buruieni) pe partea cu padurea.
Se pride cel mai mult platica 500g-1KG (la pelete si porumb cu un vierme ) si sub 100-500g la viemi si rame rosii.Carasii sunt intre 300 si 1200g si intra cel mai bine la pelete,si rama rosie(dar in august stau in apa de 2,5 max 3m aproape de plauri si nu cred ca se va prinde foarte mult caras). Se pride foarte multa batca maricica (uneori si la 500-1000g la rama rosie si casteri). Sanse mari de castigare acolo sunt si la oblete pentru ca sunt destul de mari obletii si mananca indiferent daca scade sau creste apa.Exista sanse si de crap( chiar exemplare mari).
La Calinesti(inafara de buruieni) singura problema este ca are o termocentrala si cand o poneste scade nivelul apei (lucru ce nu ii controlat de administratorul lacului ci de electrica) si mai este o chestie foarte des bate un vant puternic pentru ca este intre dealuri si cand bate vantul nu mai ai sanse la nici un stil de pescuit (eventual daca aveti noroc sa bata din spate macar ca ii digul si ramane un 15m pescuibil).
Lacul are foarte mult peste chiar daca nu populeaza pentru ca este suprafata foarte mare si peste 50% dni suprafata nu se pescuieste(fie din cauza plaurilor fie ca nu este drum de acces).
Oricum o sa fie un concurs interesant pentru ca este o balta cu multe optiuni.

Ultima oară modificat de Busuioc Alexandru pe 21 Mar 2012, 22:15, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 21 Mar 2012, 21:52 
Neconectat

Gata, a dat totul din casa, nu mai intrebati despre Calinesti Oas, omul a fost sincer si a spus TOT! :lol: Mi-a placut prezentarea, felicitari....dar nu pot sa nu ma gandesc si la o diversiune :lol: Inca o data va multumim! :)

Sus

MesajScris: 22 Mar 2012, 21:03 
Neconectat

Eu pescuiesc de ....32 de ani pe Calinesti Oas .....si ma ....mir!!!! :shock: :shock: :shock: .As indrazni sa spun ca sunt la "servus" cu toti pesti din lac si nu pot declara asa ceva!!!!!

Sus

MesajScris: 22 Mar 2012, 21:19 
Neconectat

Declaratiile se fac dupa ce hoarda de 30 de prinzatori de pesti vor ravasi tot lacul !!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 23 Mar 2012, 16:05 
Neconectat

Grec Gheorghe scrie:
Eu pescuiesc de ....32 de ani pe Calinesti Oas .....si ma ....mir!!!! :shock: :shock: :shock: .As indrazni sa spun ca sunt la "servus" cu toti pesti din lac si nu pot declara asa ceva!!!!!

Deci omul a batut campii, sau ce? A vorbit de alt lac?

Sus

MesajScris: 23 Mar 2012, 16:41 
Neconectat
Moderator global

Nuuu , era vorba de un rau... :P

Sus

MesajScris: 23 Mar 2012, 17:27 
Neconectat

Grec Gheorghe scrie:

Am inteles ca pescuiesti de 32 de ani la lacul de la Calinesti,dar nu am inteles daca .sti intradevar sa pescuiesti.E drept oricine tine un bat in mana (sau pe cracan) e pescar,dar sunt pescari si pescari.
Eu am pescuit in acel lac odata acum 25 de ani si nu am reusit nici dupa o super palinca oseneasca sa fiu"servus" cu pestii din lac dar cu toate acestea m-am descurcat.

Daca vei avea timp sa vezi finala "A" ce se va tine in august pe acest lac,pescarii participanti o sa te faca sa intelegi ce e intradevar un pescuit si poate sa-ti dai seama ca mai ales ei vor fi "servus" cu pestii din lac si ca tu mai ai multe de invatat.

Cel putin asta e parerea mea si sper sa nu te superi pe mine.

Numai bine,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 23 Mar 2012, 17:52 
Neconectat

Jean Scurtu scrie:
Grec Gheorghe scrie:

Am inteles ca pescuiesti de 32 de ani la lacul de la Calinesti,dar nu am inteles daca .sti intradevar sa pescuiesti.E drept oricine tine un bat in mana (sau pe cracan) e pescar,dar sunt pescari si pescari.
Eu am pescuit in acel lac odata acum 25 de ani si nu am reusit nici dupa o super palinca oseneasca sa fiu"servus" cu pestii din lac dar cu toate acestea m-am descurcat.

Daca vei avea timp sa vezi finala "A" ce se va tine in august pe acest lac,pescarii participanti o sa te faca sa intelegi ce e intradevar un pescuit si poate sa-ti dai seama ca mai ales ei vor fi "servus" cu pestii din lac si ca tu mai ai multe de invatat.

Cel putin asta e parerea mea si sper sa nu te superi pe mine.

Numai bine,

Jean Scurtu

Domnul Grec este un pescar respectat de competitie pe care eu il stiu de vreo 14 - 15 ani, si stie ce vorbeste. Vorbeste cunoscand situatia actuala, nu din amintiri de acum zeci de ani. Si nu a pescuit o data in lac. Si da, stie sa pescuiasca.
Poate de departe altfel se vede situatia si probabil ca va erijati intr-un fel de guru al pescuitului de competitie, dar totusi haideti sa dam crezare celor care chiar stiu care este situatia reala, de la fata locului.

Sus

MesajScris: 23 Mar 2012, 19:36 
Neconectat

Ma bucur ca e un pescar bun de competitie,dar vazand pozele postate de copii ce au pescuit la Calinesti anul trecut in tabara de pescuit cred ca mai sunt destui pesti in lacul Calinesti si ca el greseste.
Vorbim dupa finala.Ce putin pot spune ca pe barajul lacului standurile sunt egale pt. fiecare concurent si nu norocul tragerii unui stand bun va decide castigatorul.

Nu m-am erijat niciodata in pozitia de "guru" al pescuitului competitional ca doar n-am pregatirea necesara sa-l surclasez pe renumitul "guru" Secosan si cred ca prin postarile mele nu am vrut decat sa-mi prezint opinia mea ,buna sau rea ,referitoare la pescuitul competitional ,opinie bazata pe experienta mea din concursuri si din documentarea din revistele de specialitate referitoare la pescuitul competitional la care am fost abonat aici in U.S.A.si la cele citite in Romania inainte de plecarea mea peste ocean.

Poti sa contrazici cele scrise de mine oricand ,sau sa nu le bagi in seama,dar sa le contrazici bazat pe ceva real.Am inca destule de invatat referitor nu numai la pescuit ,doar ca la mine a cam inceput numaratoarea inversa si ca "prind greu si uit repede".

Eu am nu 32 de ani de pescuit ci 60 de ani in spate pe tot felul de ape (mult timp petrecut in concursuri de stationar si fly) si consider ca mai am multe de invatat.
Daca il cunosti pe pescarul Grec,ca si cum sustineai ca lestul la plutele culisante e din cupru ,desi pusesei niste poze cu plute unde se vedea clar ca e vorba de alama,atunci m-am lamurit.
"Mea culpa" ca nu am stiut ca e un bun pescar competitional(ma refer la stationar) din moment ce nu am citit niciodata sa fie printre concurentii clasati in frunte la concursuri.

Nu stiu cat de bun e Grec ca pescar dar imi vine sa cred ca si acum la cei 70 de ani Zoli Kosa ii poate da lectii de pescuit de placere sau competitional si poate si tie.....

Sunt de acord ca poate nu mai sunt atat de mult pesti la Calinesti ca in 1987,dar in care apa in Romania sunt mai multi pesti acum decat acum 25 de ani???Si nu ma refer la crescatoriile de crapi ci la apele naturale.
Francois Villon spunea " mais ou sont les neiges d'antan"( unde sunt zapezile de altadata),si asta e valabil din pacate si la bogatia in peste actuala a apelor romane.

Mihut,m-as bucura sa te vad printre cei din fruntea clasamentului la aceasta finala pe tara de la Calinesti,ca probabil Grec va fi doar spectator(sau poate gresesc) si sa-mi spui tu adevarata situatie a pestilor din acel lac.

Personal imi pare rau ca Mihai Vargics s-a lasat de concursuri si spun asta deoarece l-am vazut in 2 concursuri; mi-a lasat o impresie deosebit de buna si cred ca echipa Romanie de stationar a pierdut un om de valoare ce probabil s-ar fi descurcat onorabil alaturi de Benzar si alti concurenti romani valorosi in concursurile internationale.

Best wishes,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 23 Mar 2012, 21:44 
Neconectat

D-lui Jean Scurtu,
Stimate domn Scurtu,va stiu din aceea "memorabila finala" de care tot amintiti,dar din pacate "acel" Calinesti nu mai este "acest" Calinesti. Cat despre pescuit,am trecut de mult de faza "de Cracan"si sa stiti nu mi-am propus sa fac "glorie" din pescuitul stationar,cred,totusi ca m-as descurca,zic eu ,binisor,si in compania dumneavoastra,chiar langa o palinca, pe as fi onorat sa va o pot oferi. Cand ziceam despre "servus" ma refeream la numarul pestilor din lac ,pentru care m-am zbatut sa nu fie decimat de "asa zisi pescari" postdecembristi.
Cu respect,
Grec Gheorghe ,Romania,Negresti Oas ,
langa Calinesti Oas
PS.Cu privire la Ady Mihut ,nu-l mai jigniti ,e un om foarte serios,zau!!!!Stie ce vorbeste!!!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 98 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Următorul

Ora este UTC [ DST ]