Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 18:49

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Daiwa TDR 3012D
MesajScris: 21 Mar 2012, 10:11 
Neconectat

Pentru cei care cocheteaza cu gandul de a folosi mulinete Daiwa.
Comparatie intre marimea 30 Shimano, 25 Daiwa, 30 Daiwa.

Imagine

Sus

MesajScris: 21 Mar 2012, 20:23 
Neconectat

De peste 8 -9 ani pescuiesc numai cu mulinete DAIWA,la rapitori cu fire textile +forfach fluorocarbon si ceea ce ti se va parea ciudat cu niste mulinete care se fac la fel de peste 25 de ani,mulinete cu 3 rulmenti ce niciodata nu au fost la reducere ca alte mulinete.
E vorba de DAIWA WHISKER SS TOURNAMENT marimile 700,1300,1600 2600.,pt. mine cele mai bune mulinete de spinning ca raport pret/calitate in special pt. apa sarata.

Mi-am vandut toate mulinetele SHIMANO (SUSTAIN,STRADIC,SYMETRE,SAHARA)facute in Japonia si acum pescuiesc numai cu SS TOURNAMENT,facute tot in Japonia,cel mai mult cu SS1300.
In apa sarata a Golfului Mexic un STRADIC 4000 nu a rezistat decat un sezon,pe cand SS-urile sunt la fel de bune ca si la inceput dupa 8-9 ani de folosinta.
Am si mulinete f. bune ca DAIWA EMBLEM,Z,X,S facute tot in Japonia,dar prefer sa pescuiesc cu SS-urile pe care multi pescari le considera demodate ,desi fac acelas serviciu ca o STELLA dar la un pret de cca. 10 ori mai mic.

Inca nu am vazut pescari in jurul meu sa prinda mai multi pesti ca mine pt. ca pescuiau cu mulinete mult mai scumpe.Cand o sa vad ca altii prind mai multi pesti ca mine datorita mulinetei imi voi schimba mulinetele ,dar inca nu a fost cazul....

Numai bine,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 22 Mar 2012, 08:51 
Neconectat

Jean Scurtu scrie:
De peste 8 -9 ani pescuiesc numai cu mulinete DAIWA,la rapitori cu fire textile +forfach fluorocarbon si ceea ce ti se va parea ciudat cu niste mulinete care se fac la fel de peste 25 de ani,mulinete cu 3 rulmenti ce niciodata nu au fost la reducere ca alte mulinete.
E vorba de DAIWA WHISKER SS TOURNAMENT marimile 700,1300,1600 2600.,pt. mine cele mai bune mulinete de spinning ca raport pret/calitate in special pt. apa sarata.

Mi-am vandut toate mulinetele SHIMANO (SUSTAIN,STRADIC,SYMETRE,SAHARA)facute in Japonia si acum pescuiesc numai cu SS TOURNAMENT,facute tot in Japonia,cel mai mult cu SS1300.
In apa sarata a Golfului Mexic un STRADIC 4000 nu a rezistat decat un sezon,pe cand SS-urile sunt la fel de bune ca si la inceput dupa 8-9 ani de folosinta.
Am si mulinete f. bune ca DAIWA EMBLEM,Z,X,S facute tot in Japonia,dar prefer sa pescuiesc cu SS-urile pe care multi pescari le considera demodate ,desi fac acelas serviciu ca o STELLA dar la un pret de cca. 10 ori mai mic.

Inca nu am vazut pescari in jurul meu sa prinda mai multi pesti ca mine pt. ca pescuiau cu mulinete mult mai scumpe.Cand o sa vad ca altii prind mai multi pesti ca mine datorita mulinetei imi voi schimba mulinetele ,dar inca nu a fost cazul....

Numai bine,

Jean Scurtu

Aveti dreptate domnul Jean, dar nici SS -urile actuale nu mai sunt ce au fost.
Din pacate o parte din castig se obtine, din reducerea costurilor de fabricatie, ceea ce pune amprenta si pe calitatea produselor.
Problema mai mare este ca sub 100$ nici nu se mai gasesc mulinete care tin ani de zile. Dupa un sezon scot sunete ciudate etc.
Personal am desfacut o mulineta folosita pe bolognese (deci nici macar nu a fost forjata), in care dupa un sezon deja a aparut pilitura din roti dintate.
Pur si simplu s-au desprins bucatele din roti.
Multa sanatate.

Csabi

Sus

MesajScris: 23 Mar 2012, 06:20 
Neconectat

Csabi,

Sa sti ca SS-urile au aceeasi calitate ca la inceput si niciodata ,dupa cativa ani de folosinta,daca le acorzi o ingrijire minima,nu vei avea probleme cu angrenajele ,acestea fiind din otel inoxidabil si bronz.
Doar 3 mulinete SS le-am cumparat noi,restul le-am cumparat din e-bay folosite (nu stiu cati ani),normal la cam jumatate din pretul din magazin si inca nu am avut nici o problema cu ele.

Ale mele sunt toate facute in Japonia,dar am citit pe un site american ca cele facute in MALAIEZIA ar fi mai bine desi eu nu prea cred.
Una noua anul trecut costa $80+taxa statala,dar acum am vazut la Cabela's ca ar costa $90.

Eu sunt f. multumit de SS-uri,pescuind la spinning,ca daca nu as fi multumit nu as avea atatea,sau as pescui cu alte mulinete,insa deocamdata nu e cazul si pot sa spun ca am prins destui pesti cu ele ,unii chiar mari peste 10kg.

Numai bine,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 23 Mar 2012, 07:23 
Neconectat

Un SS 700 la ce dimensiune corespunde?

Sus

MesajScris: 23 Mar 2012, 20:30 
Neconectat

La SS 700 diametrul tamburulu e de 3,5cm,iar mulineta cantareste 198g.,recupereaza 66cm.la un tur de manivela ,iar frana e de 4kg.
Poti vedea caracteristicile mulinetei in link-ul urmator:

http://www.basspro.com/Daiwa-SS-Tournam ... 2036/93088

In poza de mai jos poti vedea mulineta mea SS700 incarcata cu FIRELINE SMOKE 4LB.(1,8KG.)gata de pescuit la white bass:

Imagine

Da click pe poza sa o vezi mai bine.

Numai bine,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 29 Iul 2012, 13:40 
Neconectat

Stie cineva daca tamburul de la Tierra 3000 este bun la TDR 3012?!

Sus

MesajScris: 29 Iul 2012, 13:50 
Neconectat

Chiar ca arata aproape identic :o

http://www.tackletour.com/reviewdaiwatierra.html

Sus

MesajScris: 29 Iul 2012, 14:30 
Neconectat

ticairlandezu scrie:

Asta este problema.
Arata la fel, dar ar fi o incercare cam scumpa, daca nu se pupa!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6

Ora este UTC [ DST ]