Pescuit Stationar

Acum este 01 Noi 2024, 22:31

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 98 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROPUNERE FINALA
MesajScris: 23 Mar 2012, 22:39 
Neconectat

Jean Scurtu scrie:
... ca si cum sustineai ca lestul la plutele culisante e din cupru ,desi pusesei niste poze cu plute unde se vedea clar ca e vorba de alama,atunci m-am lamurit.

Best wishes,

Jean Scurtu

Extraodinar ce greseala monumentala am putut sa fac... mea culpa... ma corectez acum, daca imi permiteti, si afirm ca lestul majoritatii plutelor culisante este dintr-un aliaj de 80% cupru, restul zinc, nichel, mangan, fier, staniu si plumb, asa ca va rog sa considerati acest raspuns ca o erata la ce am afirmat atunci. Si ca sa inteleaga toata lumea, lestul din wolfram la noile modele de wagglere scoase pe piata de mai multe firme este acelasi lucru cu lestul de tungsten.

Va rog sa atrageti atentia si celor care au scris articolele de aici:
http://www.aventurilapescuit.ro/tehnici ... sheffield/
http://www.pescarulroman.ro/plute-stati ... -1674.html
http://www.replicahd.ro/replica_db/inde ... &tb=1&pb=1

Eu zic sa nu va puneti prea multe sperante in a ma vedea in finala A din acest an, din pacate altele sunt prioritatile in acest moment si implicarea mea in pescuitul competitional si in acest an va fi doar in limita timpului disponibil.

In speranta ca nu v-am dezamagit,

Cu stima
Adrian Mihut

P.S. si daca v-am dezamagit, asta este... voi incerca sa traiesc cu acest gand.

Sus

MesajScris: 24 Mar 2012, 05:25 
Neconectat

Adrian,

Nu e o mare greseala,dar fiind spusa de tine ce esti un bun concurent de stationar mie cel putin mi s-a parut ciudat,mai ales ca alti pescari ce sunt la inceputul pescuitului o iau de buna.
Te rog nu mai lua de bune toate cele scrise pe site-uri asemanatoare ca cele ce mi le-ai indicat.
Eu mi-am spus parerea si despre folosirea gresita,cel putin asa consider eu,pt. saibele de lestare a plutelor slider a cuvintelor "talon" sau "talere".
Dupa cate am inteles cunosti ceva limbi straine si ai putea sa te uiti pe acele site-uri straine ce iti vor clarifica mai mult cunostintele decat site-urile romanesti de care aminteai.

Imi pare rau ca nu vei concura ,dar te inteleg f. bine tinand cont de costul concursurilor si de timpul necesar lor.Fiecare isi stie prioritatile si e bine daca tine cont de ele.

Nu mai dezamagit cu nimic ,te consider un tip istet si in aceals timp un pescar ahtiat dupa concursuri de stationar si tot ce tine de ele,cum de altfel din pacate am ramas si eu desi sunt plecat de mult de acasa si acum practic doar pescuitul la rapitori.
Tu fiind targu-mureseam imi aduci in minte cu placere de o finala "B" tinuta in 1983 la TG. MURES in care eu am ocupat locul II desi nu mai pescuisem niciodata acolo.

Numai bine,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 24 Mar 2012, 05:55 
Neconectat

Grec Gheorghe scrie:
D-lui Jean Scurtu,
Stimate domn Scurtu,va stiu din aceea "memorabila finala" de care tot amintiti,dar din pacate "acel" Calinesti nu mai este "acest" Calinesti. Cat despre pescuit,am trecut de mult de faza "de Cracan"si sa stiti nu mi-am propus sa fac "glorie" din pescuitul stationar,cred,totusi ca m-as descurca,zic eu ,binisor,si in compania dumneavoastra,chiar langa o palinca, pe as fi onorat sa va o pot oferi. Cand ziceam despre "servus" ma refeream la numarul pestilor din lac ,pentru care m-am zbatut sa nu fie decimat de "asa zisi pescari" postdecembristi.
Cu respect,
Grec Gheorghe ,Romania,Negresti Oas ,
langa Calinesti Oas
PS.Cu privire la Ady Mihut ,nu-l mai jigniti ,e un om foarte serios,zau!!!!Stie ce vorbeste!!!

Gheorghe,

Ma bucur ca ma sti din acea finala "A" din1987 dar mai ales ma bucur ca esti din Negresti unde am petrecut multe clipe placute in compania prietenului meu si coleg de camera in timpul facultatii ,ing. Vanyi Andrei (Dumnezeu sa-l odihneasca ca nu mai e printre noi)ce a fost sef de ocol silvic in Negresti.

Te cred ca nu mai e aceeasi bogatie de pesti in lac ca in 1987,aceeasi situatie fiind de fapt in toate apele din Romania.
Dar vazand ce pesti frumosi si in special ce platici au prins copii din tabara de pescuit de anul trecut de la Calinesti,inclin sa cred ca mai sunt destui pesti ca finala "A" de anul acesta sa nu fie o dezamagire pt. toti concurenti calificati la aceasta finala.

Precis nici pe paraul SELATRUC(unde pescuia des UGLAR secretarul judetului SATU-MARE),nu mai sunt atatia pastravi ca atunci cand pescuiam eu acolo.

Din pacate asta e realitatea si nu stiu daca se va schimba in viitor.

Mi-ar face intradevar placere sa facem impreuna un pescuit si sa inchinam cu o "horinca" si chiar sa aud niste "tzapurituri"(fa tu traducerea pt. cei ce nu stiu ce sunt alea).

Iar referitor la Mihut nu cred ca l-am jignit in nici un fel ,de asemenea sper ca nici pe tine prin cele scrise de mine (mai ales ca nu stiam ca esti si tu concurent).

Numai bine,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 24 Mar 2012, 07:56 
Neconectat

Vorba unui moldovan de la Odorhei: daca se castiga cu 5-6 pesti, tot ala care se pricepe ii va prinde. Deci nu va mai stresati atat. :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 24 Mar 2012, 08:14 
Neconectat

aha...deci daca in lac sunt 5-6 pesti..e rezolvata treaba!.... dar daca nu sunt? :shock: :shock: :shock: :shock: .....
hehehe!

Asta imi aduce aminte de un concurs unde nu s-a prins decat un singur peste de catre toti concurentii ( caz real!!! nu e gluma!!) ... si clasamentul a fost in consecinta: ala cu pestele respectiv pe locul intai...restul de 30 de pescari pe locul 2....

Nu ma intrebati cum s-au dat premiile ca va intreb si eu : daca se intampla asa la finala A, cine retrogradeaza??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Nu cunosc pista respectiva..insa nea Jeane... matale ne spui chestii de anul trecut!! ( da doamne sa fie asa si anul asta!!) ...dar din ce am vazut in ultimii ani o apa se poate schimba din exceptionala in zero absolut in cateva zile ( invers e mult mai greu!!)...

Vreau doar sa va reamintesc povestea lacului Taut de la Arad.... o pista absolut superba devenita la saptamani dupa ultimul concurs o groapa de namol numai buna pentru motocros!!

Asa ca prevederea ne obliga sa fim circumspecti! :( :( :(

Sus

MesajScris: 24 Mar 2012, 11:49 
Neconectat

...bine mah. Nu sunt pesti!!! Multumit??? 8-) 8-) 8-)

Sus

MesajScris: 24 Mar 2012, 18:16 
Neconectat

eu ma ofer sa aduc 10 platici ...vin de la distanta mare ....cei din apropiere,rog aduceti mai multe ! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 24 Mar 2012, 19:03 
Neconectat

Mai Nutzu...nu ma intelege gresit... eu zic ca daca omul ala care pescuieste acolo in permanenta ( si despre care baietii spun ca e pescar bun) zice ca nu sunt pesti... trebuie cat de cat sa ne punem intrebari!!!!...Atata tot!!... Probabil ca la concurs se va prinde mai bine decat in mod obisnuit...acu' vom trai si vom vedea!!!....

Sus

MesajScris: 24 Mar 2012, 22:52 
Neconectat

Daca intre timp lacul nu s-a golit(si nu cred) vor fi inca destui pesti ,cel putin asa cred eu,ca finala, dupa cum am spus, sa nu fie o dezamagire.
Precis nu vor mai fi atatia pesti ca in 1987 ,dar daca copii au prins platici frumoase anul trecut si lacul nu s-a golit cred ca vor fi inca desatui pesti de prins,doar ca si aici in Houston ,ei sunt acoperiti cu apa si cei ce sunt intradevar buni pescari ii vor ajuta sa ajunga in juvelnicele lor.

Numai bine,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 25 Mar 2012, 17:14 
Neconectat

truia scrie:
Mai Nutzu...nu ma intelege gresit... eu zic ca daca omul ala care pescuieste acolo in permanenta ( si despre care baietii spun ca e pescar bun) zice ca nu sunt pesti... trebuie cat de cat sa ne punem intrebari!!!!...Atata tot!!... Probabil ca la concurs se va prinde mai bine decat in mod obisnuit...acu' vom trai si vom vedea!!!....

Truia, in Polonia acu un an sau doi la Europene sa intrebat cineva ceva inainte de ce se prind numai boarte??? Sau sa intrebat cineva la mondialele pe cluburi de la Golubac de ce se prind numai pula ciobanului???? Hai mah ce dracu!! Din lipsa de ocupatie incepem sa aruncam vrute si nevrute doar de dragul conversatiei. Anul trecut la judetene pe Calinesti sa castigat cu peste 7 kile de platica la rubeziana. Ce te face sa crezi ca anul asta nu se va prinde peste cand inclusiv copii din tabere prind platici? Nu zic ca o sa rupa fashu pista asta, dar cand Dragos, Benzar si altii zic ca e una din cele mai echilibrate piste, pentru ce trebuie sa incepem discutiile contradictorii?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 98 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Următorul

Ora este UTC [ DST ]