Eu zic ca la pret n-avem ce discuta decat pe topicul in cauza. E pretul prea mare? Spunem ca pretul e prea mare, dam link-uri cu produsul la pret mai bun, fara jigniri sau ironii.
In exemplul de mai sus cu stradicurile de pe fishline vanzatorul poate spune (si poate fi chiar sincer) ca au fost achizitionate de la un magazin unde l-au costat 1500 Lei/ bucata. Treaba lui daca a dat mai mult decat fac si acum le vinde tot cu mai mult decat fac, eu zic ca e un gest decent pentru eventualii cumparatori sa li se arate o varianta mai buna.
Daca totusi un cumparator le ia la 2000 de lei pe amandoua si gaseste in alt loc mai ieftin... sa fie sanatos, n-a ascultat de un sfat, n-a facut minimul efort sa caute un pret mai bun, o bila neagra pentru vanzator nu se justifica.
Si ca veni vorba de feedback si bile, eu zic ca doar cele negre conteaza. Ca sunt mai putine, si incurca intr-o anumita masura teparii - care ar trebui sa-si schimbe userii ca sa-si repare putin credibilitatea. Majoritatea vanzatorilor sunt onesti. Bilele albe doar te incurca atunci cand cauti un user suspicios.
A... si bilele alea negre
ar trebui insotite de numele si orasul teparului
Foarte bun subiect .Si eu am patit acelasi lucru la inceputul saptamanii, cand ,vazand un anunt cu un bat feeder folosit de vanzare, l-am sunat (neavand pret pus )si am aflat cu stupoare ca cere 9 mil, iar prin magazinele din Anglia era 120 de lire .Intradevar nenea ala mi-a zis ca a dat pe el undeva la 12 mil,dar nu asta conta ,conteaza valoarea produsului pe piata in momentul scoaterii la vanzare .Ar trebui facut ceva si cu obligatia afisarii un pret in momentul punerii unui produs la vanzare ca poate vreun coleg stie vreun mag , ceva cu preturi mai bune si poate informa eventualii cumparatori .