@ Radu
Eu cand pescuiesc obleti de 10g la match cu pluta de 30g la 80 de m de mal folosesc o montura din 12 ( am incercat sa folosesc si cu 13 dar imi aducea ghinion!!) fire co profil conic din ce in ce mai subtiri ( astfel ca diametrul minim al firului dinspre bat sa coincida cu diametrul maxim al firului dinspre pluta imediat urmator s.a.m.d.) obtinand astfel un profil strict aerodinamic permitandu-mi aruncarea cu volta ca la muscarit!!!!...si de strans o strang pe suveica de la razboiul bunicii ca tine bine la transport si face senzatie la capitolul "etno"! Daca nu ma credeti intrebati-l pe Tica!!!
@ Arsene
Esti foarte chitibusar prietene...dar asta e de inteles la anumite caractere.... si eu sunt tot asa: Cand mi-am luat prima data bicicleta , de fiecare data cand veneam cu ea acasa o desfaceam piesa cu piesa, pana la surub , piulita si rulment...pe urma puneam fiecare lucrusor in cutia lui si le stivuiam in debara.
Pe urma, cand trebuia sa plec undeva, o montam la loc ( de cele mai multe ori imi iesea tot bicicleta dar au fost cateva dati cand mi-a iesit escavator, batoza de porumb sau chiar masina de tocat carne!) si ma duceam unde aveam treaba. Imi lua maxim 3+3 = 6 luni pentru fiecare data cand plecam undeva asa ca precum Fat-Frumos ( care crestea intr-o zi cat altii intr-un an...si a trait in final vreo 70 de zile!!!) am avut ocazia s-o folosesc de vreo 2-3 ori pana acum si cum nu mai vad bine ca s-o montez si s-o demontez am hotarat s-o vand la rubrica de anunturi: "Vand Pegas Camping de colectie,28 de rulmenti, antivibratie, impecabila, fara semne de uzura, scoasa pe teren decat de 3 ori!!..Pentru cunoscatori! Pret negociabil sau schimb eventual cu Lamborgini Murcielago plus mica diferenta din partea mea!!"
Sper ca ati luat-o ca o gluma!!!