singeorzan daniel scrie:
da nea Jan, asa e, astept sa ajung in concediu sa ma intalnesc cu el
. pacat ca de cand am prins gustul concursurilor la noi la B-N tot ne luptam cu Ajvps-ul nostru, era greu cand era vorba sa mergem la concursuri, desi la o finala pe echipe s-a facut un loc 6, ceea ce Bistrita nu a avut niciodata in stationar, doar la individual pe vremuri, a fost Pilu Burdea,trebuie sa il stiti, Dumnezeu sa-l odihneasca pe plaiurile pescuitului vesnic, ah , nostalgiile vremurilor trecute
, dar mergem inainte
Imi pare rau ca A.J.V.P.S. nu v-a sprijinit,la fel ca multe asociatii judetene.Dumnezeu sa-l odihneasca pe Pilu Burdea,il stiam ,pescar f. bun.
Mi-e dor si acum de un pescuit la scobar si morunas pe SIEU la Saratel,unde au cam ras pescarii bistriteni de mine cand m-au vazut pescuind cu un bat de alun taiat din padure,cu un inel de varf si mulineta PLUEGER legata de bat cu elastic.De fapt au ras doar la inceput ca mai tarziu au vazut ca prind mai multi pesti ca ei cu bete de fibra de sticla.
Eu amenajand padurile in zona(lucram la I.C.A.S. Oradea) nu puteam ca intr-un rucsac sa am prea multe ,dar o mulineta mica ,ceva fire,carlige ,un inel de varf tot incapeau,iar cu batul de alun am inceput eu sa pescuiesc pe Olt ,la BOD ,Brasov,satul meu natal asa ca am pescuit ca in copilarie ,dar nu m-am facut de ras.
Mi-e dor si de pastravii de la Budac....
Orcum frumoase locuri in zona Bistritei de care imi aduc aminte cu placere intotdeauna.
Numai bine,
Jean Scurtu