Pescuit Stationar

Acum este 02 Noi 2024, 00:28

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 89 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Interjudetene ALBA 2012
MesajScris: 13 Iun 2012, 12:04 
Neconectat

este bine oricum , nu sunt probleme . doar ca trebuie sa strangem ceva informatii din zona respectiva si trebuia sa stim locatia , mai antrenam copii , mai facem linii etc... daca o aflam cu o luna inainte este superok.

Sus

MesajScris: 13 Iun 2012, 17:16 
Neconectat

Promit ca voi anunta cu o luna inainte de finala! Dar oricum si Varsoltul si Sampaulul sunt cam la fel si au aceleasi specii de pesti : crap, caras , platica, amur, babusca, oblete !

Sus

MesajScris: 14 Iun 2012, 15:31 
Neconectat

Peste putin.... Caras, babusca, biban...si crap(f putin). In rest milioane de obleti.:)....

Sus

MesajScris: 23 Iun 2012, 15:59 
Neconectat
Moderator global

Pista este langa Captalan , comuna Noslac. Asta este la 9 km in amonte , pe Mures , din Ocna Mures. Gasiti cu google earth. Despre antrenamente , nu se pescuieste acolo , eventual putem organiza un antrenament cu 1 week-end inainte sau cu doua. Pescuit dificil , in mansele tematice carasul si babusca este tinta voastra , mai rar ciortan la 750gr , biban , sorete , pescuit dificil.
La mansa de liber de luat in calcul obletele. Va rog sa aveti dotarea minima obligatorie , nu se fac compromisuri.
Apa la rube 2-2,50m , apa limpede . Zona de concurs este balastata , drum practicabil in orice conditii meteo. Cazare puteti cauta in Ocna Mures sau pensiuni in zona , daca sunt. Mai am o saptamana plina dupa care revin cu informatii.
Pana atunci m-ar interesa o lista cu cei calificati si care participa. Cei calificati si care din diverse motive nu pot participa , sa anunte cu min 2 saptamani inainte , spre a nu fi exclusi 3 ani din competitii si pentru a usura organizarea.
Deci , LISTA ;) :
-
-
-
-

Sus

MesajScris: 23 Iun 2012, 16:01 
Neconectat
Moderator global

Auzi una , Varsoltul si Sanpaul sunt la fel... :P :P :P :P :P :P :P

Veronica Ispas scrie:
Promit ca voi anunta cu o luna inainte de finala! Dar oricum si Varsoltul si Sampaulul sunt cam la fel si au aceleasi specii de pesti : crap, caras , platica, amur, babusca, oblete !

Femeile si copii , ia mereti voi la alta masa... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Aici sunt oamenii mari , la interjudetene. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sus

MesajScris: 25 Iun 2012, 20:58 
Neconectat

Furnizez fui. Daca sunt doritori sa ma anunte din timp ca sa ma interesez la cat se poate aduce!

Sus

MesajScris: 26 Iun 2012, 21:53 
Neconectat

alintudose scrie:
Pista este langa Captalan , comuna Noslac. Asta este la 9 km in amonte , pe Mures , din Ocna Mures. Gasiti cu google earth. Despre antrenamente , nu se pescuieste acolo , eventual putem organiza un antrenament cu 1 week-end inainte sau cu doua. Pescuit dificil , in mansele tematice carasul si babusca este tinta voastra , mai rar ciortan la 750gr , biban , sorete , pescuit dificil.
La mansa de liber de luat in calcul obletele. Va rog sa aveti dotarea minima obligatorie , nu se fac compromisuri.
Apa la rube 2-2,50m , apa limpede . Zona de concurs este balastata , drum practicabil in orice conditii meteo. Cazare puteti cauta in Ocna Mures sau pensiuni in zona , daca sunt. Mai am o saptamana plina dupa care revin cu informatii.
Pana atunci m-ar interesa o lista cu cei calificati si care participa. Cei calificati si care din diverse motive nu pot participa , sa anunte cu min 2 saptamani inainte , spre a nu fi exclusi 3 ani din competitii si pentru a usura organizarea.
Deci , LISTA ;) :
-
-
-
-

Salut!
Am participat la faza pe judet care s-a tinut pe balta si adaug niste observatii> recomand cu caldura un antrenament inainte de concurs eu de fapt am descoperit metoda cea mai eficienta de prins peste in ultima ora de concurs. La un antrenament ai timp sa tot incerci, nu esti presat de timp. Sondarea apei din fata standului foarte importanta trebuie verificat tot pana la limitele cu vecinii stanga-dreapta, in prima mansa aveam o groapa in dreapta exact pe limita. De acolo mi-a intrat crap frumos, l-am fortat sa nu intre in stand la vecinul din dreapta, a luat-o frumusel catre standul din stanga (unde daca ar fi intrat si numai un centimetru stiu sigur ce parere ar fi avut Cacovean, sunt patit de anul trecut de la Sacel unde nu mi-a punctat un crap plimbaret care m-ar fi calificat la zonale), l-am adus in fata mea dupa care a luat-o drept inainte, cand s-a blocat frana la ET fighter match(care stiam ca nu merge bine, doar am incercat sa o schimb la AVAT, dar cea din magazin mergea si mai prost). Rezultatul, s-a rupt inaintasul Trabucco XPS 0,08 (0,11 mm real masurat cu micrometrul, de ce naiba nu respecta ei ce scrie pe etichete). Pestele acela ma ducea sigur pe 1 pe sector. Mansa a 2-a cam toata lumea a inceput pe oblete, prima ora am prins destul de bine dar mai slab cu varga de 5 decat cei care dadeau mai aproape, apoi dupa o incalcitura si refacerea monturii nu am mai avut obletii in fata, a urmat o jumatate de ora practic fara peste, mai mult de nevoie am iesit in larg la sheffield incercand cam toata zona din fata. In jumatatea asta de ora am depistat unde si la ce intra cel mai bine pestii, am inceput cu capturi de pesti mai marisori> carasi, babusti, un biban serios. S-a cunoscut la final timpul pierdut cam o ora fara niciun peste prins. Dupa ce am vazut cum au reactionat pestii la nadire tocmai le spuneam vecinilor ca voi prinde si crap. A intrat in ultimul minut, eram in dril cand s-a terminat timpul concursului. L-am scos relaxat stiind ca oricum nu va puncta dupa un dril de 10 minute, in concurs l-as fi scos in 3-5 minute. Crapcean la kil jumate. Si pestele acela m-ar fi dus pe 1 pe sector cu ce am mai prins inainte. Sunt regele ghinionistilor... Minciogul sa fie la indemana si sa-l folositi pentru fiecare peste care nu e oblete. Am patit-o cu un caras care n-a opus deloc rezistenta pe recuperare, eu credeam ca e ceva cam la 100 de gr., am zis sa nu mai iau minciogul, surpriza a fost cand l-am adus la mal si am incercat sa-l salt, era un caras cam de jumatate de kilogram care a si scapat. Din cate stiu eu pe standul acela in mansa I nu s-a prins nimic, deci depinde cum pescuiesti sa prinzi peste.

Concluzii> trebuie folosita o nada care sa atraga cam toate soiurile de peste, eventual la marginea patului de nada dat cu ceva dedicat la crap. Eu am folosit aceeasi nada, dar atunci cand am facut amestecul si am sitat-o ce a ramas in sita am pus-o deoparte si cu ea am nadit usor lateral fata de nada cernuta. Acolo mi-a si intrat crapul. Se poate castiga sector si cu peste mare, desi e un pic de risc, dar daca nimeresti intre vitezisti la obleti trebuie sa prinzi peste mare. Obleti prima jumatate de ora, timp in care se face nadire de intretinere si in larg fara sa se pescuiasca. Asa am constatat ca dureaza cam o jumatate de ora sa se adune carasi si babusti pe nada. Finete la monturi dar nu exagerat, crapii sunt foarte bataiosi. Daca se face totul bine, pestii trag foarte hotarat, in ultima ora scufundau complet pluta, trasaturi foarte clare.

Din cate stiu eu Cheslerean Catalin, locul 2 la judetean Alba nu participa la zonale, pentru ca e plecat din tara.

Am participat la actiunea de populare a helesteului Sancel. Pesti foarte frumosi, crap comun, crap oglinda si 20 de bucati de cteno. La plecare au fost 460 de pesti - 401 kilograme, la transport au murit 6 bucati de crap comun. Restul sper sa se aclimatizeze in balta abia astept sa-i prind cu undita sa-isi eliberez. Multumiri!

Am un filmulet si multe poze de la populare nu stiu de ce nu ti le pot atasa la un e-mail, Aline...

Numai bine!

Bye!

Sus

MesajScris: 27 Iun 2012, 14:26 
Neconectat
Moderator global

Daca nu vine , sa anunte , altfel va fi exclus 3 ani din concursuri. Si aicin poti posta daca esti sigur ca nu vine. De preferat sa anunte el la AJVPS din timp , sa vina urmatorul.

Sus

MesajScris: 27 Iun 2012, 14:29 
Neconectat
Moderator global

Inca este tanara vremea , dar aud de un interes nebanuit pentru acest concurs. Alba 4 sau 5 (probabil se va suplimenta un loc) , Hunedoara 4 , Mehedinti 1 , Arad si Timis zero. Deci vad vreo 10 oameni la acest concurs... Nu mai intereseaza pe nimeni ? Criza ? Lehamitea ?

Sus

MesajScris: 27 Iun 2012, 14:34 
Neconectat

nepasarea...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 89 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Următorul

Ora este UTC [ DST ]