Pescuit Stationar

Acum este 29 Sep 2024, 06:14

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 572 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 54, 55, 56, 57, 58  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Buletinul de stiri
MesajScris: 12 Aug 2012, 17:07 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 05:19
Mesaje: 1272
Localitate: Cluj-Napoca
In acest weekend s-a desfasurat campionatul mondial pentru veterani in Portugalia.

1. Anglia
2. Italia (oare a concurat si Batranu' ??)
3. Belgia
4. Franta

La individual
Joe Roberts - Anglia

Din echipa au mai facut parte Dickie Carr, Terry Lancaster, Roger Marlow.
S-au prins boga si porcusori.

_________________
"If you are one of those unfortunate souls who suffer from a passion for angling.."

The more I practice the luckier i get!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Buletinul de stiri
MesajScris: 19 Aug 2012, 10:38 
Neconectat

Membru din: 06 Noi 2009, 13:40
Mesaje: 3667
Pe rau cu Darren Cox....

ImagineImagineImagine

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=GIGv4GfExQs
http://fishinginireland.info/news/coars ... s-the-day/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Buletinul de stiri
MesajScris: 26 Aug 2012, 17:13 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 05:19
Mesaje: 1272
Localitate: Cluj-Napoca
Mondialul Feminin s-a incheiat...
Rezultate:
1 Czech Republic
2 South-Africa
3 Netherland
4 France
5 Italy
6 Russia
7 England
8 Belgium
9 Croatia
10 Portugal
11 Germany
12 Poland
13 Hungary
14 Spain
15 Finland

_________________
"If you are one of those unfortunate souls who suffer from a passion for angling.."

The more I practice the luckier i get!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Buletinul de stiri
MesajScris: 22 Sep 2012, 20:05 
Neconectat

Membru din: 06 Noi 2009, 13:40
Mesaje: 3667
Super interesant!!! zic eu ;)

http://www.matchangler.com/freeview/int ... e-lie.html


p.s. orice asemanare cu realitatea romaneasca.... :lol: :lol:

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=GIGv4GfExQs
http://fishinginireland.info/news/coars ... s-the-day/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Buletinul de stiri
MesajScris: 24 Sep 2012, 21:55 
Neconectat

Membru din: 06 Noi 2009, 13:40
Mesaje: 3667
Prin amabilitatea userului "catalin232" aveti aici si traducerea articolului ;) ...binenteles ca-i veti ierta si voi inerentele greseli ,usor de inteles, la un asemenea volum de munca ;)

@ catalin232

PS: Scuzati lipsa adaptarilor dar e tarziu, textul lung si o groaza de fraze care pentru a fi intelese trebuie ceitita ceva presa de specialitate .... e mai taraneasca traducerea ... cer scuze anticipat !
Traducere:

Devine un trend ingrijorator pentru Anglia... Italia castigand a treia competitie majora la nivel international...la fel ne dau laoparte si din fotbal! Asadar ce vor (Anglia) ei de gand sa faca?

Presupun ca atunci cand ai doi campioni mondiali plus un bronz la mondiale si europene alergand in lungul pistei pentru tine, spune multe despre puterea si competitivitatea echipei ! Italia a dovedit-o intr-o maniera devastatoare pe malurile raului Guadiana din Merida, Spania.
In cei doi ani de cand Anglia a invins aici, Italia s-a imbunatatit considerabil iar acum , echipa manageriala a Angliei cauta cu inspaimantare solutii pentru viitor. una dintre ele s-a remarcat si este mentionata de Mark Downes in interviul pe care ni l-a acordat si este redat mai jos, adica , necesitatea suportului din spatele echipei este imperativ necesarapentru acest gen de intreceri cu cifra octanica mare. Mark, pe buna dreptate, a scos in evidenta diferentele in ceea ce priveste suportul intre echipa noastra (Angliei) si cea a Italiei. In Merida s-au afisat cu un contingent de 18 oameni (inclusiv pescarii competitori) iar in recentul campionat inter-cluburi au fost 22. Comparativ cu particimarea din participarea din acest an a Angliei cu 11 oameni plus Dorkings , adica 12 oameni prezenti pentru eveniment. Aceasta este o mare lipsa si, profesional, una care se va dovedi a fi dificil de acoperit daca Anglia vrea sa se mentina ca fiind Nr.1 Mondial. Echipa are nevoie de suport din partea pescarilor, care sunt pregatiti pentru a-si suporta din bani proprii deplasarile la evenimente si sa suplineasca staff-ul deja existent.
Dar ei cu ce se aleg?
O impartire bine-meritata a gloriei urcarii pe podium presupun, precum dupa cum am vazut sunt destule medalii disponibile pentru “Mafia” Italiana cand ajung pe pozitii inalte ! Am mai spus-o si inca o repetam.... este o experienta unica sa participi la aceste campionate majore, o experienta care nu trebuie sa lipseasca din “palmaresul” niciunui pescare ce se respecta.
Nota: Sunt sigur ca cei doi Mark ar dori ca eu sa scot in evidenta faptul ca oricine doreste sa calatoreasca la evenimente internatioale si sa ajute echipa in vederea strangerii de informatii de la fatalocului ar trebui sa fie la un NIVEL INALT de experienta. Aceste sarcini nu sunt potrivite pentru aceia care vor sa vina doar de pentru a “viziona” ....este o munca destul de istovitoare, dar poate fi extrem de benefica, atat pentru experienta lor personala ca pescari precum si a prietenilor de acasa. Sa fii parte la succesul echipei Angliei inseamna sa faci parte din acei putini oameni ce vor fi selectati pentru a indeplini aceste sarcini. Aplicantii compatibili ar trebui sa contacteze pe unul din cei doi Mark....la ore rezonabile !
Alt punct pentru viitor de care Mark a mentionat, este masa de talent disponibila. La acest moment se pare ca locul este putin cam gol. Intelegem faptul ca unul din impedimente il constituie costurile ridicare pentru multi pescari si pe buna dreptate. Sa urmezi o cariera si sa fi component al echipei Angliei nu este deloc ieftin, lucru ce poate fi confirmat de oricare dintre pescarii componenti. Dar este putin mai mult decat o chestiune strict legata de bani. S-a creat un spatiu gol de necontestat atunci cant Turneul celor Sase Natiuni a fost intrerupt , cred ca s-a intamplat asta prin 2006. Acest eveniment ar fi putut fi o adevarata pepiniera pentru pescari talentati si in ascensiune. Chiar si asa, sunt si alte evenimente disponibile, care pot fi folosite pentru a scoate in lumina reflectoarelor determinarea si abilitatea oricarui pescar.
Sa luam exemplu de la intrecerile Sensas. Aceste se tin dupa regulile CIPS si la nivelul cel mai de sus se tin finale pe continent. Mark DOwnes are toate detaliile:
- sa luam de exemplu un pescar reprezentativ din sud, care din pacate a decedat intre timp, Ray Mumford. Povestile despre incursiunile lui in competitiile franceze tinute in anii `60 inca mi-au ramas in memorie si el chiar nu a ramas fara rezultate notabile.
- - competitia IAM tinuta in Germania in fiecare Octombrie are parte de o popularitate in continua crestepe in fiecare an
- - privit catre intrecerile locale de-alungul canalului. Informatia poate fi transpisa si receptata din mai multe surse
- - organizati-va (cluburile-pescarii) intreceri reciproce intre continente (la o scara mai mica evident). Nu exista inlocuitor mai bun decat o competitie internationala veridica

Orice pescar aspirant catre o cariera intrernationala trebuie sa aiba abilitati in cate stilui cheie. Sa stie sa pescuiasca dupa crap pe un carpodrom supra-populat nu dezvolta neaparata abilitatile care trebuiesc, sau atitudine pentru a face urmatorul pas si a intra in lumea complicata a pescuitului international cu nenumaratele lui locatii. Desi ma pot gandi la o singura mare exceptia de la aceasta regula ! Aceste “zone” cheie sau discipline sunt: pescuitul la 13 metri...folosind ca tehnica nadirea grea bazata pe groundbait, sa pesciasca folosind plute plata pana la 50-60 gr.folosind un top kit de 5 sau 6 pe cat mai multe ape de pe continent acolo unde adancimea ajunge si la 6-7m. Pescuitul la Slider este inca o tehnica esentiala care necesit atentine, din nou, pescuid in ape de 6-7m adancime, pescuitul la Bolo, la oblete atat cu rubesiana cat si cu varga, acestea sunt alte tehnici care trebuiesc stiute si de care este posibil sa ne lovim.

Este de intele ca multi dintre pescari nu au nici timp, bani sau cunostinte sa se descurce cu aceste tehnici. Echipa Angliei nu va cauta pescari gata formati, “campioni mondiali” , dar va cauta pe acei cativa care cred ca sunt capabili sa treaca la nivelul urmator. Doritorii seriosi ar trebui sa incerce sa vorbeasca cu unul din membrii echipei mai ales pentru a afla ce ii asteapta, inainte de a se arunca cu capul inainte!

Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa sugered ca echipa actuala este deja “trecuta”, departe de mine gandul acesta. Inca sunt capabili sa retina si sa produca rezultate care sunt si vor fi invidiate de orice natiune din lume, Italia inclusiv, dar orice si oricine are un termen de valabilitate, nimic nu dureaza o vesnicie. Pentru a mentine un standard si o buna pozitie in evenimentele internationale, lucrurile trebui indubitabil sa progreseze sau sa se usuce si sa moara. Succesul nu este dat de la D-zeu, acesta trebuie lucrat, muncit in mod constant, niciodata acceptand ca ceea ce faci acum va da rezultate si va fi bun si pentru anul viitor. Echipa noastra actuala este perfect constienta de acest fapt si asa trebuie sa fie oricine aspira la o cariera internationala si faima.

Nu este doar abilitatea care este un lucru esential.... ECHIPA si NU individul are prioritate!!! Aptitudinile se pot imbunatati dar ma indoiesc ca o atitudine nepotrivita poate fi reversibila. Este o chestie la care trebuie sa te gandesti !

In final, ca o continuare a discutiei, Dave Ewing isi spune si el parerea, intr-o maniera mai intensa, o parere de om care sta mai retras. El ridica ingrijorari intemeiate si intrebari mai profunde, dupa care vine si da posibile rezolvari.

Asadar, ce ne rezerva viitorul ?

Urmarind parerea lui Dave despre pozitionarea Angliei in viitor, iata din punctul meu de vedere cateva dintre cele mai mari probleme ce apar atunci cand vrei sa ramai in varful competitiilor de pescuit pe echipe la nivel international. Daca decada trecuta a fost dominata de Anglia si Italia, este acest duo pregatit sa continue si in urmatorii zece ani ?
Inainte de a inceme, permite-mi sa emit o atentionare privind sanatatea rationamentului si opiniilor personala!
Spre deosebire de Dave, nu pot participa la fiecare campionat Mondial sau European, pentru ca lucrez ca profesor si nu imi pot lua timp liber in afara perioadei normale de concediu care coincide cu vacantele scolare (nu vreau sa mi se planga de mila, noi ca profesori avem parte de suficiente zile libere si asa). Dar asta inseamna ca pot privi pescuitul mondial de la o distanta mai mare decat Dave, mai din “afara” si pot accepta ca opiniile mele pot fi privite ca ale unui “chibit”! Chiar si asa , am cateva opinii in aceasta priviinta, pentru ca eu cred cu ardoare ca pescuitul international este chiar varful, punctul cel mai de sus al sportului indragit de noi si este un lucru de care ar trebui sa vorbim mai mult decat o facem in prezent aici in Anglia. Asadar, din comfortul oferit de scaunul meu , iata cateva din opiniile mele personale, cam ce i-ar trebui echipei Angliei pentru a domina pescuitul mondial inca 10 ani de acum incolo , dar da-mi voie sa incem cu cateva afirmatii evidente:

Este din ce in ce mai greu sa castigi sau sa obtii o clasare buna la nivel Mondial sau european; iata si cateva motive pentru care asta se intampla:

1. Spre exemplu impartirea pistei in sub- sectoare. Aceasta nu este atat de restrictiva precum ar fi cu un singur sector si inseamna ca mai multe echipe pot obtine scoruri mai bune sau o depunctare mai drastica.
2. Limitand rubesienele la 13 metri. Acest fapt este impus in toate intrecerile si a facut ca bariera de dotare sa fie ridicata, in prezent orice echipa, fara nicio exceptie poate participa la intrecere neavand un handicap
3. Standardele. Dar probabil ca cel mai relevant motiv dintre toate este ca standardul/priceperea tuturor echipelor participante pur si simplu s-a imbunatati. Nu mai poti spune ca daca tragi un loc langa un Spaniol sau un sarb, il poti starge de pe lista, desconsidera , nici pe de parte ! Acum , fiecare sector are mai mult pescari de clasa in el , iar acest lucru face ca dominarea totala a unei intreceri de catre o singura echipa sa fie extrem de dificila.

In mod ironic, cu cat ai mai multi pescari buni ce pescuiesc in competitiile internationala, cu atat mai important devine aspectul tregerii la sorti al unui loc bun, chiar si pentru cele mai bune echipe. In trecut puteai sa tragi un loc slab la capatul unui sector si tot te puteai descurca binisor, pentru ca multi pescari ce ocupau locuri mai bune nu erau capabili sa profite pe deplin de locurile lor. Asta nu mai e valabil in zilele noastre. Daca tragi la sorti un loc slab si esti mancat, pentru ca pur si simplu sunt mult prea multi pescari buni care vor exploata la maxim punctele ce pot fi obtinute prin tragerea la sorti a unui loc de pescuit bun.

Suportul echipei si informatia sunt mai importante ca niciodata pentru succesul unei echipe
Sunt sigur ca imi vei spune ca acest lucru a fost meru valabil , dar cred ca in momentul acesta este o lacuna ce incepe sa se dezvolte intre echipe in ceea ce priveste strucura de suport pe care o pot avea la dispozitie. Motivil pentru care echipele cu mai multi runneri (de calitate) si o retea de informatii adunate la locul intrecerii excelenta vor performa mai bine este pentru ca in prezent aceasta sarcina a devenit mult mai complexa decat era in trecut. Apuse sunt vremurile cant puteai spune unui Runner “ fii atent la Italiei” sau “fii atent la Francezi si Belgieni” si in contra-pondere ii puteai ignora pe cei din Danemarca, Scotia, Polonia, Africa de Sud. Asa cum am mai afirmat, in ziua de azi sunt atat de mult pescari buni precum si echipe ce pescuiesc in aceste evenimente incat nu iti permiti sa treci cu vederea sau sa omiti pe nimeni.
Apoi mai este si complexitatea sub-sectoarelor. Sa stii unde te pozitionezi ca echipa si ceea ce echipa trebuie sa incerce si sa faca in timpul intreceri, toate acestea sunt parte si in sarcina unei echipe manageriale de top. Este ziua a 2-a a unui campionat major si sunt trei echipe foarte aprope de a lua Aurul. Ai un pescar in partea de jos a clasamentului , a sectorului care nu prinde decat cativa pesti mici. Ii spui ca trebuie sa pescuiasca la ceva pesti mai mari ce pot fi considerati bonus sau il lasi sa recupereze incet folosind aceeasi tactica? Ceea ce este extrem de relevant este dinamica intrecerii , abilitatea de a crea un avantaj echipei tale. Acest lucru a fost greu intotdeauna dar acum sunt sub-sectoare si sarcina este de doua ori mai dificila pentru ca trebuie sa stii unde se situeaza pescarii in sub-sectoarele unde nu ai un component al echipei ! Echipele care se prezinta cu un staff mare , experimentat, si cu runneri de calitate sunt fara urma de dubiu avantajate , daca presupuneam ca acei oameni sunt capabili sa citeasca situatia de la malul apei in mod corect. Dave a descris abilitatea Italienilor de a avea persoane cu o asa vasta experienta precum Gabba, Fini si Falsini care au fost Runneri la Europene. Daca Runneri de o asa calitate nu fac diferenta pentru echipa si nu sporesc sansele acesteia de a castiga, atunci nu stiu ce altceva ar putea sa o faca.
Sunt in prezent mai multe tari dornice de a invata si flamande de succes
Una din cele mai interesante particularitati ale intrecerilor Europene este accentul care se pune pe succesul obtinul la nivel international. Cred ca publicul pescar din Anglia, in general, nu au intele pe deplin insemnatatea succesului nostru internationala si nici nu au pretuit cu adevara performantele exceptionale ale pescarilor nostri internationali. Un articol izolat in Angling Times, un articol sau doua in Match Fishing si mergem mai departe, acaparati fiind in momentul de fata de pescuitul la crap. ! Ceea ce este si mai socant este lipsa de evaluare critica a modului in care a performat Anglia. Sunt asteptari ca echipa sa fie pe podium de fiecare data , si totusi daca nu sunt , articolele, daca sunt si alea, devin si mai putin detaliate. Se pare ca exista o oarecare reticienta in a privi DE CE rezultatele noastre cad sub asteptari . Sa comparam situatia cu ce se intampla in Italia. Italienii au avut intotdeauna probleme cu pescuitul la babusca si platica dar in prezent , cu locatii ce abunda in platica precum pista de la Ostellato, pot sa isi imbunatateasca tehnica de pescuit la platica si sa recupereze extrem de rapid. Totusi pescuitul la babusca este inca unul care le da batai de cap dar incearca din rasputeri sa rezolve si aceasta situatie la sud de Alpi. Asadar, italienii organizeaza intreceri amicale anuale impotriva francezilor si le cer in mod expres ca acestea sa se tina pe ape care abunda in babusca , in felul acesta sa poate invata mai bine cum sa le prinda ! O asemenea intrecere s-a tinut in luna Octombrie a anului trecut langa Dunkirk, chiar in nordul locului cu cea mai mare abundenta de babusca din franta. Rezultatul a fost un duel fantastic intre pescarul “viteza” Alain Dewimille si italianul Umberto Ballabeni, unde Alain a reusit sa il intreaca pe italian doar pentru ca a avut avantajul unui loc mai bun. Dar pentru Italieni , tot Week-end-ul, precum si cele cateva zile de antrenament au fost privite de italieni ca o oportunitate de invatare si antrenament , una specifica , anume cum sa prinzi babusca.
Apoi mai ai echipa Belgiei , o tara mica in comparatie cu Italia, Anglia, Franta sau Germania, dar care are o continuitate excelenta pentru pozitionari bune in evenimente la nivel international sau european si la modul cel mai cinstit au rezultare remarcabile. Belgienii se chinuiau atunci cand era vorba de piste unde predomina crapul acum 10 ani , asa ca echipa de selectie a inceput sa organizeze competitii intre divizionarii A , in mod deliberat pe carpodroame , pentru a forta mana de pescari de top pe care o au sa se obisnuiasca cu pescuitul la crap. Aceasta meteahna a continua, iar in momentul de fata Belgienii sunt la fel de buni cand vine vorba de crap precum sunt atunci cand pestele tinta este platica !
Informatia este cheia tuturor lucrurilor !
Cu totii stim ca asta este adevarat la nivel national. Trebuie sa aduni informatii si sa vorbesti cu pescari care cunosc bine pistele , in mod constant, pentru a mentine o rata de succes. Foecare tara are propriai retea de oameni care aduna informatii , care suna si vorbesc cu alti pescari din alte tari. Dar pescarii de top Europeni fac ceva in plus, adica pescuiesc impreuna din ce in ce mai mult , adesea in afara competitiilor internationale. Este ceva acolo care poate fi numit marele circuit de adunat informatii European. Dave a mentionat de intrecerea IAM din germania , dar la asta sa adaugam si competitioa Iberian si Merida Masters, marea cupa a Sensas , Week-end-urile Milo din italia in inevitabilele intreceri inter-natiuni ce se tin inaintea evenimentelor majore si ce se poate observa ? : un nucleu dur in permanenta miscare de pescari care participa la fiecare intrecere. Walter Tamas, Falsini impreuna cu toti pescarii titrati italieni , Jan vn Schendel cu echipa olandei , Jean Desque impartin pungile verzi magice (nada Sensas) si alte fete surprinzator de familiare. Simon Willsmore si Brad Titmus au unul din cele mai bune recorduri dintre pescarii englezi in circuitul European. Nu cu mult timp in urma , intrecerile din Scandinavia au fost dominate de un anum Mr. Klaus Fix. Dar in voga sunt o gasca de pescari flamanzi de afirmare de pe toata intinderea europei. Acestia interactioneaza amestecand-use intr-un fel de retea de pescuit pan-Europeana , locul unde consider ca ar trebui sa fii pentru a mentine o pozitie de top in pescuitul stationar europea. Din punctul de vedere al englezilor, am citit interviu dupa interviu ale pescarilor de top spunand ca ambitia lor este sa pescuiasca pentru Anglia intr-o zi. Perfect, dar nu ii vezi pe acestia participand in Spania, Franta, Belgia sau Italia, umar la umar cu cei mai buni din Europa. Este necesar sa fii respectat la invel European si ai nevoie de contacte pentru a fi un pescar modern international. Chiar ma intreb daca nu cumva scena competitiilor interne nu a devenit una extrem de solicitanta astfel incat tineri pescari din Anglia, dornici de succes, purs si simplu nu se mai inscriu la aceste evenimente Europene. Nu trebuie sa faci altceva decat sa acorzi putin timp si sa privesti cateva clipuri pe Youtube prezentand intrecerile de la Iberian Masters de exemplu si vei intelege mai bine despre ce sunt aceste competitii.

Asadar, ce inseamna toate acestea pentru viitorul Angliei pe scena Internationala a pescuitul stationar in mod particular? Este pregatita Anglia sa domine decada ce urmeaza la fel cum au facut cu cea trecuta? Consider ca mare parte a succesului Echipei Anglieio, de cand Dick Clegg a trecut la conducere, a fost bazata pe un element crucial , fiind lasat sa aleaga personal o echipa de pescari talentati de o versatilitate fantastica, fara restriciile unui criteriu de selectionare sau a conditionarii unui proces de calificare. Ceea ce a restrictionat alte natiuni de top in a avea multi ani de succes , a fost o lipsa acerba de membri de echipa cheie pentru ca acestia poate nu s-au calificat si nu au indeplinit conditiile impuse de Federatiile lor , sau din cauza aranjamentelor cu sponsorii existenti care nu i-au catalogat ca a fi compatibili cu participarea la intreceri de nivel international.
Chiar si asa cred ca formula care ne-a servit excelent pentru ultimii 20 de ani are nevoie de o transformare, daca Anglia doreste sa stea in topul lumii pescuitului . De ce? Ei bine , dupa cum am subliniat deja, devine mul, mult mai greu sa domini un circuit Europea din ce in ce mai competitiv. Si asta nu este doar la inceput sau o chestie de viitor, se intampla chiar acum ! Anglia nu controleaza pescuitul la nivel mondial , asta o face Italia ! Bazat pe rezultatele recente suntem cu totul eclipsate de marimea si calitatea albastrilor , si suntem in mod continuu fortati sa ne luptam si sa impingem pentru a nu cadea pe locurile doi si trei , sau doamne fereste sa ratam podiumul intr-o batalie continua corp la corp cu natiuni puternice precum : Ungaria, Belgia, Olanda , Polonia, Serbia, Rusia etc. (sa consideram ca etc e Romania )
Asa ca , ce va avea Anglia de facut pentru a recupera pozitia dominanta pe scena internationala a pescuitul la fel cum a facut-o in trecut? Lucrul principal care necesita atentie imediata este o largire a numarului componentilor echipei angliei pentru fiecare din cele doua evenimente majore, pana la 10 cel putin, 12 in mod ideal. Apoi , in primul si primul rand , trebuie sa ii faci sa pescuiasca impreuna in Anglia inainte sa faca partide de incercare pe piste de nivel mondial , ca o echipa sudata. Acest lucru poate avea urmatoarele consecinte pozitive :
1. Ridicarea stindardului de “pescar pentru echipa Angliei” , lucru obtinut prin deschiderea usilor pescarilor titrati catre pescari tineri si buni , care vor incepe sa vorbeasca in presa de specialitate despre circuitul de intreceri, in special ca acest grup se va schimba sensibil de la an la an , din nou provocand discutii, dar totusi retinand acel nucleu cheie al pescarilor cu experienta.
2. Ofera posibilitatea selectionerilor de a observa talente pentru viitor intr-un mod care nu este posibil in prezent. Managerii pot avea ultimul cuvant in alegerea echipei formata in jurul miezului dur de pescar, dar un lot mai mare poate deschide locuri pentru a ocupa pozitia 7 sau 8 in lot, oferind posibilitatea managerilor sa faca cateva sesiuni de incercari pentru a vedea cum performeaza ca parte componenta a unei echipe , fara a fi obligati sa ii selecteze in echipa finala
3. Rezorlva problema adunarii de informatii de la fata locului. Avand un grup mare de pescari calatorind cu tine iti ofera suficienta forta de munca pentru a acoperi mai mult din sub-sectoare si sa ti se ofere informatii calitative ce vor ajunge la manageri. Acest lucru necesita a fi coordonat si antrenat , pentru ca munca de runner la nivel international nu este atat de usoara precum este in intrecerile interne. Cel putin vei avea pescarii componenti ai lotului care sa faca munca de Runner, acestia fiind in prealabili implicati in discutiile tactice avute anterior si se vor simti implicati in otinerea succesului echipei . De asemenea ofera oportunitatea managerilor de a trage pescari cheie din stand si sa ii faca Runneri , daca acest lucru este in beneficiul echipei si daca in acest mod isi vor utiliza mai bine talentul si experienta. Precum au facut si Italienii la Europene ( desi acest fapt a fost o consecinta directa a deciziilor luate de Federatia Italiana de a avea echipe separate atat pentru Euro cat si pentru Campionatele Mondiale). Aceasta cale se poate deovedi a fi cruciala un dezvooltarea viitoare a talentului , asa cum o plenitudine de experienta zace in componentii actuali ai echipe si aceasta trebuie a fi fructificata si folosita inainte de a se pierde.
Belgia are un grum pe descari de nivel internationali impartiti pe doua categorii : A si B care pescuiesc in permanenta impreuna acasa si care sunt disponibili pentru a fi selectati pentru a participa la orice eveniment de anvergura internationala. Sa faci parte din echipa “inter A” este vazut precum culmea valorii pescuitului in Belgia. Prin faptul ca se intalnesc si pescuiesc impreuna de cateva ori pe an simuland evenimente de campionat, managerul ROland Marc a creat un fel de “mentalitate de echipa” ce a adus pentru tara sa succese constante pe o varietate mare de locatii. Italienii vin acum in “haita” la fiecare campionate , ceea ce le ofera o mare acoperire a piste , iar prin prezenta pescarilor de top care fac munca de runner se dezvolta ca fiind super- echipa acestei decade.
Anturajul englez are cativa pescari talentati care vin cateodata si asista pentru a capata experienta. Callum Dicks, Lee Kerry, Cameron Hughes, cu totii au facut deplasari la eveniemnte majore in afara echipei selectionate. Dar accentuez faptul ca managerii nostri au nevoie de mai mult ca ei , de cei care pot calatori la fiecare eveniment ca parte a unui staff extins cu cheltuielile acoperite de Echipa Angliel. Marind bazinul de pescari si ceeand un grup mai mare de pescari care vor sa participe la nivel internationa, cu toate ca este mai usor sa scrii si sa o spui, dar in realitate aceste lucruri au nevoie de viziune si determinare pentru a se transforma in realitate. Iata obstacolele pe care le preconizez :
1. Banii : Nu poti obtine nimic pozitiv fara bani , pentru ca bazinul de pescari trebuie sustinut si intretinul din bugetul pe care il face un manager. Acest lucru , fara urma de dubiu va mari costurile signifiant pentru Echipa Angliei, asa ca incercand sa cauta surse de finantare si sa prevedem de unde le putem obtine nu este un lucru usor si nici sigur. Cred cu tarie ca sponsorizare detine cheia si probabil singura cala de a o face este de a deschide orizontul si sa nu ne mai bazam doar pe un singur sponsor. Peter Drennan a fost un sponsor fantastic al echipei, dar nu este corect sa ceri de la un singur sponsor sa plateasca factura pentru un numar mai mare de membri, prin urmare este nevoie de a imparti aceasta sarcina intre doi sau tre sponsori cheie pentru a obtine rezultate. Acesta este modelul francez de sponsorizare , unde cate mari companii de scule franceze contribuie la costurile echipei frantei (Rive, Sensas, Rameau, Garbolino si Water Queen). Aceste companii se autodenumes “ Partenerii echipei Frantei” si ofera echipei suficiente resurse pentru a alcaui un contingent mare de pescari , amanageri , runneri pentru deplasari. Au un staff dedicat de antrenoi , precum Jean-Pierre Fougeat si Gerard Trinquier care sustin echipa manageriala principala. Fiecare pescar calatoreste cu un antrenor pentru astfer de competitii iar toata echipa laolalta este una care impresioneaza atunci cand soseste la evenimente.
2. Angajament: Atunci cand alegi o echipa mai mare trebuie sa fii sigur ca pescarii pe care ii alegi sunt in stare sa se angajeze ca vor face ceea ce se cere de la ei. Pescarii Belgieni pe care ii cunosc planuiesc tot anul in jurul intrecerilor inter-A si se pregatesc si antreneaza pentru fiecare intrunire a echipei si meciului de selectare. Facand parte din acea echipa este pasaportul tau pentru status si credibilitate intre pescarii Belgieni. In anglia, nu sunt asa de sigur ca se va gasi o echipa de 10-12 pescari care sunt pregatiti sa fie atat de dedicati , sa se angajeze la asemnea pregatiri si practici care sunt necesare pentru a face fata international, avand in fata si perspectica ca unii dintre ei nu vor avea ocazia sa pescuiasca intr-o competitie internationala in anul respectiv. Poate festivalurile de la White Acres , calificarie de la Fisho, competitiile knock-out sau oricare alt mare eveniment intern din calendar sa stea in calea prioritatilor unui pescar? Sau pescuind pentru tara ta si facand parte din scena internatonala va fi vazut ca fiind mult mai important? Poate ca parte din raspuns este sa avem parte de mai multe competitii amicale , unde echipe mai mari vor avea sansa sa pescuiasca macar odata pe an. Acesta este modelul utilizat de catre majoritatea tarilor europene de top care au un calendar de 5 sau 6 intreceri internationala pe an , inclusiv cateva amicale. Intrecerea celor 6 Natiuni indeplinea acest rol in trecut si era frumos sa vezi ca in acest an se va tine din nou turneul celor 4 Natiuni. Dar pentru a ridica profilul pe o latura internatinala , mai multe intreceri pe continent sunt necesare. Nu exista nicio natiune Europeana care ar refuza o intrece anuala impotriva echipei Angluei ! Dar, desicur, asta ar costa bani.
Pentru a inceia
Cand mi-a vorbit pentru prima oara Dave despre viitorul pescuitul international si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a tine pasul cu Italia, m-am gandit in mod automat ca va deveni mult mai dificil sa ramai in topul circuitului de pescuit international. In momentul de fata este un mediu mult mai dur, mai competitiv decat a fost vreodata si amendamentele la regulament precum imparirea sectoarelor, fac din ce in ce mai greu posibila dominarea scenei de o singura echipa. Calitatea individuala a pescarilor nostri si capacinatea tactica a managerilor este mult prea buna. Dar cu toate astea nu pot vedea Anglia dominand scena mondiala la fel cum a facut-o in trecut, fara a avea un contingent mai numeros sau fara resurse financiare mai mari. Italienii stabilesc standardele in devotament si implicare , talent si suport pe pista. Daca Anglia vrea cu adevarat sa le fie rival pentru prima pozitie in urmatorii 10 ani , sau sa se chinuie pentru urmatoare pozitii pe podium , aceste lucruri vor fi direct influentate de resursele ce vor veni in favoarea lor. Depinde de cat pretuim noi , ca natie de pescar, viitorul succesului international.

Cuvantul de ordine este a fi “apt” , pentru ca fara urma de dubiu , o echipa a angliei mai mare si un calendar international mai aglomerat poate insemna un singur lucru ... mai multi bani! Dar un singur lucru este cert, Anglia nu poate continua sa plateasca doar pentru 6 pescari , cativa manageri si ocazional , oficialitati , pentru a face deplasari de cateva saptamani pe ani si a avea pretentii de a se intoarce de fiecare data cu medalia de aur. Pentru a sta in fruntea unei scene competitive intr-o permanenta miscare , echipa are nevoie sa se adapteze acestor conditii de competitivitate din ce in ce mai dure si asta inseamna mai multe investitii. Daca Angling Trust , sau roice altcineva , nu sunt in stare sa aduca investii extra pentru echipa nationala, atunci hai sa acceptam cu toti ca rezultatele viitoare vor fi mai slabe decat ne asteptam sa fie. Dar va rog sa nu dati vina pe pescari sau manageri. Daca echipa Angliei nu domina scena internationala in urmatorii 10 ani , asta se va intampla pentru ca nu am acordat suficiente resurse financiare pentru a ne atinge scopul . De asemnea mai inseamna ca noi , ca natie de pescari , punem mai putin accent pe succesul international decat multe alte tari , care , intr-o perspectiva mai larga a lumii de pescuit din anglia este un fapt trist si dezamagitor.
In timp ce in prezent sunt mai preocupat de echipa noastra de seniori , accept faptul ca si alte arii ale pescuitului international precum intrecerile feminine , tineret sau pentru persoane cu handicap sunt la fel de subfinantate. Aceste lucruri trebuiesc a fi adresate. Intr-o lume ideala , ministerul sportului ar fi dat mai multe fornduri pentru ceea ce este pana la urma unul din cele mai de succes sporturi cu rezultate uimitoare. Se arunca milioane pentru echipe internationale precum atletism sau innot sincron (D-zeu. sa ne ajute) incat, in unele cazuri, rezultatele sunt minore, dar cu toate acestea nu finantam unul dintre cele mai prestigioase clasari in pescuit din istoria natiunii. Asa ca de ce nu putem si noi avea parte de o felie din acesti bani ?

Chiar si asa, politic vorbind, ma tem ca fondurile de la Minister catre pescuit nu vor creste intr-un grad pe care sportul nostru il merita. Ma tem ca solutia va trebui sa vina din interiorul industriei de pescuit din aceasta tara si asta inseamna un parteneriat intre sponsori , un fel de “Club England” in care sa adunam cateva companii cheie din Anglia la un loc pentru a oferi un nivel serios de sponsorizare impreuna cu Angling Trust. Deja Preston si Sensas au sponsorizat echipele de Feeder si U18 asa ca nu ar putea fi negociat un buget mai mare de sponsorizare daca ii reunim laolalta cu alti producatori mari ? Fox/Matrix ? Dynamite Baits? Tricast? Asa cum am spus mai devreme, Peter Drennan a fost un sponsor major al echipei Angliei, dar suma de bani necesara in viitor va fi pur si simplu mult prea mare pentru a fi suportata de o singura companie.

Anglia a fost in frumntea pescuitului mondial de mai bine de 15 ani . Totusi (pentru a-l cita pe Dl. Zimmerman) “timpurile se schimba” . Daca a fi o natiune de top 5 este suficient pentru mandria nationala Engleza , atunci nu trebuie schimbat nimic. Totusi , dar Anglia vrea sa domine urmatorii 10-15 ani , atunci ma tem ca o abordare putin diferita a lucrurilor trebuie facuta.

Anglia asteapta.....dar si echipa asteapta !

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=GIGv4GfExQs
http://fishinginireland.info/news/coars ... s-the-day/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Buletinul de stiri
MesajScris: 01 Noi 2012, 08:28 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 17 Aug 2011, 09:50
Mesaje: 727
Localitate: Iasi
E oficial , de saptamana trecuta Arrow International e distribuitorul pe Romania si al brandului Gamakatsu http://www.gamakatsu.nl/en_gb/gamakatsu ... utors.aspx . Sa speram ca nu vor creste preturile acum ca au exclusivitate ;) .

_________________
Chiar daca nu ai probleme cu vederea , sigur ai nevoie de ochelari sa poti vedea realitatea ...
https://www.youtube.com/watch?v=31-ZzoS ... w&index=15


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Buletinul de stiri
MesajScris: 15 Dec 2012, 19:57 
Neconectat
Moderator global

Membru din: 22 Oct 2009, 14:49
Mesaje: 2145
Will Raison schimba un sponsor :)

http://www.polefishingmagazine.com/late ... -old-ghost


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Buletinul de stiri
MesajScris: 15 Dec 2012, 20:31 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 25 Iun 2011, 19:19
Mesaje: 35
Localitate: Cluj Napoca
ne mananca chinezii :

http://www.oldghostbait.com/a/en/Photo/ ... 01/66.html :lol:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Buletinul de stiri
MesajScris: 15 Dec 2012, 20:35 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 05:19
Mesaje: 1272
Localitate: Cluj-Napoca
Si eu schimb sponsorii. Pana acum m-am sponsorizat eu, de anul viitor noul meu sponsor va fi "La Famiglia".. :lol: :lol: :lol:

_________________
"If you are one of those unfortunate souls who suffer from a passion for angling.."

The more I practice the luckier i get!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Buletinul de stiri
MesajScris: 23 Ian 2013, 10:18 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 05:19
Mesaje: 1272
Localitate: Cluj-Napoca
Cine mai are nevoie de nada?:)

http://vplay.ro/watch/d4trw4dh

_________________
"If you are one of those unfortunate souls who suffer from a passion for angling.."

The more I practice the luckier i get!


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 572 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 54, 55, 56, 57, 58  Următorul

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.136s | 12 Queries | GZIP : Off ]