Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 16:38

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 87 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 01 Noi 2009, 16:00 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 07:05
Mesaje: 2467
sapsiluap scrie:
ce-i pudra de curry? :shock: :shock: :shock:


Curry = amestec de condimente folosit in bucataria indiana ca baza a unor preparate traditionale numite generic sosuri curry...poate fi cu miel, pui, fructe de mare, legume sau adaos la "orezul prajit" ...

Ia si reteta Paule..poate-ti faci si tu acasa: ginger (ghimbir - o radacina), usturoi (lasun!!),seminte de fenicul (seamana cu mararul si anasonul!), scortisoara (dalchini, darchin sau tvak), cuisoare (muguri florali uscati ai unei plante din familia Myrtacee..numita si lavang), seminte de mustar (o planta din familia rapitei..asta stiai banuiesc!), cardamom verde (un fel de pastaie mica foarte utilizata in bucataria asiatica..se mai numeste si lai-chi), cardamom negru, mace (coaja rosiatica a nucusoarei uscata si macinata), nucusoara (nuca de muscat sau nutmeg), ardei iute rosu (lal mirich), ardei iute verde (savi mirich), piper negru (kalo mirich).

Totul se usuca si se macina foarte fin..cad despre proportii.... Hai ma! ca doar nu vroiai sa-ti spun chiar toate secretele!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Esti in clar cu explicatiile???

_________________
Habar n-are broasca ce-i ala oceanul!!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 01 Noi 2009, 16:07 
Neconectat

Membru din: 22 Oct 2009, 19:22
Mesaje: 877
Localitate: Cluj- Napoca
:shock:

mersi !

Mi s-a facut o foame :lol: :lol: :lol:

_________________
Paul Ispas


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 01 Noi 2009, 16:20 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 07:05
Mesaje: 2467
truia scrie:
sapsiluap scrie:
ce-i pudra de curry? :shock: :shock: :shock:


Curry = amestec de condimente folosit in bucataria indiana ca baza a unor preparate traditionale numite generic sosuri curry...poate fi cu miel, pui, fructe de mare, legume sau adaos la "orezul prajit" ...

Ia si reteta Paule..poate-ti faci si tu acasa: ginger (ghimbir - o radacina), usturoi (lasun!!),seminte de fenicul (seamana cu mararul si anasonul!), scortisoara (dalchini, darchin sau tvak), cuisoare (muguri florali uscati ai unei plante din familia Myrtacee..numita si lavang), seminte de mustar (o planta din familia rapitei..asta stiai banuiesc!), cardamom verde (un fel de pastaie mica foarte utilizata in bucataria asiatica..se mai numeste si lai-chi), cardamom negru, mace (coaja rosiatica a nucusoarei uscata si macinata), nucusoara (nuca de muscat sau nutmeg), ardei iute rosu (lal mirich), ardei iute verde (savi mirich), piper negru (kalo mirich).

Totul se usuca si se macina foarte fin..cad despre proportii.... Hai ma! ca doar nu vroiai sa-ti spun chiar toate secretele!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Esti in clar cu explicatiile???



Ti-a placut?... si astea sunt numai adaosurile!!!!... adica ce se pune la praful de baza care e format din: coriandru, turmeric, seminte de chimen, methi si ..bineinteles...frunze de curry!! (kari patha ;) ;) - un arbust de prin zona!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Complicati fratie si astia in bucataria lor!!!!

_________________
Habar n-are broasca ce-i ala oceanul!!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 01 Noi 2009, 16:23 
Neconectat

Membru din: 22 Oct 2009, 19:22
Mesaje: 877
Localitate: Cluj- Napoca
da ceapa..., unde-i ceapa ? da slanina ..unde-i???

:lol: :lol: :lol:

nu-s mai sanatoase decat a noastre!

_________________
Paul Ispas


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 12 Noi 2009, 11:28 
Neconectat

Membru din: 12 Noi 2009, 11:22
Mesaje: 6
si praful de curry da ceva rezultate si la scobar?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 14 Noi 2009, 11:45 
Neconectat

Membru din: 12 Noi 2009, 11:22
Mesaje: 6
Cam cat se pune ,aproximativ???


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 14 Noi 2009, 14:31 
Neconectat

Membru din: 22 Oct 2009, 20:24
Mesaje: 993
Localitate: oradea
eu folosesc de obicei aromele pe baza de alcool
si ca si praf am inceput sa folosesc de vreo 2 ani in coace (daca e cazul)
gama de la concentrix de la sensas
am avut rezultate bune cu ea


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 14 Noi 2009, 15:32 
Neconectat

Membru din: 22 Oct 2009, 19:22
Mesaje: 877
Localitate: Cluj- Napoca
zsolty scrie:
eu folosesc de obicei aromele pe baza de alcool
si ca si praf am inceput sa folosesc de vreo 2 ani in coace (daca e cazul)
gama de la concentrix de la sensas
am avut rezultate bune cu ea



in ce cantitati pui concentrix-ul in nada?
ca daca e prea mult ar putea strica

_________________
Paul Ispas


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 14 Noi 2009, 16:10 
Neconectat

Membru din: 22 Oct 2009, 20:24
Mesaje: 993
Localitate: oradea
un tub imi ajunge la vreo 4-5 manse


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 14 Noi 2009, 18:31 
Neconectat
Moderator global
Avatar utilizator

Membru din: 22 Oct 2009, 19:11
Mesaje: 5041
zsolty scrie:
un tub imi ajunge la vreo 4-5 manse

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Care , alea la bidoane mari??? ;)


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 87 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Următorul

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: OviB


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.105s | 13 Queries | GZIP : Off ]