Pescuit Stationar

Acum este 07 Noi 2024, 03:59

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 591 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: FINALA PE ECHIPE 2012 DORIPESCO - BRASOV
MesajScris: 12 Sep 2012, 19:57 
Neconectat

vlad grosu scrie:
nu vreu sa dau loc la discutii pe aceasta tema deoarece nu cred ca e cazul . realitatea e insa alta si as dori sa o lamuresc pentru a nu ramane in aer.... a fost primul peste prins deci singurul din juvelnic, desi i s-a atras atentia de catre Tudor sa il elibereze, Gigi l-a bagat in juvelnic.Abia l-a venirea d-nlui Poiana ( timp estimat 2 minute) s-a trecut la eliberarea singurului peste din juvelnic. Eu atat am avut de spus pe aceasta tema. O seara buna

Si apropo de corectitudine: la sedinta tehnica s-a discutat aceasta problema foarte clar, stabilindu-se la fel de clar.... agata.... se elibereaza in secunda imediat urmatoare. De ce oare trebuia introdus in juvelnic...???

Repet, in cazul in care concurentul se incapataneaza sa il bage in juvelnic, regulamentul spune clar ca abia la sfarsitul mansei se extrage cel mai mare peste si se cantareste separat, dupa care se decide asupra validitatii capturii ...

however, if a line with a fish is hooked by a neighbour’s line, the fish must be put back into the water without delay; in case the competitor refuses this and puts the fish in question into the net, without a previous authorization, during the final weighing phase, the person in charge of the weighing must weigh the biggest fish separately and make note of its weight on the competitor’s card. After the deliberation, the Jury shall decide whether to annul the weight of the fish or not in relation to the total weight. The competitor will receive a yellow card warning (see list of warning), if the fish is not considered valid.

Apropo, Gigi spune ca arbitrul a autorizat initial introducerea pestelui in juvelnic.

Si Vlad, probabil nu am fost explicit. Eu l-am criticat pe Gigi ca a bagat pestele in juvelnic, nu sunt si nu am fost de acord cu asta, insa pestele tb. extras la sfarsit. Ala mai mare cf. regulamentului.

Sus

MesajScris: 12 Sep 2012, 20:07 
Neconectat

am raspuns la ceea ce ai scris tu deoarece eu am fost cel care a eliberat pestele. nu sunt mare cunoscator in ale fipsului-cipsului. de aceea decizia mea initiala a fost aceea de a lasa pestele in juvelnic ( la o cupa trabucco la fel am facut cu petrisor, si el poate sa iti confirme), mergand apoi si discutand problema cu d-nul Poiana care totusi are ceva ani peste mine acesta a spus ca acel peste conform celor stabilite la sedinta tehnica trebuie eliberat, si asta am facut. Inca odata si repet ... daca acel peste nu ajungea in juvelnic din prima , acuma discutam despre altceva ;) ;) ;) ;)

Ultima oară modificat de vlad grosu pe 12 Sep 2012, 20:13, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 12 Sep 2012, 20:08 
Neconectat
Moderator global

Gigi fabuleaza. De ce l-a pus in juvelnic? Ce spera? Sau poate l-a pus din fair-play... Daca tot era singurul peste in momentul ala , care-i problema ca l-a eliberat. Oare era cumva din echipa voastra , sa inteleg mai bine ideea... :mrgreen: :mrgreen:
despre statul pe mal , nu pricep , este greu sa se citeasca programul afisat? Scria ca la 16,30 este premierea , nu v-a tinut nimeni pe mal. Unii s-au spalat , altii au mancat , iar altii au ramas pe mal. Si din cei de pe mal stiau unde si la cate este premierea , cu cel putin 2 echipe am vorbit eu telefonic. Cu Radu Dan insa nu , scuzele mele... :mrgreen:
Relaxati-va , lasati-i pe altii sa fie incordati. ;)

Sus

MesajScris: 12 Sep 2012, 20:45 
Neconectat

George, campionatul se numește AGVPS Romania și se joacă după regulamentul AGVPS (unde nu era nimic stabilit despre cupițe, dar totuși permise de FIPS) și după regulile stabilite la ședința tehnică. La această ședință tehnică sa stabilit clar că sunt permise drilurile extinse până în celălalt stand atâta timp cât nu deranjează sau nu AGAȚĂ LINIA VECINULUI, caz în care se eliberează peștele necondiționat! Deci sa permis drilul extins în standurile vecine dar cu condiția clară ca în cazul în care s-a agățat linia vecinului să se elibereze peștele imediat. Adică în acel moment, nu după manșă. ERA PRIMUL PEȘTE ȘI SINGURUL DIN JUVELNIC. Gigi să nu mintă că am văzut toți că era singurul din juvelnic. Păi e vina mea că el după atâta timp nu știe sau nu vrea să respecte regulamentul și regulile ședinței tehnice???? Din respect pentru restul vecinilor nu ar fi trebuit să facă așa ceva!!!

Din punctul meu de vedere a fost cea mai ”novice” finală din câte au existat. George, tu ziceai o dată de nu știu ce model de campionat cu mulți concurenți. Păi ce campionat vrei tu frate când 50% din cei de pe pistă nu știau nici regulile de bază din staționar???
*intrări cu maciurile montate în stand la ora 8 când se intra în orele de pregătire
*intrari la fel cu scaune montate
*tendința de a sta în apă cu patru picioare că așa a fost la Maver și Trabucco sau că așa sa pomenit ”în forum”.
*prezența peletelor în nadă deși s-a zis de o mie de ori că nu e voie.
*etc etc

...astea sunt încălcări crunte de regulament, făcute de oameni care bat concursurile open de le omoară dar cunoștiințe despre regulamentul oficial...pauză. Asta nu înseamnă că nu sunt pescari buni și că unii își merită pe deplin rezultatele.

Sus

MesajScris: 12 Sep 2012, 21:16 
Neconectat

:shock: Adica in regulamentul AGVPS nu spune nimic de cupite si voi le-ati folosit ca sunt permise de CIPS, iar la greseala lui Gigi, la fel, neprecizata in AGVPS, dar descrisa in CIPS, e bine ca s-a incalcat de catre arbitrii regulamentul CIPS!!!

Nu are relevanta cati pesti erau in juvelnic - ceea ce continui sa critic este decizia extragerii juvelnicului, tulburand apa, in timpul mansei!

Referitor la finala, este super ca au fost 13 echipe, eu consider ca a fost un succes din acest pct. de vedere. Treaba aplicarii avertismentelor si inlaturarii neregulilor era a arbitrilor!!!

E o discutie sterila de pe pozitii partizane. Eu am semnalat aici ceea ce cred eu ca e gresit: pastrarea pestelui de catre Gigi si interventia arbitrului la juvelnic in timpul mansei. Restul e can can :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 12 Sep 2012, 21:49 
Neconectat

Care parte de aici nu reușești să o înțelegi???

La această ședință tehnică sa stabilit clar că sunt permise drilurile extinse până în celălalt stand atâta timp cât nu deranjează sau nu AGAȚĂ LINIA VECINULUI, caz în care se eliberează peștele necondiționat!

Dacă tot nu ai fost pe la oficiale, țin să te anunț că regulile stabilite de către organizator la ședința tehnică și care sunt specifice competiției în desfășurare, sunt stricte! Așa este și în campionatul nostru, și la oficialele FIPS! (sunt paragrafe în reg Fips despre regulile stabilite de organizator in funcție de pistă și pești)

Ultima oară modificat de nutzu_z pe 12 Sep 2012, 21:56, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 12 Sep 2012, 21:54 
Neconectat

Cât despre participarea a 13 echipe și eu sunt de acord că este un lucru pozitiv. Din păcate au fost 3-4 echipe în plus care au venit la distracție și pe care nu o să le mai vezi prea curând. Poate doar dacă se mai face vre-o finala din nou la Doripesco. Asta nu prea e sportivitate!

Sus

MesajScris: 12 Sep 2012, 21:59 
Neconectat

glukas scrie:

Nu are relevanta cati pesti erau in juvelnic - ceea ce continui sa critic este decizia extragerii juvelnicului, tulburand apa, in timpul mansei!

...ce prostii vb mah???? Apa era gata tulbure!!! Eventual juvelnicul o mai sita făcând-o mai limpede. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 12 Sep 2012, 22:06 
Neconectat

1.
nutzu_z scrie:
La această ședință tehnică sa stabilit clar că sunt permise drilurile extinse până în celălalt stand atâta timp cât nu deranjează sau nu AGAȚĂ LINIA VECINULUI, caz în care se eliberează peștele necondiționat!
Corect. De acord. Afirmatie adevarata.

Orice articol de lege, de genul acesta, prevede si masuri (cum Cips-ul are si AGVPS-ul nu are), adica:

2. In cazul nerespectarii 1 arbitrul va consemna un avertisment, iar la cantarire va extrage cel mai mare peste

sau

2. In cazul nerespectarii 1, arbitrul va extrage din juvelnic pestele si il va elibera blah blah

De altfel, la drepturile arbitrilor, in regulamentul AGVPS, nu scrie niciunde ca au voie sa iti umble in juvelnic!!!!
"Art.57. Arbitrii au următoarele atribuţii:
1.- să verifice dacă uneltele de pescuit, nadele, momelile, juvelnicul etc. îndeplinesc
condiţiile regulamentare;
2.- să supravegheze permanent pe perioada desfăşurării concursului practicarea
regulamentară a pescuitului de către concurenţii pe care îi arbitrează;
3.- să participe la cântărirea peştelui prins de concurenţii pe care îi arbitrează;
4.- să semneze, împreună cu concurenţii, fişa de arbitraj;
5.- pot părăsi standurile ce le-au fost atribuite pentru arbitraj numai cu permisiunea
arbitrului şef sau a arbitrului de sector – în cazul concursurilor pe echipe;
6.- să dea avertisment şi să consemneze în fişa de arbitraj abaterea săvârşită, manşa şi
ora.
Art.58. Arbitrul de stand este obligat să anunţe imediat arbitrul şef sau Juriul la constatarea
următoarelor aspecte (fapt ce conduc la excluderea concurentului din concurs):
1.- introducerea în juvelnic a peştelui care nu a fost prins de concurent în timpul destinat
pescuitului;
2.- comportament şi limbaj necorespunzător faţă de ceilalţi concurenţi, oficiali şi publicul
prezent;
3.- accidentarea concurenţilor vecini şi / sau deteriorarea materialelor acestora.
Art.59. Membrii Juriului sunt autorizaţi să intre în timpul desfăşurării concursului în standuri
pentru a constata încălcări ale regulamentului şi de a aplica sancţiuni" atat.

Iar sanctiunile la pastrarea capturilor neregulamentare sunt doar avertisment!

Acum, tu tot nu vrei sa intelegi, asa ca hai sa ne oprim aici, ptr. ca nici eu nu iti inteleg rationamentul.

Sus

MesajScris: 12 Sep 2012, 22:30 
Neconectat

Nu are rost, tu ești pe Am și eu pe FM. Lasă concursurile de ogradă și hai în campionat. Poate treci și tu pe FM! :lol: :lol:

Mah, dacă omul nu a avut voie din start să îl pună în juvelnic, ce dreaq tot îi dai pe morse? Păi peștele ăla dacă era eliberat poate îl prindea Bodocan sau Bucur ulterior. Ce tot o lungești ca Dady?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 591 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60  Următorul

Ora este UTC [ DST ]