valentin scrie:
Depinde si ce feeder ai, cu unul mediu nu are voie sa rupa
big-bertha
3.6m, XXH 150gr, compozit, 2 varfuri 2-3 oz, fir principal 0.25mm dar il schimb cu unul de 0.22 mai elastic
mentionez ca am avut 2 feedere de 3.6m putere medie 40-80gr 2 varfuri 1-1.5 oz si fir 0.18mm, le-am schimbat ca nu am facut fata la carasi de peste 800gr sa nu mai vb de ciortati de peste kil - ideea e ca unde am dat este multa agatatura si pestele cauta refugiu imediat mai ales ca este ajutat si de un curent puternic si vartejuri specific dunarii, avand in devere ca unde pescuiam apa avea cam 5 m adancime la nici 10m de mal
cei care dau la scobar rauri mici sau la platica pe lacuri unde pestele nu prea are unde sa fuga nu prea inteleg ce zic eu aici
am prieten care da la dunare cu sculele de crap de 3lbs, nu are feedere ca a zis ca nu este nevoie si incep sa-i dau crezare, cand un ciortan de 2 kile i-ti da in lanseta acesta se incovoaie cu totul nu numai varful ca la feeder, daca ai nevoie de o mai buna semnalizare ca sa vezi ca ti-a tras atunci dute la oftalmolog
- asta sa nu mai vorbim de lansete disparute de pe mal, cu totii am auzit astfel de "mituri" si unii chiar am simntit-o pe propria piele
de cele mai multe ori pestele de ape salbatile este mult mai sperios decat cel de ligheane(balti cu plata)
nu odata am avut surpriza ca la un inaintas de 0.18-0.20 cu ac de 4-6 cu 2 boabe sau cubulet de mamaliga de 2cmc sa prind numai caras ca palma... poate si un pic mai mare dar in orice caz sub 1/2kil, sa nu mai vorbim de ace nr2 cu rama ca iei numai "coibanei"
si cand am pus ace 10-12 pe fir de 0.12-0.14mm am avut surpriza neplacuta sa fiu vizitat de ciortani la care nu am avut nici o sansa ...
, am incercat sa rezolv situatia cu inaintas textil de 0.06-0.08 dar atunci nu am mai luat ciortan deloc, nu stiu de ce ... probabil ca il vede sau il simnte ... am incercat si cu GUM dar asta nu face decat sa ii dea pestelui o distanta in plus sa intre in craci
ca o ultima solutie m-am gandit la nanofir ca arata ca un mono dar are putere de multi
merci
lucianfiat de info