Pescuit Stationar

Acum este 07 Noi 2024, 14:40

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 62 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: SCHIMBARE DE MENTALITATE LA ORGANIZATORII DE CONCURSURI
MesajScris: 12 Dec 2012, 18:40 
Neconectat
Moderator global

Deschid acest topic pentru a incerca sa schimbam impreuna mentalitatea , in bine :lol: :lol: :lol: , celor care organizeaza concursuri la noi in tara , pentru ca m-am saturat sa ma tot fac ca nu vad ca sant luat de fraier an de an .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Incepand de anul viitor ar trebuii sa vedem o schimbare de mentalitate la TOTI organizatorii de concursuri private , in sensul ca tendinta ultimilor ani a fost sa se tot mareasca taxele de participare fara a vedea nimic spectaculos in urma acestori mariri din partea organizatorilor .
Ca sa fiu mai clar la noi in tara , noi concurentii nu castigam premiile oferite ci , culmea ni le cumparam prin taxele de participare , adica tot noi le platim si facem si reclama anumitor branduri .
Cheltuiala minima pentru un concurs mai mare este de minim 1.500 - 1.700 lei pentru un concurent , in conditiile in care cu acesti bani poti cumpara orice premiu pus la bataie de la locul 2 in jos , si atunci intreb ...pentru ce sa mai concurez :lol: :lol: :lol: :lol:
Nu mai vreau sa aud ca v-am dat nada , sepci sau tricouri , galeti sau alte cacaturi de care oricum nu avem nevoie , pentru ca nu ne-au fost date moca , de fapt le-am cumparat prin taxa de participare la fel ca si premiile :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: si mai mult se face si reclama la ele pe banii concurentilor . Mai mult , trebuie sa si semnam niste tabele pe baza carora firmele se scad cu aceste "materiale promotionale " :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .....sau mai pe intelesul tuturor se baga pe "cheltuiala firmei " dupa ce ca si-au incasat banii pe ele :lol: :lol: :lol: :lol:
Am mai auzit si motivari de genul : voi stiti cat costa sa aduc o televiziune sa filmeze concursul ????? Nici nu ma intereseaza cat costa sau de ce noi trebuie sa platim costurile televiziunilor ?????? vreti reclama ....costa , platiti-o voi , eu nu vreu sa fiu filmat , de ce aceste costuri trebuie suportate din taxa de participare ???? :o :o :o :o :o :o
sau stiti cat ma costa sa aduc un invitat din strainatate sa participe ????? ...nici asta nu ma intereseaza :( :( :( :( :( :( vrei sa-l aduci moca si sa pozezi in patronul generos ...plateste-i TU costurile nu eu , nu fii generos pe banii concurentilor !!!!!!!!!
...cand vine vorba de premii se afiseaza premii "de mii de euro" care de fapt sant ...cateva sute . M-am saturat sa fiu luat de prost , iar daca mai vad premii "de mii de euro " o sa afisez aici preturile de depozit din ofertele distribuitorilor pentru fiecare premiu in parte ...si atentie ..alea sant cu tot cu adaosul comercial al distribuitorului ....deci cheltuiala cu achizitia acelui premiu este mult mai mica din partea celui care il acorda .
Scopul unui organizator ar trebuii sa fie pur si simplu RECLAMA produselor pe care le promoveaza , si nu altceva . Am auzit la multi organizatori ca "la concursul asta am iesit pe minus " :o :o :o :o :o :o :o ....... si intreb dar cum ar fii trebuit sa iesi ????? :o :o :o :o si cu profit si cu reclama ?????? ....reclama costa din pacate si ma-am saturat sa se faca pe banii mei ;) ;) ;) ;) ;)
Voi nu vedeti ca nu reusim sa adunam 30 de oameni la un concurs ???...oare de ce ???
Cred ca am fost destul de inteles si se vor vedea si schimbari de mentalitate in acest sens ....altfel tot noi santem fraierii care participam in continuare in aceste conditii :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
Sa intelegeti clar ca nu ma refer la un organizator anume ci la TOTI organizatorii de concursuri ........si daca cineva imi zice ca n-am dreptate o sa ma pun sa fac si calcule si cred ca o sa dea cu ...virgula ;) ;) ;) ;) ;)

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

Subiectul mesajului: Re: SCHIMBARE DE MENTALITATE LA ORGANIZATORII DE CONCURSURI
MesajScris: 12 Dec 2012, 20:11 
Neconectat

cam tarziu te-ai hotarat.....dar, sunt de acord cu tine ;)
sa dam si un ex.
pista Sarulesti
pret:100ron/concurent/3zile
.................................................
taxa participare 400ron
50 concurenti
50x400=20000ron-5000taxa balta=15000ron
loc1=7000 cash
loc2=5000 cash
loc3=3000 cash
suna altfel ?

Sus

Subiectul mesajului: Re: SCHIMBARE DE MENTALITATE LA ORGANIZATORII DE CONCURSURI
MesajScris: 12 Dec 2012, 20:42 
Neconectat

Eu cred că taxa de concurs in momentul de față nu ar trebui să depășească 200-250 ron. Pe Sărulești nu ai la ce să pui 400 de lei. Maxim 200!!

Hai...maxim șhase cai frumoșhi!!!! :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 13 Dec 2012, 10:05 
Neconectat

La Sarulesti taxa pe zi/pescar este de 40lei inclusiv ziua de antrenament.
I-mi amintesc ca pe un topic parca pescuit la rosioara de la Sacalaia din vara Nelutu Lupei intreba ce sunt premiile sa vada daca renteaza sa vina la concurs sau nu. Dupa mine concursurile ar trebui facute fara premii ci doar cu cupe si medali. Prea a devenit un comert ambulant concursurile de la noi din tara! Te duci la concurs sa castigi prestigiu si experiaenta nu ca sa faci o afacere din asta. Ca se da un ciaun de ciorba sau o fasole cu ciolan , este cu totul altceva. In acest fel taxa de participare este si ea mai mult simbolica si nu o afacere.

Sus

MesajScris: 13 Dec 2012, 11:00 
Neconectat

@ady si @andrei
nu zici rau pana acum,toti vor sa-si faca reclama pe banii,eforturile si sacrificiile noastre, la crap e altfel sunt concursuri la care e afisata reteta in bani ,altele sponsorizate,altele caritabile,altele prietenesti si cele zise oficiale pt nationala, sa tot alegi unde sa te duci
vrei glorie si mediatizare maxima, te duci la un concurs cu inscriere mare si premii pe masura unde te duelezii cu greii,vrei taxa mica te duci la un concurs prietenesc pe o balta modesta si cativa concurenti ce locuiesc aproape ,pui o cupa si o medalie la mijloc si gata
e cumva ca la poker,cu cat miza e mai mare cu atat jocul e mai interesant si mai atractiv

Sus

MesajScris: 13 Dec 2012, 11:22 
Neconectat

Adi nu am chef sa caut ....dar cred ca anul trecut ma intrebai de ce nu particip la mai multe private ...si cred ca atunci am raspuns la fel .....nu am nici o obligatie fata de nimeni ...particip numai daca consider ca merita sau daca am placerea sa concurez ....cred ca ar trebui sa faci la fel !

e la fel ca in piata reala ....pretul creste pina nu mai exista vinzari ...atunci inchizi , produci mai bine sau te prostituiezi la un loc cu ceilalti ....noroc ca avem de ales !!!!

Sus

MesajScris: 13 Dec 2012, 12:32 
Neconectat

pandrei scrie:
La Sarulesti taxa pe zi/pescar este de 40lei inclusiv ziua de antrenament.
I-mi amintesc ca pe un topic parca pescuit la rosioara de la Sacalaia din vara Nelutu Lupei intreba ce sunt premiile sa vada daca renteaza sa vina la concurs sau nu. Dupa mine concursurile ar trebui facute fara premii ci doar cu cupe si medali. Prea a devenit un comert ambulant concursurile de la noi din tara! Te duci la concurs sa castigi prestigiu si experiaenta nu ca sa faci o afacere din asta. Ca se da un ciaun de ciorba sau o fasole cu ciolan , este cu totul altceva. In acest fel taxa de participare este si ea mai mult simbolica si nu o afacere.

Era un concurs pe o crescatorie deschisa cu taxa la care patronul vrea sa-i faca reclama ,si tot asa cand faceai suma taxei de partcipare scazand taxa de pescuit pe zilele respective (cea ce nu era corect daca vrea reclama)ramanea o suma care nu se regasea macar in premii deoarece scadea gulasu si arbitri si.........
In cele din urma am incheiat inca un an in care sant pe plus cu concursurile (al doilea de 24 de ani de cand umblu la competitii)
:D :D :D

Sus

MesajScris: 13 Dec 2012, 12:37 
Neconectat

bogdanpesc scrie:
@ady si @andrei
nu zici rau pana acum,toti vor sa-si faca reclama pe banii,eforturile si sacrificiile noastre, la crap e altfel sunt concursuri la care e afisata reteta in bani ,altele sponsorizate,altele caritabile,altele prietenesti si cele zise oficiale pt nationala, sa tot alegi unde sa te duci
vrei glorie si mediatizare maxima, te duci la un concurs cu inscriere mare si premii pe masura unde te duelezii cu greii,vrei taxa mica te duci la un concurs prietenesc pe o balta modesta si cativa concurenti ce locuiesc aproape ,pui o cupa si o medalie la mijloc si gata
e cumva ca la poker,cu cat miza e mai mare cu atat jocul e mai interesant si mai atractiv

Nu am cum sa nu-ti dau dreptate . Am participat si eu la multe cupe unde premii erau doar cupele dar si taxa era modica.
Problema e ca nu mai am loc unde sa pun cupele ,trebuie sa le selectez cumva :D

Sus

MesajScris: 13 Dec 2012, 12:48 
Neconectat

Mai Adi ,dar rau te-ai suparat pe Trabuco....ca doar voi ati inceput cu taxa de 400 !!!! :P :P :P

Veniti la acest concurs ......
In 22-23 iunie 2013 , este programata prima editie a Cupei Meses la pescuit sportiv stationar pe acumularea Virsolt!
Cantitatea de larve limitata la 1/8 - masura oficiala! Fuii maxim 1/2 l - masura oficiala !
Premiile vor fi in bani , in functie de nr participantilor. Taxa de inscriere 100 lei.
Va fi un concurs organizat pe categorii : seniori, senioare,U23,U18 si veterani.

.....si nu o sa va para rau !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) ;)

Sus

MesajScris: 13 Dec 2012, 14:10 
Neconectat

In Anglia, sunt circa 4 milioane de pescari (ocazionali, frecventi etc.) care genereaza o cifra de afaceri de cca. 3,5 miliarde de lire sterline. Din acesti 4 milioane, circa o cincime participa, cel putin ocazional, si la competitii.

In Romania, sunt cel putin 1 milion de pescari. Luand in calcul cifrele de afaceri la principalii distribuitori din Romania, apreciez o cifra de afacere actuala la maxim 200 milioane de EURO. Din acesti 1 milion de pescari, maxim 1000, adica 1%, participa cel putin o data, la concursuri.

PIB-ul Romaniei reprezinta 7% din PIB-ul Marii Britanii. Deci, dupa PIB, am putea avea o cifra de afaceri din pescuit de 3,5miliarde*0,07=245 milione de lire sterline, mai exact 370 milioane euro, aproape dublu fata de situatia actuala.

Ce inseamna o piata mai mare? Inseamna mai multi bani pentru firme/organizatori si competitori. In concluzie, cu cat convingem mai multi oameni sa iasa la pescuit, cu cat convingem mai multi pescari sa vina la competitii cu atat exista bani mai multi in piata si o mai mare disponibilitate pentru activitatea competitionala.

Cine nu intelege acest lucru, ca focalizarea maxima ar trebuie sa fie pe aducerea unui numar cat mai mare de oameni la pescuit si la competitii, si nu pe interese individuale de moment, e defazat rau si, pe termen lung, va pierde.

De laudat initiativele de organizare concursuri in sistem non profit, mai ales fiindca acestea pot aduce mai multi incepatori la competitii si nu concursurile cu 400 RON taxa. Pe de alta parte, un organizator care fixeaza o taxa mare si are toata pista ocupata, are un concurs de succes, ca atare, face parte din filozofia economiei de piata, cerere vs. oferta. Insa aceste concursuri de 400 RON nu aduc, de regula, noi competitori, ele se bazeaza pe esantionul de valoare medie si ridicata, nu pe incepatori. Trebuie si este normal sa existe si aceste concursuri, dar asteptam cat mai multe concursuri cu taxe mai mici, mai atractabile pentru pescarii incepatori, cum ar fi, de ex., Cupa Meses.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 62 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul

Ora este UTC [ DST ]