Pescuit Stationar

Acum este 01 Noi 2024, 08:26

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 165 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Intrebari pentru Regele match-ului din Romania
MesajScris: 07 Ian 2013, 21:50 
Neconectat
Moderator global

george75 scrie:
DL Suciu,ce coada de minciog folositi in acest filmulet http://pescuitarad.ro/emisiuni/montura- ... di-suciu-2 ???? Pare usoara si lunga,excelenta pentru platica si caras,adica...Sarulesti-Sandulita.Multumesc!

asta este coada :
http://www.chipesca.com/negozio/manico- ... et-4-metri

nu este foarte usoara , este pentru crap , dar este foarte rezistenta . Din pacate nu cred ca au fost aduse in tara doar cinci bucati si au fost date la echipa trabucco , deci nu cred ca le vei gasi in magazine .

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 07 Ian 2013, 22:04 
Neconectat

As dori una usoara,am luat una de la Maver de 3 m (bine ca nu am luat-o pe cea de 4) si mi-a facut numai zile fripte,e mai grea ca varga.Ce coada imi recomandati pentru peste mic(caras,platica etc)?Am vazut ca in concursuri minciogul il manevrati foarte usor,ma gandesc ca daca sunteti dvs prea puternic...dl Petrisor e cam pe statura mea,s-ar cam chinui cu Maver-ul meu.Nu exista cozi mai lungi sa aibe 250 g sa zicem?

Sus

MesajScris: 07 Ian 2013, 22:14 
Neconectat
Moderator global

de multe ori greutatea minciocului este data de catre capul acestuia . Daca ai un cap de mincioc care se imbiba cu apa , poti sa ai orice coada vrei ca tot greu o sa-l simti . Pentru asta iti recomand la peste mic sa iti iei un cap de mincioc alb de nylon si cu cadrul de aluminiu sau plastic dur , si vei face diferenta . Acest tip de cap nu absoarbe apa si nu intimpina rezistenta prin apa .

Cu cat o coada este mai usoara ea este si mai fragila si predispusa la rupere si mult mai scumpa . Incearca ce ti-am spus si o sa vezi diferenta .

Sus

MesajScris: 07 Ian 2013, 22:20 
Neconectat

Un sfat de la dumneavoastra este ordin pentru mine.Asa voi face!!!Multumesc pentru raspunsuri!!

Sus

MesajScris: 08 Ian 2013, 18:36 
Neconectat
Moderator global

george75 scrie:
As dori una usoara,am luat una de la Maver de 3 m (bine ca nu am luat-o pe cea de 4) si mi-a facut numai zile fripte,e mai grea ca varga.Ce coada imi recomandati pentru peste mic(caras,platica etc)?Am vazut ca in concursuri minciogul il manevrati foarte usor,ma gandesc ca daca sunteti dvs prea puternic...dl Petrisor e cam pe statura mea,s-ar cam chinui cu Maver-ul meu.Nu exista cozi mai lungi sa aibe 250 g sa zicem?

Petrisorul se chinuie cu femeile , nu cu minciogul..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Si se chinuie rau de tot , nu se joaca... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sus

MesajScris: 12 Ian 2013, 22:28 
Neconectat

Vezi daca mai aduce aici http://www.attract.ro/shop/product.php?id_product=1207.
250g la 4m, mufabila. Am asa ceva de 2 ani si e f ok.

Sus

MesajScris: 12 Ian 2013, 22:52 
Neconectat

nicu2 scrie:
Vezi daca mai aduce aici http://www.attract.ro/shop/product.php?id_product=1207.
250g la 4m, mufabila. Am asa ceva de 2 ani si e f ok.

Si eu am modelul asta de la Browning si sunt super multumit. Recomand

Sus

MesajScris: 25 Apr 2013, 15:13 
Neconectat

Va salut, ma tot bate gandul si tot studiez, si am zis ca e momentul sa incerc.
Am cumparate , nu pentru match, le-am luat la ocazie, un bat si o mulineta pentru asa ceva, si am zis, sa le unesc, si sa vedem ce iasa.
Acuma eu am o curiozitate, la un wagler, fara talere, pe care scrie 6-6, adica mai pot pune 6 grame in plus si ea se scufunda pana undeee?
Cum ar trebui sa o lestez, sa fie bine, sa pun direct plumbaj ( mai multi sau 1 alica) de 6 grame, sau exista o regula...stiu eu!?
Parca se foloseste 15% lestul plumbului pe fir, din lestul plutei, adica la o pluta de 10 gr. se pune un plumbaj de 1.5 gr. maxim!
Sau este valabil doar la plutele care au gramaj fix, sa zicem 6gr, nu, 4+2 gr...
Asta cu procentul de 15% este valabila la instalatie fixa, corect!!!

Lamuriti-ma putin, merci!

Sus

MesajScris: 25 Apr 2013, 18:54 
Neconectat
Moderator global

Pluta aia nu-i nici walgler nu-i nici slider , nu-i nici cal nici magar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: e cea mai proasta combinatie de gramaje posibile . In traducere inseamna ca pluta are 6 g si mai trebuie pus pe fir 6 g de plumb , dar pentru a o folosii iti trebuie o apa de minim 5 m , altfel nu are rost sa o folosesti .In concluzie cauta una cu talere , sau ceva de genul 10+2 , 12+2 etc , care inseamna ca mai trebuie sa pui 2-3 g de plumb pe fir .Cum sa pui acest plumb iti spun dupa ce ai gasit pluta ;) ;) ;) ;)
Tu incurci plumbajul total de pe fir cu plumbajul care ai voie sa-l pui pe fund intr-o competitie , adica 10% din totalul plumbului de pe fir .Respectiv daca ai pe fir 10 g de plumb , 1 g poti sa-l cobori pe fund , nu mai mult .

Sus

MesajScris: 25 Apr 2013, 19:31 
Neconectat

Aha, citez, apoi sa-mi zici daca ce am zis eu e asa, sau ala ce a scris articolul , nu stie ce zice:
"...Cel de-al doilea principiu de care trebuie să se ţină cont este că, în general, greutatea lestului folosit pe fir nu trebuie să fie mai mare de 15% din gramajul lestului plutei. Cu alte cuvinte, pentru o plută de 10 grame, se recomandă folosirea unui lest cu o greutate cuprinsă între 1 şi 1,5 grame...."
Am cantarit si pluta, nu are 6 gr. , are chiar 8 gr...
Bun, asa, pentru inceput, nu ma ajuta la nimic acea pluta :D ...nu ma intereseaza nici o competitie !?
Pe viitor categoric luam altceva, poate o recomandare...dar pana atunci, ne folosim de cea avem :)!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 165 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Următorul

Ora este UTC [ DST ]