Pescuit Stationar

Acum este 01 Noi 2024, 05:44

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 76 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: pescuitul in carpodroame
MesajScris: 31 Oct 2009, 17:50 
Neconectat
Moderator global

RaduDan scrie:
Am si eu o intrebare...At fi dispusi sa ne spuneti si noua cam ce tip de elastice ati folosit la ultimele concursuri de pe carpodroame ca Doripesco, Ben, Cornesti?? Dar ce tip de linii(gramaje, fire, etc)??

Apropo de carpodroame...priviti ce se intampla si la case mai mari...Eu am ras o saptamana dupa ce am citit articolul...

http://www.gofishing.co.uk/Angling-Time ... h-499-kit/

Salut Radu
Eu folosesc elastice Vespe si Preston, tubulare de 2.3 2.5 2.7, iar linii 16 cu 14 ben si cornesti, iar pt Doripesco 18 cu 16. Sa stii ca la doripesci erau care dadeau si cu 20. plute folosesc in general 0,5gr, 0,75gr si un 1gr.

Sus

MesajScris: 01 Noi 2009, 00:03 
Neconectat
Moderator global

Andrei Ghioghiu scrie:
RaduDan scrie:
Am si eu o intrebare...At fi dispusi sa ne spuneti si noua cam ce tip de elastice ati folosit la ultimele concursuri de pe carpodroame ca Doripesco, Ben, Cornesti?? Dar ce tip de linii(gramaje, fire, etc)??

Apropo de carpodroame...priviti ce se intampla si la case mai mari...Eu am ras o saptamana dupa ce am citit articolul...

http://www.gofishing.co.uk/Angling-Time ... h-499-kit/

Salut Radu
Eu folosesc elastice Vespe si Preston, tubulare de 2.3 2.5 2.7, iar linii 16 cu 14 ben si cornesti, iar pt Doripesco 18 cu 16. Sa stii ca la doripesci erau care dadeau si cu 20. plute folosesc in general 0,5gr, 0,75gr si un 1gr.

...idem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 01 Noi 2009, 00:20 
Neconectat
Moderator global

Andrei Ghioghiu scrie:
Hai sa ne intelegem....Daia nu e carpodrom, nu are rost sa insisti cu exemplul Daia ca nu e relevant absolut deloc(parerea mea). In plus Adi Suciu nu a abordat corect pescuitul acolo(am stat langa el in prima mansa), adevarul e ca si acum spune ca nu a inteles nimic de pescuitul ala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

...si nici nu o sa inteleg vre-o data :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Daca nu organiza surioara Tudose :lol: :lol: :lol: :lol: concursul nu l-ati fii vazut pe Suciu pe acolo :lol: :lol: :lol: :lol: pentru ca este o balta pe care nu functioneaza nici un fel de strategie . Daia o scot din "circuitul" competitional si nu mai merg acolo decit in vizita sau daca ma ia Tudose cu japca :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Am foarte multe concursuri pe carpodroame si o oarecare experienta la crap si in cele doua manse am incercat TOT ce stiam ca trebuie facut in pescuitul crapului si nu a functionat deloc .
Locatia nu este concludenta .
Pe alte carpodroame este adevarat ca de multe ori am fost batut de capul de sector dar mai jos de locul 3 in sector nu am coborit , ca sa nu spun ca nu au fost putine datile in care am cistigat sectoarele din mijloc , ceea ce inseamna ca si pescuitul crapului are o logica si nu este nimic intimplator . Nu poti bate capul de sector ..nici o problema ...trage pentru locul 2 pentru ca ,, cu ceilalti ai conditii egale , nu mai ai nici un motiv sa nu-i bati , Asa trebuie gindit . Daca nu reusesti nici locul 2 sau 3 si vezi ca tot aceleasi persoane ocupa aceste locuri inseamna ca aceia stiu ceva ce tu nu stii ............si ai o problema pe care trebuie sa o rezolvii urgent sau sa te ingropi in mediocritate si sa fii carne de tun ...for ever :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

PS. Sa nu asteptati sa va spuna cineva ce gresiti pentru ca nu o sa stie ce sa va spuna .....trebuie sa descoperi singur si atunci ai mai facut un pas inainte . Cel mai bun exemplu in acest sens e Tudor la care i-am spus TOT ce stiam noi (eu si Micutu) ca trebuie sa faci pe Cornesti ca sa prinzi , nada am facut-o impreuna seara la mine acasa , liniile la fel .....rezultatul : Eu doi de 1 , Micutu un 1 si un 2 ....Tudor..sa zica el.. :lol: :lol: :lol: :lol:

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 01 Noi 2009, 08:14 
Neconectat

va zic eu , va zic , numa enervati-ma :evil: :evil: :evil:

Sus

MesajScris: 02 Noi 2009, 21:05 
Neconectat

salut....am o intrebare,cum echilibrati plutele de rbs pentru pescuitul la crap?cum le echilibrati acasa?......ma refer care este pozitia finala a plutei in apa dupa ce a fost echilibrata 8-) ....sta cumva o parte din pluta afara din apa?......sau o parte din antena in apa?...sau echilibrarea plutei depinde de comportamentul pestilor?(de felul,,,de ritmul cum mananca?)

Sus

MesajScris: 02 Noi 2009, 21:08 
Neconectat
Moderator global

Chiar si de momeala pe care intuiesti ca o vei folosi... ;)
Mai conteaza temperatura apei de acasa , comparativ cu cea din balta , mai ales in cazul echilibrarilor de finete... ;)

Sus

MesajScris: 02 Noi 2009, 21:14 
Neconectat

alintudose scrie:
Chiar si de momeala pe care intuiesti ca o vei folosi... ;)
Mai conteaza temperatura apei de acasa , comparativ cu cea din balta , mai ales in cazul echilibrarilor de finete... ;)

te referi ca echilibrezi pluta cu momeala pe carlig nu?....daca echilibrezi fara momeala risti sa ai o montura supralestata asai :D

Sus

MesajScris: 02 Noi 2009, 21:20 
Neconectat
Moderator global

Nu , ma refer ca stiu ca o linie o folosesc daca vreau sa dau cu 2 boabe la ras sau intre ape.O echilibrez tinand cont de asta.
Daca vreau sa dau cu 2-3 viermi , acestia nu influenteaza echilibrarea liniei.
Daca apa in care echilibrezi acasa este mai rece decat cea din balta , e bai.Daca-i mai calda , e problema! :lol: ;) Nu-i bai mare , nici problema grava , dar... sunt. ;) Se iau in calcul chestiile astea.In conditii normale , prefer echilibrarea cu o parte din antena sub apa , cand folosesc antene flotabile. ;)

Sus

MesajScris: 03 Noi 2009, 11:42 
Neconectat

cel mai bine e sa faci reglajul grosier al plutei acasa, si reglajul final pe malul apei. temperatura, implicit densitatea apei conteaza mult. am patit urmatoarea chestie: apa de 2,5 metri, waggler , carligul la 0,5 metri de waggler, supralestasem putin montura ca sa sondez si puteam sa vad wagglerul la 5-10 cm sub supafata apei. apa se racise de la o ploaie, si pluta se asezase pe u strat de apa mai rece, cu densitate mai mare. si statea aolo ca un submarin.

Sus

MesajScris: 03 Noi 2009, 11:55 
Neconectat

Intrebare de baraj...ce fel de plute folositi in pescuitul crapului in carpodroame?? Tipuri, modele, etc. Sau nu folositi ceva anume gen antena groasa pentru flotabilitate mai mare, sau antena mai de genul celor folosite pentru "hookpaste", etc??

The more I practice the luckier i get!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 76 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul

Ora este UTC [ DST ]