Micutu...zici tu ca ajuta sa dai mai bine cu prastia?!!?.... sunt ceva argumente:
1) toti bulgarii au aceeasi dimensiune, aceeasi consistenta si deci aceeasi greutate
2) toti bulgarii au aceiasi forma, regulata deci prin urmare aceeasi frecare cu aerul si ca si consecinta acceasi traiectorie balistica pentru forta si unghi de lansare egale!!
In teorie daca tii prastia in aceeasi pozitie, tragi la fel de elastic si nu bate vantul ( sau bate constant si din aceeasi directie) toti bulgarii ar trebui sa se duca in acelasi loc....
Dar mai vin si zic: da-l in p..a mea de pescuit atunci!!!!...parca prea seamana cu cumpararea (Marius, scuze ptr cucufonie!!!
) de carlige legate gata.... pai daca nu ma fac de nada din cap pana in picioare, daca nu injur macar de 1000 de ori cand mi se duc bulgarii aiurea sau mi se sparg prastie la lansare...cum dracu sa mai gust fericirea maxima cand o data din 200 reusesc sa trag pe pluta!!!!.... ( stii tu bancul cu "fericirea-fericirilor" cand iti trage cineva suturi in coa..e...dar o data in 200 nu nimereste!!!)
Parca din ce in ce mai mult suntem vaduviti de placera pescuitului si teoretizam totul la maxim...sunt sigur ca atunci cand te-ai apucat de pescuit nu de dragul liniilor echilibrate la miligram, de dragul unditelor balansate la milimetru sau de perfectiunea sferica a bulgarilor de nada te-ai apucat!!... A existat acel altceva, acea emotie pe care nu poti sa ti-o explici...in fine , microbul care ne-a adus pe toti impreuna.... si de care din pacate cei mai multi dintre noi incepem sa uitam numai si numai din cauza clasamentelor si balotajului la 10 grame.... dale-n pusca mea de grame ca nu in asta consta pescuitul!...
Hai combateti-ma frati pescari!!!... mai ales acei care pescuiesc doar in concursuri si pe ape suprapopulate!!!!