Pescuit Stationar

Acum este 06 Noi 2024, 12:23

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Nadirea poate dauna?
MesajScris: 07 Apr 2013, 18:50 
Neconectat

Ma confrunt cu o enigma pe o balta(culmea,numai pe balta asta).Nadesc(mai multe tipuri de nada de la mai multe firme,dar nu stiu daca asta este important) sa zicem prima data cu 5 bulgari de nada,cam cat o mandarina.Toata lumea prinde numai eu nu.A doua partida nadesc cu 10 bulgari de nada,la fel...toti prind,eu nimic.A treia partida schimb nada,schimb aditivul pentru ca se mai incalzise apa,nadesc si mai mult si fireste...toti prind numai eu nu.Ma gandesc serios ca sunt tampit,ma duc iarasi la balta asta.Stau cuminte pe scaun,fumez,ma joc cu cainii,beau cafea,orice dar nu pescuiesc.Prinde lumea in draci,ma uit la ei pe rand.O femeie se plimba de colo-colo cu o sapca-umbrela,injura ca un barbat,nu poti sa nu o remarci.Prinde ciortani unul dupa altul,la bonduele zice ea.Mai pe la 12 vin niste intarziati,se aseaza langa mine,intram in vorba.Una-alta...de pescuit,de caini,de balta,vad ca scot cutiile cu momeli si incep sa pescuiasca.Si prind.Zic unuia : "dar nu ai nadit?""Nu",zice."Aici,pe balta asta nu se nadeste.Ai nadit,poti sa pleci acasa.Asa e balta asta de pe vremea comunistilor cand veneam cu taica-miu.Nu vrea nada si gata".Urmatoarea partida,schimb locul.Pescuiesc incomod,sub niste pomi.In fata mea,alti pomi cazuti in apa.Arunc(normal,nu?) niste bulgari de nada si astept.Astept cam dela 8 seara pana pe la 11 a doua zi dimineata,fara sa prind un peste.Prietenul cu care fusesem,ce credeti?16 KG DE CARAS FRUMOS SI CIORTAN,FARA SA ARUNCE UN BOB DE PORUMB MACAR IN APA.Intrebare : Poate fi adevarat?Sa fie si locuri unde sa nu trebuiasca sa nadesti?Prietenul asta al meu nu nadeste nici la Sarulesti daca merge,dar nici nu prinde mai mult de 5-6 kg.Nu am fost pana acum pe vreo balta unde sa nu trebuiasca sa nadesti(am uitat,vorbim aici de pescuit exclusiv la pluta),de aceea va rog sa ma ajutati.Pentru cei din Bucuresti,balta este Crevedia,bazinul nr 14(cel care "se leaga" de Ciocanesti2).

Sus

Subiectul mesajului: Re: Nadirea poate dauna?
MesajScris: 07 Apr 2013, 19:13 
Neconectat
Moderator global

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Da , exista varianta asta ;) ;) ;) ;)

si ca argument iti dau exemplu ce sfaturi ii dadeam cuiva pentru un concurs , daca citeste pe aici si vrea sa se desconspire :lol: :lol: :lol: poate sa confirme ...

"Ceau ,
acu seara am vorbit la telefon cu ............. , si i-am spus pararea mea despre cum trebuie pescuit acolo , si l-am rugat sa-ti spuna si tie .
Principiiel de baza sant :
- pescuit la match la o distanta de minim 30 m
- pescuit la rasul fundului dupa caras , si daca intra si vre-un crap sa fie bonus dar nu da special dupa el .
- NU DA NADA ....numai bulgari mici de viermi colati cu pietris , si nu pe pluta ci cu vre-o doi metri mai inspre tine , adica inainte de pluta nu dupa ea .
- trasaturile vor fii foarte anemice , deci trebuie sa va reglati plutele ca sa iasa din apa foarte putin din antena .
- ca sa castigi trebuie sa ai o frecventa de minim un caras pe minut .(aici am exagerat dar trebuia motivat omul :lol: :lol: )
- fire de forfac de 0.14 cu carlige de maxim 14.
o sa-ti mai spuna si ........... ce sa faci sau daca mai ai ceva concret de intrebat scrie-mi ."

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 08 Apr 2013, 07:29 
Neconectat

Da, ma deconspir. Sfaturile au functionat, dar trebuie eu sa mai invat cum e cu pescuitul asta :))

Sus

MesajScris: 08 Apr 2013, 15:46 
Neconectat

Ati putea dezvolta putin,va rog? Nu inteleg ce face acest lucru posibil odata ce bazinul nu este unul natural care sa aiba vegetatie submersa sau macar stuf in jurul malului. De ce ar refuza nada?

Sus

MesajScris: 08 Apr 2013, 18:54 
Neconectat

george, e super simplu! din descrierea ta balta e una salbatica, nepescuita de pescari care adopta tehnici noi-nadire, iar pestele este suspicios cand gaseste hrana din abundenta! incearca o chestie: nadeste un loc cu nada care vrei tu sa o dai si pescuieste pe acel loc a doua sau chiar a treia zi. cad pescuiesti intretine vadul doar cu canepa fiarta trasa cu prastia. eu asa pescuiesc pe o balta salbatica unde exista babusca, rosioara si lin. linul nu intra pe vad!! incearca si tu sa pescuiesti in proximitatea vadului 2-3 m.
ganduri bune!!

Sus

MesajScris: 08 Apr 2013, 21:12 
Neconectat
Moderator global

Multe lucruri in pescuit nu se explica ci doar se constata , prin incercari repetate pe o anumita locatie . Prin mai multe partide de pescuit pe o locatie constati pur si simplu reactia pestilor legata de modul lor de hranire , respectiv daca raspund la o nadire abundenta sau dimpotriva .
Asta este rezultatul modului cum au fost invatati sa se hraneasca dealungul timpului , daca au crescut in mediu natural sau in crescatorii , daca au fost hraniti intensiv sau nu , daca percep zgomotul nadirii ca o sursa de hrana sau dimpotriva , o asimiliaza pericolului si se departeaza din acea zona . Pestii au doar instinct si in functie de asta reactioneaza in diferite moduri care noua ni se pot parea , uneori , ilogice .
Tot ce trebuie sa faci este sa iti dai seama de comportamentul lor in astfel de situatii prin diferite incercari.

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 09 Apr 2013, 06:08 
Neconectat

Multumesc pentru raspunsuri,bazinul este unul artificial,cu populari periodice de la crescatoria piscicola,nu este nici pe departe invatat cu nimic. am sa ma insist pe balta asta,deja suna a provocare! :lol:

Sus

MesajScris: 09 Apr 2013, 10:15 
Neconectat

george75 scrie:
Multumesc pentru raspunsuri,bazinul este unul artificial,cu populari periodice de la crescatoria piscicola,nu este nici pe departe invatat cu nimic. am sa ma insist pe balta asta,deja suna a provocare! :lol:

challange accepted? :))

Sus

MesajScris: 10 Apr 2013, 06:16 
Neconectat

Of course,just a little patience si-i dau eu de mustati...mama lui de ciortan obraznic!!!! :lol:

Sus

MesajScris: 10 Apr 2013, 08:05 
Neconectat

Un pic de detaliere nu strica.

Nadire inseamna si cand dai viermi sau seminte cu prastia.

Nadirea are scopul de a aduce pestii pe vad, de a le stimula hranirea si de a creea competitie intre pesti pentru hrana, nu de ai satura.

Nadirea corecta este benefica intotdeauna. Problema este cu ce o faci, cum o faci si cand o faci. Iar aici, deja devine complicat, chiar si pentru pescari de talie mondiala.

Nadirea in exces este daunatoare ca si absenta nadirii in totalitate. Daca zgomotul produs de bulgari goneste pestii trebuie cautata o varianta de nadire discreta (de ex. viermi colati)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC [ DST ]