Pescuit Stationar

Acum este 05 Noi 2024, 08:52

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: VIERMI COLATI
MesajScris: 15 Dec 2009, 20:20 
Neconectat

zsolty scrie:
adi suciu scrie:
uite aici un film care spune tot si merita urmat :

http://www.youtube.com/watch?v=BOaW92isqsY

face mai mult decit 100 de explicatii ;) ;) ;) ;)

ImagineImagineImagine

de unde scoti mormolocii aia vreau si eu......... :oops:

Sus

MesajScris: 15 Dec 2009, 20:40 
Neconectat

:lol: :lol: :lol:
click dreapta(pe fiecare monstru) si le poti salva ;)
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
si cea mai tare!!!
Imagine

Sus

MesajScris: 12 Apr 2013, 19:09 
Neconectat

va salut, demult nu a mai trecut cineva pe aici!
intrebare:daca sarim peste partea cu spalatul lor si curatirea de acel rumegus, sa ziceam ca nu folosim atitia viermi, ci intr-o cantitatea mai mica, cateva 100 gr., nu are lor colarea lor???
ce recomandati de pe piata noastra?

Sus

MesajScris: 12 Apr 2013, 20:02 
Neconectat

popa scrie:
va salut, demult nu a mai trecut cineva pe aici!
intrebare:daca sarim peste partea cu spalatul lor si curatirea de acel rumegus, sa ziceam ca nu folosim atitia viermi, ci intr-o cantitatea mai mica, cateva 100 gr., nu are lor colarea lor???
ce recomandati de pe piata noastra?

Domnu popa...pai sa ma ierte colegii ( ca nu vreau sa fac vreo gluma!!) 100 de grame nu-ti ajung nici de carlig... pai litrii aia pe care ii prevede regulamentul sunt pe bune! Adica daca nu vorbim asa pe la 2 kile ce rost mai are sa-i colezi!!!

Viermii se coleaza pentru nadire ( in special de intretinere)...cupa sau prastie tot una-i!...cam 100 de grame dai odata...asa ca sincer nu cred ca-si are rostul sa iti pui problema ptr 100 de grame...

Si ce zic colegii mai sus e sfant... daca nu faci exact asa poti sa pui si tot colantul din magazia lui Trabucco ca degeaba-i... dupa cateva minute te trezesti cu ei ca-ti ies din galeata ( ca s-au facut smecheri...colantul ii ajuta sa aiba aderenta pe peretii galetii si se tot duc!!)...

Respect!

Sus

MesajScris: 12 Apr 2013, 20:17 
Neconectat

Domnu Truia, am zis cateva sute (100) de grame, poate o suta, poate trei sute, poate sase sute....deci, nu o suta!
Nu dati, ca eu am lipsit cand s-a descoperit si asta, si fiti umili!
Si va rog nu faceti pe desteptii, ajutati daca considerati ca puteti, dar fara exagerari ;)
Eu nu practic la un nivel grandios pescuitul la pluta ( in cazul meu, la stilul acesta aveam nevoie de acestea), nu exagerez cu nada ( ca na, unii au sponsori, alti o cumpara...), nu vreau sa concurez cu nimeni, nu vreau sa depasesc pe nimeni, si daca prind e bine, si daca nu prind poate prind data viitoare,si uite asa; nu dau cu kilele de viermi.
De acee va intreb atunci, sa zicem 500gr. de viermi, aruncati cu o prastie mica, credeti ca face diferenta, fata de nici un vierme in apa?!
Multumesc,

Sus

MesajScris: 12 Apr 2013, 20:35 
Neconectat

pfff.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 12 Apr 2013, 20:36 
Neconectat

in mod clar e o diferenta intre a da ceva si a nu da nimic... pe urma la 500 de grame sunt toate sansele ca sa coste colantul de cateva ori mai scump ca viermii! Nu stiu ce sa zic... cred ca la 500 de grame de viermi e mai bine sa nu-i colezi deloc! pur si simplu ii amesteci in nada ce-ti ramane dupa nadirea grea si faci nadirea de intretinere cu bulgari mici de nada in care ai si viermi.
Si daca nu dai prea departe (10-13m) poti cand si cand sa mai dai cate o prastiuta cu 10-20 de viermi pe pluta!...

daca zici ca nu dai in concursuri atunci nu prea are rost sa intri in chestii supersofisticate care sunt utile in principiu cand concurenta e mare si sunt 100 de pescari care nadesc in jurul tau, care mai decare cu nazi stiintific alcatuite si tone de viermi si pelete!!... cand esti de unul singur pe balta te lupti doar cu pestele nu si cu vecinii care umbla si ei dupa acelasi peste ca si tine! Stima!

Sus

MesajScris: 13 Apr 2013, 08:49 
Neconectat

Nu am treaba cu concursurile.
Pescuiesc cam pe acolo 12-16ml, de multe ori am observat ca nada aduna mai greu decat viermii simplii pestele , nu caut neaparat crapul, si atunci ma gandeam cum sa fac sa strang aria de imprastiere a viermilor, dar in acelasi timp sa nu-i amestec cu nada, de aceea m-am gandit sa-i "lipesc" :) !
Mi-am facut idee, o sa vad ce si cum!
Ce am gasit eu colanti, pana in 20 de lei, 500gr. de viermi sunt in jur de 15 lei, depinde , dar pe acolo se incadreaza.
Sau dati-mi niste modele de colanti, poate nu am gasit ce trebe.
Multumesc,

Sus

MesajScris: 13 Apr 2013, 09:48 
Neconectat
Moderator global

1. Poti daca vrei sa lipesti si numai 2 viermi.
2.Nu-i musai sa-i speli , usuci , coafezi , dar daca au rumegus risti sa-ti pluteasca bulgarele de viermi colati.Si consumi mai mult colant.
3.Marci de colant ? Multe , toate lipesc , important este cat colant intra pt a lipi sa zicem juma de kil. Unele marci mai putin , altele mai mult... Daca nu vrei sa speli viermii , cauta colantul de la Browning , Maver , in special cele cu multa "guma arabica" in compozitie. Lipesc tare , cu mizerii cu tot, dar si in apa se desfac animalele mai greu...
Daca nu ai densitate mare de peste , pot ajunge fara probleme 200-300 gr. Iar colantul nu-ti expira , nu-i musai sa folosesti toata cutia , mai ales daca ai unde o pastra pana data viitoare...asta-i mai mult pentru Truia... :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 13 Apr 2013, 11:06 
Neconectat

Nu conteaza pentru cine-i, domnu Truia are deja experienta, este o informatie utila, cine doreste o gaseste, daca, cauta :)
E bine de stiut,oricum eu va multumesc pentru interventii ;)
Daca nu se considera reclama, va rog niste situri interne care comercializeaza, am gasit ceva local, dar parca nu-mi inspira incredere .
Stima,

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]