Pescuit Stationar

Acum este 05 Noi 2024, 09:04

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 51 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: MAVER , Browning- un rezumat folositor
MesajScris: 02 Mai 2013, 16:33 
Neconectat

Salut...sunt pe cale sa-mi achizitionez o rube Maver si m-am lovit de tot felul de patente si inovatii.... incercand sa inteleg ce inseamna in detaliu fiecare dintre ele am observat cu surprindere ca foarte multi din interlocutorii mei...desi cunosteau "mnemonicile" Nanolith, Reglass etc. habar nu prea aveau ce inseamna fiecare si in ce masura iti ofera noi imbunatatiri ...
Asa ca m-am hotarat sa fac putine sapaturi si sa pun aci pe forum rezultatul cercetarilor mele care sper ca vor fi utile si altora (desi departe de mine gandul sa fac vreo publicitate cuiva...voi accepta in schimbul stradaniei mele cel putin o bere de la Csabi!!! :lol: :lol: ). Mai jos detaliile:

REGLASS
Este Brand-ul sub care firma PAIOLI produce bete (roubaisienne) pentru MAVER (nu este un patent sau o anume inovatie )
Bineinteles ca sub acest brand se „ascund” rezultatele unei carcetari prestigioase care inglobeaza ultimele evolutii tehnologice si inovatii revolutionare in producerea roubaisienne-lor de unde si
sloganul: „Reglass- o noua era a roubaisiennei” .

Nanolith
Nanolith este o structura moleculara unica care permite materialul compozit mari calități de rezistență și de amortizare a vibrațiilor. Particulele sale au dimensiuni de cativa nanometri (care
inseamna de aproximativ o mie de ori mai mici decat grosimea filamentelor individuale ale fibrei de carbon) și creaza o legătură la nivel atomic între fibre și matricea substantelor composite.
Datorită inovatiei Nanolith, Reglass este capabil sa realizeze produse superioare tehnic față de cele realizate prin tehnologiile constructive traditionale.

SUNCORE
Acest structura de particule formează un înveliș protector de suprafață capabil să disperseze sarcinile electrostatice prezente pe suprafața sectiunilor (tronsoanelor), si astfel puterea de reflexie
creata permite să mențină temperatura sectiunilor mult mai mica decât cea a unei piese normală din carbon negru in aceleasi conditii de expunere solara, menține constantă acțiunea batului
chiar și în condiții extreme de mediu.
SUNCORE este o parte integrantă a matricei de compozit din masa materialului tronsonului respectiv.

ANTY-FRICTION-SYSTEM
Sistemul Anti Friction este un proces de producție special care, în timpul fabricatiei segmenelor, imprima transversal o rugozitate microscopică foarte fina, un fel de opacitate ( adica nu un luciu) pe suprafata batului. Acest opacitate a batului retine micropicaturi de apa si umiditate care au rol de lubrifianti favorizand astfel deplasarea batului si alunecarea pe mana (atat umeda cat si uscata).

TEFLON JOINT
O acoperire speciala cu benzi de teflon pe suprafata mufelor atât tata (pe exterior) cat si mama (pe interior) care reduce substantial uzura la mufare-demufare si deci permite o perioadă mult mai lungă de timp de utilizare si care mai ales evită intepenirea mufelor pe vreme umeda sau foarte însorită.

FUSION
Prelucrarea speciala aplicata celui de al doilea tronson al batului care consta in unirea printr-o fuziune perfecta a două sectiuni abtinute prin procesare separată a materialului de carbon folosit pentru construcția tronsonului: în partea inferioară (spre maner) folosindu-se fibre impletite incrucisat cu orientare longitudinala pentru un plus de rigiditate iar în partea superioară fibrele neincrucisate cu orientare longitudinala pentru un plus de elasticitate. Practic partea inferioara e realizata in tehnologia talonului iar partea superioara in tehnologia tronsoanelor dinspre varf.

CLEAN CAP SYSTEM
Capac moale, itrodus prin presare la partea superioară a tronsonului care permite mufarea sigura, ferma, corecta si rapida in mufa „mama” a tronsonului superior (dinspre varf). Asigura protejarea marginilor extremitatilor ambelor tronsoane evitand crapaturi, zgarieturi sau chiar spargerea tronsoanelor in zona de mufare. Mufarea devine multa mai sigura de fiecare data si produce mult mai putina uzura. De asemenea utilizarea systemului Clean Cap evită scufundarea tronsonului în cazul căderii în apă.

MAGIC STEP
Systemul Magic Step - Pasul Magic – consta intr-o serie de micro striatii in gradientul de reducere al diametrului la interiorul partii superioare a kiturilor , care nu permite elasticului sa se lipeasca de pereti (datorita apei) permițându-i astfel să alunece perfect atât în starea de extensie (la ieșire din bat) cat si in starea de relaxare ( la reintrare în bat) in special pentru elasticele cu diametru redus care sunt predispuse sa se lipeasca de pereti..

Ultima oară modificat de truia pe 03 Mai 2013, 10:21, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: Re: MAVER - un rezumat folositor
MesajScris: 02 Mai 2013, 20:17 
Neconectat

Multumim pentru precizari! Si la ce model de Maver v-ati gandit sa achizitionati?

Sus

MesajScris: 02 Mai 2013, 20:29 
Neconectat

triana wind stopper! inca una, a treia!! :lol:

Sus

MesajScris: 02 Mai 2013, 20:31 
Neconectat

nicolae adrian scrie:
Multumim pentru precizari! Si la ce model de Maver v-ati gandit sa achizitionati?

Ceva pentu crapalaii de la Doripesco ;) ;) Maver Elite Carp :roll:

Sus

MesajScris: 02 Mai 2013, 20:49 
Neconectat

hoglet scrie:
triana wind stopper! inca una, a treia!! :lol:

Trei am deja! Acum o cumpar pe a 4-a!!! ;)... de fapt e ca si cumparata!!!

Sus

MesajScris: 02 Mai 2013, 21:35 
Neconectat

no daca tat te dai pe Maver, dai Triana?eu sunt interesat,foarte :roll: ;) :lol:

Sus

MesajScris: 02 Mai 2013, 21:42 
Neconectat

apropo,frumos rezumat cu Maver si folositor.
cred ca esti liber ai concediu deja de sapi asa tare pe net :lol:
acu misto ,misto ,dar ajuti pe multi cu cautarile tale ;)
stiu ca nu te-ai suparat,da vezi la Maver ceva de peste mic ,ca la Triana nu mai am sanse :cry:

Sus

Subiectul mesajului: Re: MAVER , Browning- un rezumat folositor
MesajScris: 03 Mai 2013, 10:28 
Neconectat

Si desi nu are cine-mi da vreo bere pantru asta...uite si rezumatul pentru roubaisiennele Browning:

XITAN
Nou brand pentru roubesiennele Browning introdus cu scopul declarat de a crea „cea mai buna roubesianna din lume”. Folosind aceeași tehnologie nano-carbon si multe dintre caracteristicile avansate de pe fostele bete la care se adauga inovatii si noi patente s-a vrut obtinerea unui bat versatil, complet echipat, adaptat pentru orice nevoie si disponibil in orice gama de pret: “ready to fish– just add elastic and go!” . Xitan cuprinde doua categorii: Revolution si Power

Single Length Kits - SLK
Kit-uri singură lungime - Toate topkits SLK sunt de aceeași lungime și sunt pre-echipate cu bucse de teflon de inalta calitate – PTFE- astfel încât nu este necesara taierea si deci nu se pierde nimic din lungimea kit-ului. Se ofera 3 tipuri de SLK (Standard, Extra-Power si Long) fiecare cu 4 diametre diferite pentru a se potrive oricarei dimensiuni de elastic. Există de asemenea kit-uri de cupa care se potrivesc direct.

POLE-PROTECTION-SYSTEM
Sistemul de protecție al batuluip – se compune din sectiuni scurte ranforsate (hard-short-uri) Fiecare PP sunt concepute ca parte integranta a roubesiennei sunt prevazute cu dopuri de protectie si sunt reversibile (se potrivesc in 2 sectiuni) Există 3 PP pentru fiecare roubaisiana și care se potrivesc de la secțiune % pana la tronsonul de 16m.
Ele protejează secțiunile principale (deosebit de utilă la secțiunile 5-a si a 6 unde se demufeaza cel mai frecvent)

NO CUTTING NEEDED
Nu necesita nici un fel de taiere pentru nici un tip de elastic. Se prezerva lungimile initiale identice prntru toate kit-urile.

NANO CARBON
Nano-Carbon – Tehnologie de constructie puternică și usoara, dar nu friabila.
Folosind doar carbon de înaltă modularitate (IM) pentru a face un bat usor, puternic si rigid rezultatul este de cele mai multe ori un bat fragil, care se sparge foarte usor: e suficient sa il lovim cu ceva (metal, piatra ) sau cel mai mic soc si se sparge. Insa folosind fibre Nano-carbon toate avantajele carbonului IM se pastreaza insa se obtin bete mult mai rezistente.

PRECISION POINT
Nadirea corectă este importantă pentru un pescuit de precizie.
Secțiunile de la baza ( taloane, cotor) ale tuturor betelor Xitan au o serie de marcaje pe intreg diametrul tronsonului care permit nadirea extrem de precisa si la punct fix atunci cand se nadeste cu cupa!

OVERWRAPPED JOINTS
Mufe ranforsate – inlatura uzura prematura. Mufele tronsoanelor betelor Xitan, atat cele tata cat si cele mama, au ranforsari de carbon cu scopul de a le proteja de uzura si/sau ciobire la mufare. Acest inveliș suplimentar crește de asemenea puterea pe circumferinta tronsonului care imbunatateste rezistenta batului cand este in sarcina ( dril, nadire).

STRENGTHENED STRESS POINTS
Consolidarea puncte slabe – din proiectare toate punctele slabe ( predispuse la rupere, strivire sau spargere) ale betelor Xitan au fost consolidate ( astfel au fost consolitade toate zonele de prindere-manuire, mijloacele sectiunilor, zonele de parghie sau taloanele). Nu numai ca rezista mai bine la solicitari dar arata si foarte bine dpdv estetic!

DIAMOND SURFACE
Finisare speciala de suprafață – alunecarea lina si rapida a batului pe mana la manipulare.
Asigura acelas confort: umede sau uscate betele Xitan sunt foarte "rapids" si usor de pescuit. Aceasta prelucrare permit de asemenea folosirea unei cantitati reduse de vopsea rezultand in usurarea batului si evitarea zonelor „lipicioase” din portiunile de prindere-manuire.

SECTION ALIGNEMENT POINTS
Alinierea Sectiunilor - Toate secțiunile au săgeți de aliniere si sunt numerotate pentru identificare. Nu numai ca alinierea permite optimizarea rezistentei si rigiditatii dar se face si identificarea exacta a unui tronson in cazul in care este nevoie de inlocuire.

PREMIUM PROTECTION TUBES
Toate betele Xitan precum si SLK respective vin cu tuburi de protecție de cea mai inalta calitate. Acestea rezista atât la spargere la temperaturi scăzute cat și la muiere sau deformari la temperaturi ridicate. Un bat de valoare merită cea mai bună protecție disponibila.

Sus

MesajScris: 03 Mai 2013, 16:08 
Neconectat

Dupa cum ati prezentat XITAN mai ca-mi vine sa-mi cumpar si eu una.Pt. cei interesati de modelul asta am vazut asa ceva la Attract.ro.Utila prezentarea.

Sus

MesajScris: 03 Mai 2013, 17:19 
Neconectat

stimate coleg,

uita de maver.........e multa poveste comerciala ambalata in cuvinte si detalii care nu pot fi verificate de noi muritorii!
toate vergile si matchurile mele sunt maver din gama de top si sunt extrem de dezamagit de ele............daca ai atins-o putin se reteaza ca si cum ar fi sectionata de laser si crede-ma ca fac parte dintre cei care au grija de sculele de pescuit!!!!

am si scule .........CASINNI,INCOMPARABILE.............sunt de infinite ori mai bune.........cauta informatii pe net!
imi permit aceasta sugestie ca pe mine nu m-a invatat nimeni si mi-am furat-o cu maver!

fir intins,...............dar inspirat!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 51 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC [ DST ]