Pescuit Stationar

Acum este 01 Noi 2024, 10:29

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 165 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Intrebari pentru Regele match-ului din Romania
MesajScris: 07 Mai 2013, 21:38 
Neconectat
Moderator global

Depinde cum sondezi apa sau mai bine zis cu ce :shock: :shock: . daca pui o sonda pe carlig (metoda de sondare care nu o recomand ) atunci da , faci cum ai zis tu , dar daca sondezi cu plumbii de pe fir care ii tragi toti langa antirasucitor atunci nu mai trebuie sa ridici pluta . Fii mai explicit in privinta sondarii apei ca sa-ti raspund cat mai precis ;) ;)

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 09 Mai 2013, 09:13 
Neconectat

Am scris o jumatate de ora si am pierdut mesajul incercand sa incarc niste filmulete.
Am sa incerc sa-l rescriu.....

Sus

MesajScris: 09 Mai 2013, 11:24 
Neconectat

Am fost ieri la partida de pescuit cum spusesem cu un post mai sus. Ca si concluzie a fost foarte buna dpdv al capturilor, insa mai putin la match.
Am inceput partida la match astfel: linie pricipala de 0,16 , forfac 0,14, pluta Exner(cu pana de paun) de 10 g, carlig nr 10. Am echilibrat pluta cu 1-1,2 g de plumb asezat la 40-50 cm de antirasucitor+o alica de 010 g de contact, iar sub pluta la o lungime si jumatate. Am inceput sondarea apei dind jos talerele plutei si atasand o sonda de 30 g antirasucitorului. Am lansat pentru a descoperi adancimea si diversele structuri ale fundului apei. Spre ghinionul meu am avut parte de o munca foarte grea , fiind si incepator in pescuitul la match, pentru ca am gasit o groaza de praguri si adancimi variabile de la 0,7 m la 30 m distanta de mal la 1,5m la 15m de mal. Pana am reusit sa fixez adancimea si distanta la care voi pescui corect(numai varful antenei sa fie vizibila) a inceput sa bata si vantul(destul de tare)-voi atasa si 2 filmulete ca sa se vada cat de tare a batut vantul. Am facut inevitabil si cateva greseli care m-au costat timp mult.Am marcat firul, adancimea pe bat,.....nu mai intru in detalii ca mi-ar lua mult timp.
Am atasat apoi forfacul ( ~~ 30 cm) de antirasucitor si am inceput pescuitul ,vazand ca dupa 1 ora nu am nici un raspuns la pluta(dupa nadirea grea) am inceput sa mut pluta mai jos cu exact lungimea forfacului-asta insemnand pescuit la rasul fundului-corect? Nici asa n-am avut nici o trasatura si atunci am schimbat pluta cu una mai grea(14g) care la fel m-am chinuit pana am echilibrat-o si tot asa pana cand am ajuns la o pluta de 6 g cu antena lunga si cu 2 talere date jos si pus plumb pe fir iar greseala mea cred ca a fost ca nu am pozitionat corect plumbajul pe fir, pentru ca indiferent de plutele folosite linia era adusa la mal la nici 5 min. de la lansare indiferent ca pescuiam pe fundul lacului sau nu. Intr-un tarziu am grupat toti plumbii langa antirasucitor si asa am reusit sa iau 2 crapi, unul din ei cel mai frumos din toti cati am prins. L-am cantarit si avea 2,3 kg.Voi atasa si o poza cu acesta.
Va rog sa ma corectati la ce am gresit .
Multumesc!
PS Voi atasa filmuletele mai tarziu pentru ca nu este suportat formatul fisierelor.

Sus

MesajScris: 11 Mai 2013, 17:42 
Neconectat

Nu vreau sa ma bag in topicul Regelui Aladin dar vad ca nu-ti raspunde!Incearca sa sondezi adincimea fara sonda, tragind plumbajul principal linga antirasucitor si cand sondezi daca se poate nu scufunda firul.Daca bate vantul si curentul e tare foloseste Slider sau waggler de pe care iei jos aproape toate lamelele ca sa duca jos mult plumb!Eu rareori folosesc plute sub 18gr!!In multe cazuri am pe plutele mele +10gr si cand e curent mare pun jos 2 alice de contact 0,20gr la o distanta de 20cm intre ele!Deci distanta carlig-vartej+alica 25cm+alica la 20cm+40cm plumbaj principal daca adincimea permite!Daca pescuiesti la crap momeala ta trebuie sa stea pe loc e raritate sa prizi crapii la ras cand e curent!Daca vrei sa verifici ca sondezi bine adincimile ia o boloneza de 5-6m cu tine pune o pluta fixa de 8gr si un plumb de capat de vreo 10-15gr imediat o sa vezi adincimea perfecta si poti sa compari cu ce ai sondat la match,o sa fie o toleranta circ 15-20cm cea ce e acceptabil,daca bate vantul!

Sus

MesajScris: 12 Mai 2013, 07:37 
Neconectat

Cu siguranta la sondare voi folosi si metoda cu plumbajul principal tras jos langa vartej .Dezavantajul ar fi ca pentru un incepator ca mine gasirea adancimii corecte ar lua ceva mai mult timp. Spun asta ca daca folosesc sonda atunci iau talerele plutei si in momentul cand am fixat adancimea mai mare pluta se culca iar cand e mai mica se scufunda de tot.Voi incerca pe balta, ca teoretic e foarte usor insa nu stii cu ce te intalnesti in locul ales de pescuit plus conditiile atmosferice asa cum am patit eu.
Multumesc pentru raspuns !

Sus

MesajScris: 24 Mai 2013, 19:14 
Neconectat

Va salut!
Azi am fost la o partida de pescuit "viteza", ca la un concurs de 5 ore din care aproape o ora si jumatate m-am chinuit cu pregatirea nadei, monturii si sondarea apei. Nu stiu oameni buni dar ceva imi scapa si nu stiu ce. Am inceput astfel: mi-am facut montura pe malul apei folosind conector fix pentru o pluta de 10g (Exner in prima faza iar apoi am schimbat-o cu Walter Tamas) , am echilibrat pluta cu o alica de 0,40 la 40-50 cm de vartej si o alica de contact de 0,20. Am tras alica de 0,40 linga cea de contact si am inceput sa ma joc cu adancimea .....si am lansat de mi-a venit rau pana cand mi-am dat seama ca ceva gresesc. Ca sa nu mai pierd timp si asa trecuse ceva vreme, am pus sonda de 15 g , am dat jos talerele plutei si am inceput iar sa lansez. Mi-am fixat distanta pe fir si apoi am ajuns la adancimea corecta. Ce nu-mi place atunci cand reglez adancimea cu sonda e ca in lanseu traseul este asa cum zicea si d-ul Adi Suciu "ca pisatul boului" si nici nu poti avea precizie. Pana intr-un tarziu am reusit sa fixez adancimea, am luat reper si pe bat si m-am apucat de pescuit. Dupa ce am lansat de cateva ori, mi-am dat seama ca mi-am fixat distanta cam mare( recunosc ca aici intervine si obiceiul de la pescuitul crapului cu lanseta - tendinta de a da cat mai departe) pentru ca nu prea vedeam pluta prea bine, aveam si reflectii in apa ( era putin innorat) , antena rosie iar mai apoi am schimbat-o in verde si mai apoi am trecut inapoi pe rosu. Nu am avut marker negru la mine ca mare nevoie am avut, erau reflexii albicioase in apa si nu reuseam nici cum sa vad trasaturile(daca erau). Mai apoi m-am confruntat cu alta problema, am firul rasucit pe mulineta si nu stiu cum de am reusit sa fac lucrul asta ca nu am mai patit niciodata.Am incarcat prea mult tamburul la inceput si a trebuit sa dau firul jos sa scot adaosul si sa pun inapoi firul de match pe tamburul gol (tambur de 40). Asadar asta am patit , firul rasucit si de aici o groaza de peruci. Dar nu m-am lasat, am fost nevoit la un moment dat sa refac montura din cauza unei peruci si luand firul in mana pentru fixarea conectorului am dat de o zona de fir ciupita (firul este nou, pescuit o singura data-Trabucco XPS Match ) si am tot cautat cu degetele pe fir pana cand am aruncat vreo 20-30 m. Pana la urma am reluat pescuitul si in concluzie am reusit sa scot 3 crapi si cativa carasi. Ca sa numai zic apropos de ghinioane, ca dupa ce am inceput pescuitul am nadit cu prastia(Formax cu elastice rosii) si dupa nici 5 bulgari s-a rupt urechea de la cupa( care este de toata jena ). Prima prastie am probat-o in magazin si cand am ajuns acasa am tras de ea odata si a doua oara s-a rupt. Aceeasi problema, urechea a cedat. Am schimbat prastia rupta cu alta noua, pentru ca acum sa se intample la fel, concluzia o trageti dvs si am mai dat si mult pe ea, ca de' ce-i mai scump zici ca este si mai bun. In fine sunt constient ca acestea sunt țepe pe care nu le poti evita daca nu ai pe cineva cu experienta langa tine care sa te indrume.
Astept de la voi cateva pareri , cum faceti voi sondarea apei si fixarea adancimii ca pe mine ma cam chinuie si imi ia mult timp. Nu stiu poate ca am prea multe pretentii pentru ca sunt la a3a partida de pescuit la match.

Sus

MesajScris: 24 Mai 2013, 20:19 
Neconectat

iti recomand sa te asezi cu carnetelul de notite in spatele unui pescar bun si sa intrebi tot ceea ce ai neclar ...sint convins ca ai probleme cu montura (cu sistemul de pescuit ) ...curind ai sa vezi veva pescari la cupa Trabucco si te vei lamuri...

Sus

MesajScris: 24 Mai 2013, 21:29 
Neconectat

salut! si eu sunt din brasov. ce-ai zice sa facem un pescuit impreuna?

Sus

MesajScris: 25 Mai 2013, 06:07 
Neconectat

Florin - din cat am citit pe regulament nu este permisa intrarea vizitatorilor pe standurile de pescuit. Ma mai interesez.
hoglet - vorbim detalii pe pm.

Sus

MesajScris: 25 Mai 2013, 09:17 
Neconectat
Moderator global

florinmacri scrie:
Va salut!
Azi am fost la o partida de pescuit "viteza", ca la un concurs de 5 ore din care aproape o ora si jumatate m-am chinuit cu pregatirea nadei, monturii si sondarea apei. Nu stiu oameni buni dar ceva imi scapa si nu stiu ce. Am inceput astfel: mi-am facut montura pe malul apei folosind conector fix pentru o pluta de 10g (Exner in prima faza iar apoi am schimbat-o cu Walter Tamas) , am echilibrat pluta cu o alica de 0,40 la 40-50 cm de vartej si o alica de contact de 0,20. Am tras alica de 0,40 linga cea de contact si am inceput sa ma joc cu adancimea .....si am lansat de mi-a venit rau pana cand mi-am dat seama ca ceva gresesc. Ca sa nu mai pierd timp si asa trecuse ceva vreme, am pus sonda de 15 g , am dat jos talerele plutei si am inceput iar sa lansez. Mi-am fixat distanta pe fir si apoi am ajuns la adancimea corecta. Ce nu-mi place atunci cand reglez adancimea cu sonda e ca in lanseu traseul este asa cum zicea si d-ul Adi Suciu "ca pisatul boului" si nici nu poti avea precizie. Pana intr-un tarziu am reusit sa fixez adancimea, am luat reper si pe bat si m-am apucat de pescuit. Dupa ce am lansat de cateva ori, mi-am dat seama ca mi-am fixat distanta cam mare( recunosc ca aici intervine si obiceiul de la pescuitul crapului cu lanseta - tendinta de a da cat mai departe) pentru ca nu prea vedeam pluta prea bine, aveam si reflectii in apa ( era putin innorat) , antena rosie iar mai apoi am schimbat-o in verde si mai apoi am trecut inapoi pe rosu. Nu am avut marker negru la mine ca mare nevoie am avut, erau reflexii albicioase in apa si nu reuseam nici cum sa vad trasaturile(daca erau). Mai apoi m-am confruntat cu alta problema, am firul rasucit pe mulineta si nu stiu cum de am reusit sa fac lucrul asta ca nu am mai patit niciodata.Am incarcat prea mult tamburul la inceput si a trebuit sa dau firul jos sa scot adaosul si sa pun inapoi firul de match pe tamburul gol (tambur de 40). Asadar asta am patit , firul rasucit si de aici o groaza de peruci. Dar nu m-am lasat, am fost nevoit la un moment dat sa refac montura din cauza unei peruci si luand firul in mana pentru fixarea conectorului am dat de o zona de fir ciupita (firul este nou, pescuit o singura data-Trabucco XPS Match ) si am tot cautat cu degetele pe fir pana cand am aruncat vreo 20-30 m. Pana la urma am reluat pescuitul si in concluzie am reusit sa scot 3 crapi si cativa carasi. Ca sa numai zic apropos de ghinioane, ca dupa ce am inceput pescuitul am nadit cu prastia(Formax cu elastice rosii) si dupa nici 5 bulgari s-a rupt urechea de la cupa( care este de toata jena ). Prima prastie am probat-o in magazin si cand am ajuns acasa am tras de ea odata si a doua oara s-a rupt. Aceeasi problema, urechea a cedat. Am schimbat prastia rupta cu alta noua, pentru ca acum sa se intample la fel, concluzia o trageti dvs si am mai dat si mult pe ea, ca de' ce-i mai scump zici ca este si mai bun. In fine sunt constient ca acestea sunt țepe pe care nu le poti evita daca nu ai pe cineva cu experienta langa tine care sa te indrume.
Astept de la voi cateva pareri , cum faceti voi sondarea apei si fixarea adancimii ca pe mine ma cam chinuie si imi ia mult timp. Nu stiu poate ca am prea multe pretentii pentru ca sunt la a3a partida de pescuit la match.

...ai avut mult prea putin plumb pe fir ca sa poti sonda apa doar cu el . Acel plumb este mult prea mic pentru ca ajuns pe fund sa semnalizeze pe pluta acest lucru .
Ai doua metote de sondare :
1. Cu plumbii de pe linie , dar atunci ei trebuie sa fie de minim 1 gram pentru ca la greutatea asta pluta va "iesii din apa" cam 10 cm in momentul in care plumbii grupati langa antirasucitor , vor ajunge pe fund . Cu cat greutatea plumbilor este mai mica cu atat pluta "iese din apa " mai putin in momentul in care acestia ajung pe fund iar la distante mari nu sesizezi aceasta iesire din apa a plutei . In caz de vant sau curent puternic este si mai greu de sezizat cu un plumbaj prea mic . In acest caz echilibreaza pluta cu 2-3 g de plumb formate din mai multe alice , sondezi apa , dupa care excesul de plumb il tragi linga pluta .
2.Cu un alt bat , special folosit doar pentru a sonda apa . Poti folosii o bolonieza sau un alt match. O sa caut un video cu acest mod de sondare si o sa-l pun aici .

Filmutetele :

http://www.youtube.com/watch?v=LbCKXfh0z9s

http://www.youtube.com/watch?v=tjvFRDCGcjc

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 165 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Următorul

Ora este UTC [ DST ]