Pescuit Stationar

Acum este 06 Noi 2024, 06:27

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cainii si asigurarile
MesajScris: 06 Mai 2013, 17:52 
Neconectat

Ca in mai toate aspectele vietii cotidieneamericanii sunt mai ciudati...si bineinteles ca imediat apare si o industrie care sa faca bani din ciudateniile lor.Asa si cu cainii...toata lumea are caini (inclusiv Tuodse!! :lol: ) ...numai ca de ani de zile americanii au fost supusi unei campanii publicitare cu toate sperieturile de rigoare cum c-ar trebui sa-si cumpere asigurari impotriva pericolului pe care-l reprezinta cainii...si uite asa s-a creat o industrie care vinde: asigurare daca cainele tau musca pe cineva strain, asigurare daca cainele tau musca pe cineva din familie ( e musai sa locuiasca in casa respective impreuna cu cainele...daca o musca pe soacra-ta care vine in vizita se pune la straini!!), asigurare daca cainele tau musca alt caine, asigurare daca cainele tau produce daune, asigurare daca cainele tau omoara vreo pisica ( asta da risc!!!..Tudose tu daca le arati poze de pe forum cre' ca-dau asigurarea asta gratis!!), asigurare daca tu esti muscat de cainele cuiva...ma rog tot felul de asigurari pentru cele mai fanteziste scenarii in care e implicat cel mai bun prieten al omului.
In fine...ideea este ca s-au facut bani seriosi din cacaturile astea vreme de ani buni pana mai recent cand cel mai bun prieten al omului are tendinta de a deveni " fost" prieten... e si normal sa fie asa si uite de ce:
Intr-o societate unde cainele a devenit un "must" ptr o familie serioasa...va reamintesc doar circul si tevatura care se face in jurul cainelui familiei prezidentiale... adica daca l-ar fi avut dinainte as mai zice... dar cand trebuie achizitionat odata cu functia parca ma apuca greata ( ma intreb unde-o ajunge cand Barack nu va mai fi presedinte!!)... in care a devenit un obiect de garderoba ( nu va mai amintesc tot felul de pipite in general blonde de Holiwood care se plimba cu cainii in poseta!!) care se asorteaza cu rochia de seara ( la vreun bal!) sau cu chilotii de baie ( la plaja)...de unde oricine se respecta tre sa aiba mai multe variante si culori!!... e cum ziceam si normal sa se alieneze bietul catel...care de cele mai multe ori e rezultatul unei fecundari artificiale si a une productii pe banda in " ferme" specializate care produc la comanda: Saptamana asta avem cerere de Husky cu ochii albastri...pe urma Caniche miniatura pastel ca se poarta vara asta!!.... si care n-au vazut omul sau nu i-a atins nimeni inainte de a-i pune ala care vinde in detaliu in vitrina magazinului de "pet"-uri.
Bineinteles ca o asa " pasiune " ptr animale trece rapid de unde si imaginile absolut uluitoare si de o cruzime pe care eu nu mi-o puteam imagina pe care le puteti vedea la " Politia Animalelor din Houston" pe Animal Planet ( aci poate nea Jean Scurtu ne poate zice cate ceva ca acolo traieste!).
In fine...ideea e ca de cateva generatii incoace cainii au inceput sa muste in cam toate directiile ( o estimare sumara ne arata ca accidentele de genul asta sunt de peste 100 de ori mai frecvente decat acum 100 de ani!!)....
Tinand cont ca o prima de asigurare medie in aceste cazuri se invarte pe undeva pe la 30 de mii de dolari (!!! :shock: :shock: )... si eventual luand in calcul si criza actuala din State care poate impinge pe cate unii s-o caute cu lumanarea ( dupa principiul: Doamne- ajuta sa ma muste si pe mine un caine saptamana asta ca sa-mi iau Toyota Corolla.... ca Ford , General Motors si Cryslers mai cumpara decat politicienii ca da bine la capitolul patriotism!!) adica sa se faca muscati ca sa scoata un ban cinstit!!..." saracele" companii de asigurari au ajuns gata-gata sa dea faliment drept ptr care o noua gaselnita (tot americana of course!!) se pune acualmente pe roate:
Cum afacerea e prea banoasa ca sa fie pur si simplu abandonata... si cum asigurarile urmaresc sa ia bani nu sa dea ( ca si la noi delatfel!! ... de unde eu dau acatiste in fiecare zi la biserica sa vina inundatia si sa-mi ia apartamentul definitiv ca sa iau 80 de mii de euro pe el - ca atata mi l-au estimat astia la asigurarea obligatorie- ca de patru ani de zile incerc sa-l vand cu 40 de mii si nu-l vrea nimeni!!...sau macar un cutremur sa darame tot blocul...da sa ne anunte sa plecam deacasa... ca sa procopseasca toata asociatia de locatari, pardon! de proprietari ) uniunuea asiguratorilor a emis o lista de rase pentru care societatile de sigurare isi limiteaza raspunderea!!!!

Aceasta lista de 10 o aveti mai jos ( clasament in functie de daunele produse asiguratorilor!!)
1. Stafordshire Bull Terrier
2. American Stafordshire Terrier
3. Bull Terrier
4. Doberman
5. Rottweiler
6. Akita Inu
7. Husky ( asta chiar ca ma da pe spate...ca posesor de Husky!!...in viata mea n-am auzit de persoana muscata de Husky!!!)
8. Ciobanesc German ( dracee!!! Astia inca mai au ciuda pe nemti de la al doilea razboi mondial!!!)
9. Cane Corso ( sincer ma intreb cati americani au auzit de Cane Corso... daca-i intrebi vor spune probabil ca e o plaja in Florida... sau vreu Drug Lord din Columbia!!)
10. Mastiff

Nu comentez lista...va las voua aceasta placere... dar ma intreb daca tot iti faci asigurare sa nu te muste cainele ( care intre noi fie vorba mi se pare o tampenie de proportii)... macar ti-o faci pentru un caine care reprezinta un potential pericol de a te musca...doar n- sa-ti faci asigurare pentru vreun caine care n-a muscat pe nimeni de cand istoria: gen Saint Bernard sau vreo " gaza" d'aia de tinut in portofel...ca ala chiar daca te musca e mai rea o inepatura de tantar!!!... Mare bou tre sa fii ca sa mai dai banii din buzunar in aceste conditii...

Si tre' sa te reorganizezi si cu rugaciunile in ideea de mai sus: Da Doamne sa ma muste un caine da' sa fie caniche sau chihuhua nu doberman!!!!... sau daca vrei sa-ti iei masina si-ti vine sa zgandari cainele cuiva ca doar-doar te-o musca tre' mai intai sa te interesezi la proprietar sa vezi ce rasa e!!!

In fine ideea are lacune mari...dar perfectibile:
- nu se spune nimic despre corcituri... adica daca te musca o corcitura de doberman cu mastiff se plateste sau nu... dar daca te musca o corcitura de pit-bull cu " Lou-Lou de Pomeranie".... daca te musca vreun maidanez ai bagat justitia americana in ceata!
- nu se mentioneaza nici o circumstanta a faptului ( uite la mine au venit intr-o seara 2 hoti ca sa-mi fure ceva din casa ca eram plecat, i-au facut cainii harcea parcea si m-au dat in judecata pentru vatamare corporala...chiar daca se petrecea la 3 noaptea si la mine in casa unde chipurile intrasera sa intrebe daca nu's cine locuieste acolo sau nu!!...usa au spart-o ca nu raspundea nimeni si au crezut ca prietenul pe care il cautau face misto de ei si nu vrea sa le deschida!!)
- nu se face distinctie de sex... nu se spune ce se intampla daca te musca o catea , un caine cu coaie sau unul castrat!!!
- nu se face distinctie pe apartenenta etnica ( din statistici reiese ca albii, negrii si hispano sunt muscati mai des decat chinezii...desi sincer sa fiu ar trebui sa fie pe dos ca numai chinezii ii baga la oala sau la protap in functie de preferintele culinare!!!)
- nu se face referinta la varsta agresorului... adica pentru cainii batrani si stirbi reducerea liabilitatii n-ar trebui sa se aplice

In fine...sunt sigur ca aia care fac bani vanzand nimic vor gasi ei o cale sa-si optimizeze veniturile... trebe doar gasitii prostii care sa dea banutul.

Va las punand cateva intrebari:

1) De ce cainele lui Tudose nu e pe lista? (hai un inteligent sa-mi spuna motivul ptr care ar trebui sa fie pe lista!!)
2) De ce nu se fac asigurari daca nu iesi pe podium la concursuri...sunt mai justificate decat astea cu cainii..eu sunt traumatizat zile in sir cand ies prost la vreun concurs ( si asta mi se intampla mai mereu!)
3) Cum se faca ca daca prima de asigurare e 30 de mii de dolari, tiganii din State nu sunt muscati de caini macar o data pe luna?

Sa fiti iubiti...si (aia care vreti) muscati de caini asigurati!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Cainii si asigurarile
MesajScris: 06 Mai 2013, 20:51 
Neconectat

:lol: :lol: :lol:
ma,tu nu ai de lucru,cauta ceva pe siturile de stationar ;) ,sa ne mai contrazicem,ca vad ca de vineri s-a cam inmuit si la vanzari si la concursuri de stationar.
de vineri m-am plictisit,nici un anunt pe vanzari,de discutat :twisted: ,la concursuri numai retrageri :idea:
cu rubi sunt in ceata,vad ca nici o rubi nu mai e de seama,toate nu mai stie nimeni unde sunt facute,nu mai zic de carlige ,fire de pescuit,etc.
cred ca cineva face o manipulatiune aici :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 07 Mai 2013, 18:51 
Neconectat

Truia, da gainile nu le asigura nimeni? Ca la noi in Ro e la moda sa ai o gaina animal de companie :lol:
Mai acum 2-3 saptamani a aparut la o emisiune TV o nebuna cu gaina in brate - avea si pampers special cusut din matase :lol: Se da mare vedeta ( nebuna nu gaina), da nu stiu exact cu ce se ocupa...

Sus

MesajScris: 08 Mai 2013, 03:22 
Neconectat

Nu ma deranjeaza cu nimic faptul ca nu apare cainele lui Alin pe nici o lista .Ma bucur doar ca are un caine ,mai ales ca Alin e si vanator nu numai pescar.

Referitor la animale ,americanii au un respect si cult deosebit pt. animalele domestice,de companie sau pt.cele salbatice.Daca ati urmarit "ANIMAL PLANET" ati putut vedea ce masuri drastice se iau impotriva celor ce nu asigura minimum de hrana, apa pt. animalele domestice sau se poarta crud cu ele.

Cred ca in Romania politia sau pompierii nu ar pierde o jumatate de zi ca sa salveze un pui de pisica ce a cazut intr-un canal fara capac,sau ceva similar,de unde nu mai putea iesi,cum se intampla de multe ori in U.S.A.

Nu m-am interesat multe despre caini deoarece il am doar pe "Motanel" un drac de pisoi negru ce umbla dupa mine ca un catelus deoarece eu l-am crescut de cand era cat pumnul.
Am insa mai multe pisici de strada ce vin la mine in atrium ,unde le dau mancare si apa intotdeauna si nu le gonesc.Mai am in gradina si o veverita caruia ii dau mancare intr-o cutie speciala pt. ea.
Fiul meu vitreg Valentin,cel mai mic, ca am doi fii vitregi are un caine la care tine ca la ochii lui din cap,dar nu l-am intrebat niciodata despre asigurarile pt. caine.De fapt a mai avut un caine ce a murit de batranete fara a musca pe nimeni.

Sunt destul de multe ciudatenii in America ,dar mult mai multe cred ca sunt in Romania.

Imagine
screenshot tool

Si asta e Motanel cand era mic si acum:

Imagine
images

Imagine
screen capture windows

Si pisicile de strada carora le dau mancare si apa in atrium :

Imagine
image upload with preview

Numai bine,

Sus

MesajScris: 08 Mai 2013, 09:53 
Neconectat

Nea Jeane, in primul rand Paste Fericit!!!... atrecut ceva vreme de cand nu te-am mai citit pe forum!!...
Pe urma sanatate si toate urarile de bine!!...acuma, odata cu primavara sper ca-ti merge mai bine si poate vei avea ocazia sa faci niste partide de pescuit si sa ne mai povestesti si noua ce si cum!!
Chiar mai zilele trecute ti-am vazut pozele cu calcani pe un anume site si am fost invidios!!! hehehehe!
Cat priveste ciudateniile: pai ala care n-are ciudatenii ori e mort ori e neamt!!! (hehehe!!)...pai ce noi pescarii suntem normali??!! :lol:
Frumoase pozele cu pisici... aia neagra e totala...parca stie ca i se face poza!!!!
Macar le-ai invatat romaneste? :lol: :lol: :lol: Cum le strigi la papa: "Pis,Pis!" sau "Kitty, Kitty!" ? :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti-am dus dorul... scrie si matale mai des!!!

Toate cele bune!

Sus

MesajScris: 08 Mai 2013, 15:55 
Neconectat
Moderator global

truia scrie:
..........
Va las punand cateva intrebari:

1) De ce cainele lui Tudose nu e pe lista? (hai un inteligent sa-mi spuna motivul ptr care ar trebui sa fie pe lista!!)
2) De ce nu se fac asigurari daca nu iesi pe podium la concursuri...sunt mai justificate decat astea cu cainii..eu sunt traumatizat zile in sir cand ies prost la vreun concurs ( si asta mi se intampla mai mereu!)
3) Cum se faca ca daca prima de asigurare e 30 de mii de dolari, tiganii din State nu sunt muscati de caini macar o data pe luna?

Sa fiti iubiti...si (aia care vreti) muscati de caini asigurati!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

1) - Are pile si este caine european ! :lol: :lol: :lol: Mai mult , este invatat cu focul de arma...aviz vizitatorilor tai , vorba aia , decat sa te care 6 , mai bine sa te judece 12... :mrgreen:
2) - Acum doar mi-am dat seama , la cateva concursuri pe an la care participi si ai nevoie de UPU langa bloc , traumatizatule ! :lol: :lol: :lol:
3) - pai ... lipsesc cei 30000 de parai , ca de i-ar avea s-ar musca unii pe altii...

Sus

MesajScris: 08 Mai 2013, 16:24 
Neconectat

truia scrie:
Nea Jeane, in primul rand Paste Fericit!!!... atrecut ceva vreme de cand nu te-am mai citit pe forum!!...
Pe urma sanatate si toate urarile de bine!!...acuma, odata cu primavara sper ca-ti merge mai bine si poate vei avea ocazia sa faci niste partide de pescuit si sa ne mai povestesti si noua ce si cum!!
Chiar mai zilele trecute ti-am vazut pozele cu calcani pe un anume site si am fost invidios!!! hehehehe!
Cat priveste ciudateniile: pai ala care n-are ciudatenii ori e mort ori e neamt!!! (hehehe!!)...pai ce noi pescarii suntem normali??!! :lol:
Frumoase pozele cu pisici... aia neagra e totala...parca stie ca i se face poza!!!!
Macar le-ai invatat romaneste? :lol: :lol: :lol: Cum le strigi la papa: "Pis,Pis!" sau "Kitty, Kitty!" ? :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti-am dus dorul... scrie si matale mai des!!!

Toate cele bune!

Normal ca le chem "pisi,pisi" ca doar sunt roman si ma mandresc cu asta si incerc sa le invat romaneste.

Am incercat chiar sa invat si pestii americani romaneste si se pare ca am reusit in mare parte,asa ca daca ai rabdare da "o geana" pe urmatoarele link-uri de pe forumul american "www.2coolfishing.com" ca sa vezi ca nu prind numai calcani ci si pastravi de mare si cam ce zic pescarii americani ce nu ma cunosc personal, despre mine:

http://2coolfishing.com/ttmbforum/showt ... p?t=492625

http://2coolfishing.com/ttmbforum/showt ... p?t=489375

http://2coolfishing.com/ttmbforum/showt ... p?t=489512

http://2coolfishing.com/ttmbforum/showt ... lover+pass

Numa bine,

Sus

MesajScris: 09 Mai 2013, 16:14 
Neconectat

Truia,

Sper ca te-am convins ca nu prind numai calcani pe meleaguri straine.Iti pun si o poza cu un red fish(C&R) de 40 inch(101,6cm.),23 lb.(10,43 kg.) prins la jig cu fir FIRELINE ORIGINAL SMOKE 4 lb.(1,8 kg.),cu un bat bolognese TRIANA GRAND SLAM de 5m.:

Imagine
image uploading site

Numai bine,

Jean

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC [ DST ]