Pescuit Stationar

Acum este 06 Noi 2024, 04:01

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Permise de pescuit in alte tari europene
MesajScris: 06 Mai 2013, 15:36 
Neconectat

Cine poate spune cat costa un permis de pescuit in tarile europene unde a avut oportunitatea sa pescuiasca, precum si detalii (ex: pe ce ape sunt valabile, sunt nationale sau regionale, cum si unde se plateste taxa, C&R sau retinere peste prins, au legatura cu asociatile de pescari sau sunt eliberate de primarii, e.t.c)

Multumesc !

Sus

Subiectul mesajului: Re: Permise de pescuit in alte tari europene
MesajScris: 08 Mai 2013, 09:07 
Neconectat

Salut!
Iata ce pot sa-ti spun eu despre Serbia:
Permisul costa anul asta 6000 dinari ceea ce inseamna aproximativ 60 euroi (1 euro=109 - 111 dinari).
Permisul este valabil pentru toate apele lor naturale (canale, rauri, Dunare).
Permisul nu este valabil si nu asigura reduceri de pret pe apele private si nici in rezervatii.
Permisul se poate procura din orase (Vrset, Zrenjanin, Kikinda - in zona noastra).
Iata un link: http://www.carp-system.com
La sectiunea KONTAKT gasesti numar de telefon - s-ar parea ca gasesti si un vorbitor de engleza acolo.
In general la apele private se practica un pret de 500 dinari ziua si 300 noaptea - doar acolo unde pescuitul nocturn este permis.
Atentie: sunt foarte multe crescatorii private unde pescuitul este strict interzis! Ribnjak se numesc si ZABRANJEN inseamna interzis iar RIBOLOV (sau PECANJE) inseamna pescuit. Nu ignorati ca e belea mare...
Sarbii nu au prohibitie generala.
Nu e tampenia de la noi.
Cand cumperi permisul primesti o harta pe care apele naturale sunt pictate cu albastru si cele facute de mana de om cu rosu. Ai voie sa pescuiesti in tot ce e albastru sau rosu.
Petele galbene sunt amenajari private unde permisul nu e valabil.
Tot pe harta aia sunt pozati pestii care pot fi prinsi la ei.
La fiecare peste e specificata atat dimensiunea minima cat si perioada in care retinerea acelui peste e interzisa.
Sunt specii (cum e caracuda) unde scrie Zabranjen - interzis pe tot timpul anului.
Atentie: daca nu se respecta ce scrie pe harta se anuleaza permisul pe loc si se risca plata unei amenzi de 25000 dinari (250 euro) - probleme mari de tot. Sarbii sunt foarte stricti cu dimensiunea minima a pestilor.
Partea buna la sarbi e ca au foarte multe ape naturale.
Canale mari, cu apa adanca, rauri mai mari si mai mici, Dunarea.
Partile proaste sunt trei:
1. Nu prea gasesti loc sa pescuiesti - vegetatie abundenta la mal si stuf inalt (este foarte greu, aproape imposibil sa-ti amenajezi un loc de pescuit). Pe Bega insa, ca pe toate raurile mai mari pe ici-colo mai gasesti cate un loc dar trebuie sa fii matinal ca sa-l ocupi. In weekend si mai greu... Sarbii pescuiesc mult din barca sau vaporas, la trena...
2. Canalele si raurile lor curg mult mai repede decat ale noastre - habar nu am de ce... Totusi nu toate canalele curg.
3. Se navigheaza in draci unde se poate. Slepuri, impingatoare, salupe, nave de pasageri - de toate. Trebuie atentie mare nu numai ca sa nu "prinzi" vreun utilaj de-asta (n-ai minciog pe masura) ci si la faptul ca disloca plauri care pot avea dimensiuni periculoase (cateva zeci de metri).
Este bine ca la o eventuala expeditie de pescuit sa fii insotit de o persoana care vorbeste limba sarba. Altfel e destul de dificil sa te orientezi. Google Earth m-a ajutat pe mine foarte mult. Sarbii nu au pietre kilometrice intre localitati. Asta inseamna ca daca nu vezi vreun panou de informare nu stii nici cum se numeste localitatea urmatoare si nici cati km mai sunt pana acolo.
Atentie mare la viteza de deplasare cu vehicule cu motor. Depasirea cu 20km/h a vitezei legale (in general 80 afara si 50 in localitati) poate atrage dupa sine 15 zile de mititica - chestie ultranasoala in orice tara straina.
Atentie si la faptul ca sarbii au semafoare si in afara localitatilor.
Atentie la panourile care indica rezervatii. Nu ai voie sa clintesti fir de iarba in zonele alea. Rezervatiile sunt in special pentru pasaret. Ai rupt o creanga din pom - ai pus-o: amenzi cat casa. Sa faci foc nici vorba... Daca ai pierderi de ulei sau mai stiu eu ce la masina mai bine eviti asa ceva.
In final vreau sa zic ca nu este adevarat ce se spune despre sarbi. Nu sunt rai sau mai stiu eu cum. Sunt oameni ca toti oamenii - prietenosi in general si dusmanosi cand e cazul. Eu personal nu i-am vazut in cea de-a doua ipostaza. Totdeauna cand am intrebat ceva au fost foarte amabili si au explicat si cu vorba rara si dand din maini ca morile de vant.
Trebuie numai sa te comporti civilizat.
Daca mai aveti nevoie si de alte informatii intrebati.
Fir intins...

Ultima oară modificat de Sigi pe 10 Mai 2013, 08:27, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 08 Mai 2013, 09:45 
Neconectat

Bravo Sigi...foarte clara, cuprinzatoare si extrem de utila explicatie...(cel putin mie cu locuinta pe frontiera romano-sarba)...
Poate colegii din Bulgaria care vin la concursuri ar putea sa ne dea si ei detalii despre tara lor...
Banuiesc ca si altii, ca si mine, sunt foarte interesati de subiect.... asa ca poate mai primim indicatii de la colegii care traiesc si pescuiesc in alte tari ( Singeorzan, Tica, Apahidean, Boti si altii!)

Sus

MesajScris: 08 Mai 2013, 11:52 
Neconectat

Multumesc !
Asteptam: Ungaria, Austria, Franta, Italia, Spania, UK, Germania si altele.

Sus

MesajScris: 10 Mai 2013, 08:54 
Neconectat

salutåri pescarilor ;)
in Danemarca se cumpårå de la postå sau online permis pentru pescuit in apele publice.
acesta e valabil un an de zile ,atentie :!: de la data care l-ai fåcut (ex.l-ai fåcut in 10.05.2013 si e valabil pana in 9.05.2014).
acuma mai sunt portiuni de rauri luate de privat sau cluburi,unde plåtesti incå o taxå anualå sau pe zi sau pe o såptåmanå,cum ai nevoie.
dar tot trebuie så ai permisul public sau national.
acu costå vreo 180 kr,cam in fiecare an a crescut cu putin.
in lei ar bate pe la 90-100 lei.
si aici au perioade de prohibitie la anumite specii de pesti,dar sunt stabilite aproximativ cand specia respectivå se reproduce :!: :!: :!: ,asa e corect,nu pui de-a valma toti pestii :lol:
danezii in general,99%,respectå prohibitia si elibereazå dacå au prins de ex. stiucå si e prohibitie,o elibereazå.
dupå tine locul de pescuit trebuie så råmanå curat,chiar si resturile de nylon,chistoace sunt considerate gunoaie.
dupå un concurs,nada råmaså nu se aruncå in apå :o ,peste tot au,aproape,cosuri pentru gunoaie.
dar am våzut si aici la ei,locuri de pescuit råmase cam jegoase dupå pescari.
dar cand m-am uitat in jur nu m-am mirat,multi asiatici si ceva estici :mrgreen:
mai sunt lacuri Put&Take,aici plåtesti taxå pe ore sau zi,cum vrei.
påstråv somonizat :mrgreen: ,asa i zic eu,e full la ei cu asa ceva.
se pescuieste mult la pastå,mama ei de pastå,vezi cupa Maver de anul trecut :oops: :lol: (så nu incepeti cu mistourile pe chestia asta cå vå sparg :twisted: ).
e vorba de pasta pentru påstråv,power bait,asa ceva.
in lacurile åstea, de la cel cu tata-n gurå panå la cel cu barba surå,toti prind peste :lol:
deh,lacuri comerciale,dar se prinde.
in rauri si lacuri e predominantå babusca,enervant de predominantå,apoi plåticå,rosioarå,våduvita.
spiningul e predominant aici,fly-ul,apoi stationaru,crapistii incep så ia avant.
singurul peste de care nu am dat aici este scobarul.
mai au pescuitul de coastå si pe mare.
hai cå am scris destul momentan.
dacå am omis ceva,mai scrieti

Sus

MesajScris: 10 Mai 2013, 12:11 
Neconectat

in Danemarca e cam ca pe la noi, din cate zici !

Sus

MesajScris: 10 Mai 2013, 12:41 
Neconectat

da :lol: ,numai cå invers ca la noi,mai ales partea cu prohibitia,eliberatul,etc :lol:

Sus

MesajScris: 10 Mai 2013, 18:54 
Neconectat

In Italia...
permisul de pescuit consta in a plati la posta un mandat postal de cca 35€ (difera de la o regiune la alta) si este valabil un an. Pentru turisti permisul costa 13€ si este valabil 3 luni.
Difera de la o regiune la alta atat perioada de prohibitie cat si cantitatile maxim reglementate, s.a.m.d.
Apele sunt impartite in 3 categorii: A- ape de munte-zona pastravului, B- colinare, ses, campie, delta-zona ciprinidelor, C-mare
Cu chitanta si cartea de identitate esti ok pe toate apele publice.
Au prohibitie ca si la noi (in perioada 15 mai-30 iunie) pentru ciprinide, de multe ori insa regula consta in a nu folosi boilies si derivate din porumb. Prohibitia la ciprinide se traduce in prohibitia la crap, in general, dar nu mereu si nu peste tot.
Carasul nu intereseaza pe nimeni, poti sa duci acasa 50 kg chiar si in prohibitie, crapul are limita de 5 kg pe zi. Somnul este interzis sa il eliberezi daca l-ai prins.
Pentru pescuitul salmonidelor in zona A trebuie sa ai un carnet care il cumperi din magazine de pescuit sau de la autoritati (1€) in care notezi ziua, ora, apa si capturile de pastrav. ..e bai mare daca nu faci asa si ai un pastrav in traista ;)
Sunt foarte multe ape concesionate de diferite asociatii, cluburi s.a. chiar portiuni pe acelasi rau, in 3 km poti intalni 4-5 zone diferite, intre libere, concesionate de unul sau de altul, zone de repopulare, etc...
Este bine sa te interesezi dinainte despre regimul apei in care intentionezi sa pescuiesti.
Pont: pe orice apa daca in 50 de metri la dreapta ta si 50 la stanga nu este nici un afis, pancarta, etc. care sa spuna ca acea apa are alt regim decat apa libera, poti pescui cu permisul national, dreptatea e de partea ta.
Curiozitate: cu exceptia primelor 3 zile de prohibitie, este interzisa comercializarea si chiar si transportul pestilor apartinand speciilor in prohibitie!!!
SI LA NOI?... ... ...la noi, nu!

Daca am omis ceva sau mai doriti sa aflati ceva despre pescuitul in Italia, va stau la dispozitie.

Sus

MesajScris: 10 Mai 2013, 20:40 
Neconectat

Italia - 35 euro , este taxa pentru toata tara sau doar o regiune ? si X regiuni = X taxe ?

Sus

MesajScris: 10 Mai 2013, 20:46 
Neconectat

Valabil in toata tara.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC [ DST ]