Nu ai inteles ce am vrut sa-ti explic .
Tot ce ai pus in poze sant ok pentru pescuitul la match , dar nu ai observat ca plutele alea au niste talere de cupru pe care poti sa le dai jos de pe ele(waglere) si astfel poti sa pui (sa compensezi) cu mai mult plumb pe linie ??? Asta este rolul acelor talere de cupru .
Deci da jos atatea talere cat sa poti pune pe linie 2 grame de plumb pentru a echilibra pluta , sau alfel spus da jos de pe pluta cam doua talere dintre cele mai groase si atunci vei avea nevoie de mai mult plumb pe linie ca sa echilibrezi pluta .
Eu fac in felul urmator :
1. agat de wagler dispozitivul fix sau culisant cu care urmeaza sa pescuiesc pentru ca si el inseamna un lest pentru pluta .
2. dau jos atatea talere de pe pluta incat pluta sa iasa din apa (cu dispozitivul montat si cu antena pusa ) cam 10 cm excluzand antena , si verificand asta intr-un tub cu apa de echilibrat plute . Asta inseamna ca in momentul in care tot plumbul de pe linie va ajunge pe fund pluta ta trebuie sa iasa din apa exact atata cat iasa acum in tub adica 10 cm . Daca nu lasi 10 cm si lasi mai putin , la distanta mare nu vei sesiza aceasta iesire din apa si nu vei stii cand plumbii au ajuns pe fund .
3. Montez linia pe firul principal si incep sa echilibrez pluta punand atatea alice pana se echilibreaza . Trebuie pus si antirasucitorul pentru ca si el mai trage in jos de pluta . Presupunem ca pentru echilibrarea plutei am avut nevoie de 6 alice de plumb .
4. Se sondeaza apa cu toate aceste 6 alice puse langa antirasucitor pana acestea vor ajunge pe fund si pluta va semnaliza acest lucru iesind din apa atata cat a iesit in tub fara nici un lest ( aprox 10 cm )
5.In acest moment am gasit fundul iar din cele 6 alice , mai las doar una sau doua linga antirasucitor iar celelalte (EXCESUL ) le ridic langa pluta , chiar sub ia .
Acum sper ca m-am facut inteles