Pescuit Stationar

Acum este 01 Noi 2024, 10:34

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 165 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Intrebari pentru Regele match-ului din Romania
MesajScris: 25 Mai 2013, 19:10 
Neconectat

Multumesc frumos pentru link-uri.
Am stat si rumegat ce ati spus referitor la plumbul in exces tras linga pluta si aici m-ati pierdut. M-am "jucat" cu plutele care le am intr-un cilindru de sticla de 60 cm si am observat ca o pluta de 10 g o poti echilibra cu 0,30g de exemplu insa numai cu o anumita antena, daca in timpul pescuitului schimbi antena cu alta de altă forma si marime s-a dus pe campii echilibrarea, amănunt la care eu nu am dat importanta. Deci, dacă eu echilibrez pluta cu 0,30 g să iasă numai antena afara, la sondarea apei mai pun pe fir să zicem incă un gram. Lansez, găsesc adâncimea corecta si apoi cu plumbul in exces CE FAC ? il trag lingă pluta si il las acolo ?
Am să atasez niste fotografii sa vedeti cu ce am inceput eu pescuitul la match :
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: 03 Iun 2013, 06:11 
Neconectat

Aveti mp.

Sus

MesajScris: 04 Iun 2013, 18:01 
Neconectat
Moderator global

Nu ai inteles ce am vrut sa-ti explic .
Tot ce ai pus in poze sant ok pentru pescuitul la match , dar nu ai observat ca plutele alea au niste talere de cupru pe care poti sa le dai jos de pe ele(waglere) si astfel poti sa pui (sa compensezi) cu mai mult plumb pe linie ??? Asta este rolul acelor talere de cupru .
Deci da jos atatea talere cat sa poti pune pe linie 2 grame de plumb pentru a echilibra pluta , sau alfel spus da jos de pe pluta cam doua talere dintre cele mai groase si atunci vei avea nevoie de mai mult plumb pe linie ca sa echilibrezi pluta .
Eu fac in felul urmator :
1. agat de wagler dispozitivul fix sau culisant cu care urmeaza sa pescuiesc pentru ca si el inseamna un lest pentru pluta .
2. dau jos atatea talere de pe pluta incat pluta sa iasa din apa (cu dispozitivul montat si cu antena pusa ) cam 10 cm excluzand antena , si verificand asta intr-un tub cu apa de echilibrat plute . Asta inseamna ca in momentul in care tot plumbul de pe linie va ajunge pe fund pluta ta trebuie sa iasa din apa exact atata cat iasa acum in tub adica 10 cm . Daca nu lasi 10 cm si lasi mai putin , la distanta mare nu vei sesiza aceasta iesire din apa si nu vei stii cand plumbii au ajuns pe fund .
3. Montez linia pe firul principal si incep sa echilibrez pluta punand atatea alice pana se echilibreaza . Trebuie pus si antirasucitorul pentru ca si el mai trage in jos de pluta . Presupunem ca pentru echilibrarea plutei am avut nevoie de 6 alice de plumb .
4. Se sondeaza apa cu toate aceste 6 alice puse langa antirasucitor pana acestea vor ajunge pe fund si pluta va semnaliza acest lucru iesind din apa atata cat a iesit in tub fara nici un lest ( aprox 10 cm )
5.In acest moment am gasit fundul iar din cele 6 alice , mai las doar una sau doua linga antirasucitor iar celelalte (EXCESUL ) le ridic langa pluta , chiar sub ia .
Acum sper ca m-am facut inteles ;) ;) ;) ;)

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 04 Iun 2013, 18:23 
Neconectat

Tu de unde draqu stii platicarule!!!! :o :o :mrgreen: :mrgreen:

Sus

MesajScris: 04 Iun 2013, 18:28 
Neconectat

Multumesc pentru raspuns.
Acum va mai intreb:
1. Daca dupa ce am sondat apa, se lasa una sau doua alice linga vartej si EXCESUL se scoate si se inlocuieste cu talerele scoase, este corect, asa-i? Numai ca aici trebuie sa stii precis cat cantaresc talerele scoase si cat plumb ai pus.
2. Din ce am dedus , plumbaj principal nu mai exista, adica acele alice puse la 40-50cm distanta de vartej. Corect?

Sus

MesajScris: 04 Iun 2013, 18:34 
Neconectat
Moderator global

florinmacri scrie:
Multumesc pentru raspuns.
Acum va mai intreb:
1. Daca dupa ce am sondat apa, se lasa una sau doua alice linga vartej si EXCESUL se scoate si se inlocuieste cu talerele scoase, este corect, asa-i? Numai ca aici trebuie sa stii precis cat cantaresc talerele scoase si cat plumb ai pus.
2. Din ce am dedus , plumbaj principal nu mai exista, adica acele alice puse la 40-50cm distanta de vartej. Corect?

1. lasa plumbul acolo , nu te complica.
2. In varianta asta linia este mult mai sensibila , daca este curent puternic , ecesul nu-l mai ridici sub pluta , ci la 30 - 40 cm de antirasucitor si mai lasi numai o singura alica langa atirasucitor pe care o pui pe fund ;) ;) ;)

Sus

MesajScris: 04 Iun 2013, 18:35 
Neconectat
Moderator global

zsolt scrie:
Tu de unde draqu stii platicarule!!!! :o :o :mrgreen: :mrgreen:

am citit in "La peste" :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Sus

MesajScris: 04 Iun 2013, 18:42 
Neconectat

Dintr-astea nu e scris acolo :ugeek:

Sus

MesajScris: 04 Iun 2013, 19:02 
Neconectat

Poate in volumul II! :shock:
Dar acolo nu scria de Suciu! :lol: :lol: Ceva Alladin cu felinaru era! :D

Sus

MesajScris: 04 Iun 2013, 19:35 
Neconectat

florinmacri scrie:
Dintr-astea nu e scris acolo :ugeek:

Florin,

Adi Suciu stie ce spune ,greseste dor spunand "talere de cupru " cand acele talere sunt din ....alama nu din cupru si alama e un aliaj pe cand cuprul nu...

Nu vei invata din reviste ,sau din cartea "La Peste" a lui Secosan (deoarece Secosan cu toate traducerile lui e departe de Suciu sau Benzar in ce priveste priceperea in pescuitul de competitie in principal ,dar si in cel de placere),poti invata doar daca Adi Suciu personal,sau altcineva ce se pricepe(de exemplu Benzar) iti arata ce sa faci si cum sa pescuiesti cu match-ul.

Numai bine,

Jean Scurtu

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 165 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Următorul

Ora este UTC [ DST ]