Pescuit Stationar

Acum este 02 Noi 2024, 08:30

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Parere varga 7m
MesajScris: 25 Iun 2013, 20:02 
Neconectat

Salut!
In urmatoarea perioada doresc sa-mi achizitionez o varga buna de 7m,dar nici un magazin nu au pe stoc(le aduc numai la comanda).M-am gandit sa va cer o parere despre urmatoarele modele:
Colmic Fiume 180XT 7m
Colmic Fiume 250XT 7m
Colmic Hektor 7m
Sau alte modele asemanatoare.
Ce vreau eu de la aceasta varga?
Sa fie foarte bine echilibrata,greutate mica(nu neaparat cea mai usoara),sa nu trosneasca la orice rasucire a tronsoanelor sau la cea mai mica fortare,garantie reala oferita de importator.
Pescuitul se va face in special pe lacuri(eventual pe Dunare) la peste mediu.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Parere varga 7m
MesajScris: 25 Iun 2013, 20:12 
Neconectat

salut! daca gasesti un maver legend 145 mx e perfecta pentru ceea ce-ti trebuie tie. e o editie mai veche dar e foarte reusita!! sau un maver spring plus. e o opinie personala, le am pe amandoua si am mai vazut si alte vergi la viata mea. pescuitul la varga imi place cel mai mult!!
succes in alegere!!
pentru o opinie despre colmic lasa-i un mesaj userului dodost, te poate indruma pertinent!!

Sus

MesajScris: 25 Iun 2013, 20:26 
Neconectat

Maver Legend nu m-a convins,am tinut-o in mana,desi imi place firma.
Am mai vazut un Tubertini Area pro 8100 competition dar era de 8m.De 7 nu aveau.Superba varga.
Eu am un Maver G 123 sl 6m de prin 2002 cred si am pescuit cu ea aproape in orice conditii.Sunt extrem de multumit de ea,nu am avut nici o problema.Dar la 7 m e ceva mai dificila alegerea,imi trebuie s-o manevrez rapid fara sa ma oboseasca si fara sa plesneasca la o aruncare mai rapida.Si aici nu vorbesc de pescuit pe vant.

Sus

MesajScris: 25 Iun 2013, 22:33 
Neconectat

Salut! Vezi aici: http://www.feederfishing.ro/forum/viewt ... 93&start=0 .Chiar daca am vorbit de bologneze, sigur o sa te ajute la alegere. La pagina 2, am pus si cateva linkuri interesante! Dupa cum probabil stii, COLMIC FIUME sunt printre cele mai bune vergi( bologneze) la ora actuala! Uite cum se comporta un COLMIC FIUME 250XXT in lansare http://www.youtube.com/watch?v=FYWKFt7-i6o . 180XXT..la fel! Respecte! ;) :P P.S: Daca ti-a placut TUBERTINI AREA PRO 8100CT, atunci ia-ti COLMIC FIUME 180XXT, si nu vei regreta! :mrgreen:

Sus

MesajScris: 26 Iun 2013, 05:55 
Neconectat

Multumesc pentru informatii,am citit toate link-urile.
Exact ce ma interesa numai ca intrebarea este:undita nu ar fi mai bine s-o aleg pe 250 fiind mai puternica(pentru eventuale surprize) decat 180?La bolo 180 fiind mai usoara,te ajuta mulineta la peste mare,dar la undita?
Am vazut ca ai modelul asta,lungimea si greutatile date de producator sunt reale?
Garantia in Romania,functioneaza?

Sus

MesajScris: 26 Iun 2013, 23:48 
Neconectat

Salut! Treaba se prezinta in felul urmator: pescuit de finete, adica fir(forfac) 0,08-0,16, plute mici, 1-10 grame si carlige mici, FIUME 180XXT, fir(forfac) 0,14-0,20, plute 5-20 grame, FIUME 250XXT ;) Pentru eventuale surprize, exista...bologneza! :lol: :lol: :lol: Fiumele meu 250XXT de 6m, are greutatea de catalog 230 grame. Nu l-am cantarit, dar facand comparatie cu un shimano aspire de 6m, care avea 242 grame(l-am vandut), mi s-au parut la fel de usoare amandoua, deci tind sa cred ca greutatea se respecta. Cat despre lungime, majoritatea producatorilor de bologneze(vergi), triseaza. De exemplu, am o DAIWA de 6,84m( scrie pe ea), si are masurata..6,74m( are actiune mai puternica, identica cu FIUME 250 XXT) La fel si colmicul, in catalog 6m, masurata de mine 5,87m( asta dupa ce am tras bine de tronsoane inainte de masurare, ca prima oara mi-a dat o diferenta, de m-a luat cu fiori reci pe sirea spinarii :P :mrgreen: ). Se pare insa ca la cele cu actiune mai mica, adica FIUME 180XXT, lungimea este foarte aproape de cea declarata( am un prieten care are FIUME 180XXT de 7m, si mi-a confirmat), iar eu am 2 daiwa cu actiune similara, una de 5,88m(catalog), masurata 5,87m, si cea de a doua 6,92m(catalog), masurata 6,91m. Cat despre garantie, daca o cumperi din tara, de la magazin( fizic sau on-line), clar ca ai garantie la ea! :P ;) :mrgreen: P.S: amicul meu(cel care are FIUME 180XXT de 7m), are de cativa ani si un COLMIC FIUME 1000 tot de 7m( de care este de asemenea foarte incantat), la care i-a rupt din greseala lui varful, si acum si-a luat 2, sa aiba si rezerva.. :mrgreen: )

Ultima oară modificat de dodost pe 27 Iun 2013, 15:32, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 27 Iun 2013, 04:48 
Neconectat

Foarte utile si bogate informatiile,iti multumesc mult.
In legatura cu lungimea si greutatea reala,la nivelul asta sper sa fie diferente mici.
La Maver-ul meu de 6m,doar cu blector ajunge la 5,8m.Cu varf normal are 5,5m.
Diferenta neacceptabila care m-a facut sa ma indrept catre alta marca.

180 sau 250...grea decizie....

Sus

MesajScris: 27 Iun 2013, 15:44 
Neconectat

Cu multa placere! ;) Pai daca e asa grea decizia...ia-ti cate unul din fiecare.. :mrgreen: :lol: :lol: Dar daca ti-a placut TUBERTINI AREA PRO 8100CT, mergi la sigur cu FIUME 180XXT! Respecte! :mrgreen:

Sus

MesajScris: 28 Iun 2013, 15:54 
Neconectat

salutare ,,, am si eu o intrebare pt ,,dodost,,, ai incercat varga asta ,,jaxon eternum winner pole de 7 m... si daca ai incercato sau altcineva care are aceasta varga poate ne impartaseste si noua chitibusurile ei ,,,rezistenta ei sau defectele ei ,,,greutatea cand este stransa este de 330g ,,,asta stiu pt ca am cantarito in magazinul respectiv unde am vazuto,,,va multumesc daca imi veti raspunde ,,,respect

Sus

MesajScris: 28 Iun 2013, 16:21 
Neconectat

Salut! Nu am incercat-o, si nici nu am vazut-o la cineva ca sa-mi fac o parere :cry: Sorry! Dar poate se gaseste cineva care o cunoaste.. ;) Respecte! :mrgreen:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC [ DST ]