Pescuit Stationar

Acum este 02 Noi 2024, 16:36

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: probleme cu pluta waggler lestata
MesajScris: 14 Aug 2013, 08:37 
Neconectat

Salut,
de curand am incercat sa pescuiesc la bologneza cu o pluta culisanta lestata si am intampinat urmatoarea problema
cand lansam la apa mai adanca nu iesea pluta la suprafata cu toate ca opritorul de pe fir era la suprafata iar cand o aduceam la cca 6-8 m spre mal se ridica
i-am scos agrafa cu vartej culisanta si am pus o agrafa cu vartej normal cu gaura mai mare dar nu s-a schimbat nimic
nu e buna pluta sau....
cum trebuie sa procedez?
Multumesc

Sus

Subiectul mesajului: Re: probleme cu pluta waggler lestata
MesajScris: 14 Aug 2013, 09:04 
Neconectat
Administratorul site-ului

Salutare.
Pentru monturile culisante la adîncimi mari e cam total contraindicat să folosești wagglere prelestate masiv.
Cele mai indicate sunt wagglerele nelestate (sliderele) sau foarte puțin prelestate (prelestaj mic, practic doar greutatea sistemului de prindere), atît cu ochet cît și cu picioruș (chilă scurtă) cu prindere în conector siliconic.
Lestarea să fie în proporție de 75% sub nivelul jumătății adîncimii (cît mai jos posibil, mai ales cînd dai la adîncime mare) pentru ca plumbajul principal să poată trage firul prin ochet pînă la opritor. Dacă folosești waggler prelestat, să zicem, de 10+2 gr, e logic că acele 2 gr de pe fir vor trage foarte greu (dacă nu deloc) firul prin ochet ;) .
Ia dă jos toate talerele de la waggler și compensează lestarea cu plumbaj pe fir și vezi ce se întîmplă ;) ;)
După lansare trebuie sa lași fir pe apă pînă plumbajul trage firul pînă la opritor și așează pluta, după care recuperezi fleșa.
Cred că după lansare recuperai rapid fir și avînd gramaj foarte mic jos nu avea timp să tragă tot firul pînă la opritor, nici pluta nu te ajuta la ieșire avînd flotabilitate diminuată prin prelestajul mare.
Baftă ” ntinsă ! :lol:

http://pandyfloats.com/site

https://www.facebook.com/pandyfloats

Imagine

Sus

MesajScris: 14 Aug 2013, 09:20 
Neconectat

pandy scrie:
Salutare.
Pentru monturile culisante la adîncimi mari e cam total contraindicat să folosești wagglere prelestate masiv.
Cele mai indicate sunt wagglerele nelestate (sliderele) sau foarte puțin prelestate (prelestaj mic, practic doar greutatea sistemului de prindere), atît cu ochet cît și cu picioruș (chilă scurtă) cu prindere în conector siliconic.
Lestarea să fie în proporție de 75% sub nivelul jumătății adîncimii (cît mai jos posibil, mai ales cînd dai la adîncime mare) pentru ca plumbajul principal să poată trage firul prin ochet pînă la opritor. Dacă folosești waggler prelestat, să zicem, de 10+2 gr, e logic că acele 2 gr de pe fir vor trage foarte greu (dacă nu deloc) firul prin ochet ;) .
Ia dă jos toate talerele de la waggler și compensează lestarea cu plumbaj pe fir și vezi ce se întîmplă ;) ;)
După lansare trebuie sa lași fir pe apă pînă plumbajul trage firul pînă la opritor și așează pluta, după care recuperezi fleșa.
Cred că după lansare recuperai rapid fir și avînd gramaj foarte mic jos nu avea timp să tragă tot firul pînă la opritor, nici pluta nu te ajuta la ieșire avînd flotabilitate diminuată prin prelestajul mare.
Baftă ” ntinsă ! :lol:

multumesc pt raspuns
initial pe fir am pus plumb cat scria pe pluta apoi am pus un plumb conic mult mai greu si de asteptat asteptam si 10 min cu firul liber... la adancime mai mica (2-3m) era ok - se ridica imediat dar la adancime mai mare nu mergea
pe viitor voi folosi slidere
stima

Sus

MesajScris: 15 Aug 2013, 05:00 
Neconectat

Pe o pluta lestata se pune plumb suficient pentru a o lesta corect, nu cat scrie pe pluta. Intotdeauna cineva minte...fie pluta, fie plumbul folosit. Cel mai bine e sa lestati pluta inainte pentru o lestare perfecta.
In rest ceea ce a zis Pandy este corect cu mentiunea ca pe ape adanci nu e obligatoriu sa folositi slider ci merge si pluta waggler cu lest. Se da jos din lest si se adauga plumb suficient pe fir pentru a fi lestata corect. in rest partea cu lasatul firului liber pentru ca plumbajul sa-si traga suficient trebuie avuta in vedere. Este vitala.

The more I practice the luckier i get!

Sus

MesajScris: 19 Aug 2013, 16:44 
Neconectat
Administratorul site-ului

Din cate am inteles eu din ce spui cred ca ai pus prea mult plumb daca pluta nu iesea la suprafata,daca e o pluta tip wagler cu talere scoate din talere si va iesi la suprafata daca nu are talere pune plumb mai putin.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC [ DST ]