Pescuit Stationar

Acum este 05 Noi 2024, 06:34

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ajutor pescuit la match
MesajScris: 22 Aug 2013, 17:04 
Neconectat

folosesc bucati din firul principal pentru a realiza nodurile opritoare,totdeauna 2 noduri,las mustatile de circa 1cm...ca si idee fac nodul pentru carlig,tija carligului fiind inlocuita defapt cu linia principala.
N-am avut probleme.

Sus

MesajScris: 22 Aug 2013, 17:21 
Neconectat

Lanseta cred că e bună pentru talia peștilor pe care îi urmăriți. Dar la adâncimea specificată personal aș prefera un băț de 4.5 - 5 m. Poate chiar un pescuit la slider la distanța asta dar sincer să fiu n-am avut unde să experimentez așa ceva. Cu cât nodul opritor trece prin mai puține inele, cu atât se duce pluta mai departe. Ca mulinetă vă recomand shimano cu frână pe față în funcție de buget. De la Alivio la Stella.

Firul puteți să-l schimbați cu unul de 0.16 atât timp cât bățul e moale și mulineta are frână bună. În felul ăsta o să vă distrați foarte bine cu crapi de aprox 5 kg scoși cu emoții, trudă, sudoare și osândă. :)
Spre exemplu eu pescuiesc la ciortan cu o lansetă asemănătoare, fir de 0.16 dar adâncimea nu trece de 2m. Și lansez la max. 20m. Dar drillul e de vis.

Vă propun să instalați google earth. Uitați-vă la locul de pescuit, luați-vă niște repere și mai verificați o dată distanța la care lansați. Sau mergeți pe un teren de sport cu marcaje din 10 în 10 m, puneți wagglerul la distanțe diferite și uitați-vă după el. Am auzit și eu că unii pescuiesc și la 50 m dar sunt sigur că majoritatea apreciază greșit distanța.

Pentru mai puține emoții vă recomand o lansetă mai tare - un „power match”, fir de 0.18 wagglere mai mari și aceeași mulineta shimano în funcție de buget.
Cam ăstea sunt sfaturile mele de amator. Nu sunt pescar de concurs dar până se întorc colegii mai experimentați din vacanță sper să vă fie de folos.

Fir întins.

Sus

MesajScris: 23 Aug 2013, 08:41 
Neconectat

Eu stiu ca lanseta e mai degraba potrivita pt platica si alti pesti de talia respectiva. Daca aveam match de 5m pescuiam cu pluta fixa :), oricum, urmatorul va fi ceva de 4.2 (si o actiune pana-n 30g).
Cu sliderul nu ma impac ff bine momentan, mai greu cu lanseurile.
O sa probez si cu un fir de 0.16 + un shock leader sa vad diferenta, dar...dupa ce-am verificat intr-adevar cu google earth (nu stiu cum de nu ma gandisem pana acum la asta...si preferam sa aproximez ochiometric) am observat ca de fapt lansam si la 30-35m (balta e destul de mica incat sa-mi pot da seama usor de asta). Deci daca cu lanseta asta si pluta de 12-14 ajung la distanta respectiva, nu ma mai indoiesc ca altii ajung cu una de 4.2m si-o pluta mai grea la distante de genul 50+.

Multumesc oricum tuturor de sfaturi.

Daca mai aveti recomandari specifice pentru lanseta/mulineta pt crap, nu va sfiiti sa le impartasiti. :)

In ce priveste batul actual, cred c-am sa-l imperechez cu o Ecusima de 2000 sau 3000 ( mulineta care-mi face cu ochiul si pt al doilea bat...la fel ca si Exage-ul de altfel). Zauber-ul e totusi un pic cam scump pt cat timp de pescuit am eu (desi probabil ar fi o mulineta 'pe viata' :P).

Sus

MesajScris: 13 Sep 2013, 07:42 
Neconectat
Administratorul site-ului

Uite aici o filmare cu o linie pentru apa pe care pescuiesti http://www.youtube.com/watch?v=h88KKQH6txg nodul acela e perfect din poza de mai sus.O pluta slider de 12-14grame si spor la treaba.

Sus

MesajScris: 13 Sep 2013, 10:20 
Neconectat

Mersi Cosmin, l-am vizualizat deja din topicul unde a fost postat. :) Am s-o incerc si pe asta. :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC [ DST ]