Nici eu nu am vrut sa comentez nimic despre finala asta ca sa nu creada cineva ca vreu sa ma justific . Trebuie sa inteleaga toata lumea ca rezultatele mele mi le asum in totalitate si nu trebuie sa le justific in fata nimanui , asa cum sant ele bune sau foarte proaste .
Totusi am hotarat ca trebuie spuse cateva lucruri :
In primul rand il felicit pe Boti pentru efortul depus si titlul obtinut pe care-l merita din plin , el a pescuit intradevar la obleti , restul au improvizat .
Pista a fost una dintre cele mai proaste piste care au fost alese vreodata pentru o finala nationala , cred ca mai slaba pista nu se poate .
Nu a fost nici macar o pista de obleti egala , am vazut pescari buni in jurul meu care se chinuiau efectiv sa prinda catva obleti in patru ore , si ajunsese-ra la final de mansa sa-si numere obleti intre ei la fel cu se numarau crapii pe Doripesco . Nici eu nu am avut o situatie mai stalucita dar ma consolam cand in sectorul meu auzeam cum fiecare stia exact cati obleti a prins , respectiv 3 , 5 , 10 sau 15 obleti in patru ore . Atunci am avut certitudinea ca am ales strategia corecta , adica sa dau la peste mare chiar daca am riscat sa nu prind nimic, dar daca prindeam castigam sectorul , sau sa dau la obleti patru ore si sa prind 3 , 10 , 100 de grame de obleti ca sa rezolv ce ??
sa evit penibilul ??? Nu , dupa parerea mea cei care au facut asta s-au afundat si mai tare in penibil
.
Legat de prinderea morunasilor s-a dovedit ca singurul care si-a dat seama cum se pot prinde a fost Benzar , dar cu zile multe de stat pe pista ceea ce eu nu am avut posibilitatea . Nu pot sa nu remarc ca au mai stat si altii pe pista zile intregi dar au stat degeaba , asa ca are si Benzar meritele lui . Informatiile pe care eu le-am avut despre cum se prind morunasii s-au dovedit a fii total gresite , dar odata ajuns acolo nu prea mai puteam reface nimic pentru ca eu „stiam“ ca se prind cu nada putina , grea , pentru un pescuit pe fund , cu un timp relativ de asteptare mare , si nada pe care am avut-o la mine era in consecinta . Degeaba am incercat sa improvizez si sa fac din acesta nada o nada de suprafata amestecand-o cu cele cateva pungi de nada de oblete ca nu a functionat . In prima mansa am tras la match nada de oblete pe care o aveam pregatita dar degeaba .....
Legat de pescuitul la morunas a celorlalti concurenti , am constatat ca nu neaparat prinderea rara a acestora i-a determinat sa nu pescuiasca dupa ei ci si lipsa de experienta a pescuitului la slider . Din pacate avem mult prea multi concurenti care nu stiu sa faca o linie de slider , sa arunce cu ea ( vedeam in jurul meu ca la fiecare aruncare faceau macrameuri ) , nu fac altceva decat sa improvizeze la acest stil multumindu-se sa copieze o linie fara sa stie de ce a fost facuta asa sau cum functioneaza . Nu as putea spune ca pe mine m-a ajutat faptul ca stiu sa pescuiesc la slider , dar realitatea ca marea majoritate habar nu au ce inseamna slider , exista
.
In concluzie eu voi belii bine ochii de-acum inainte la care concursuri voi participa si la care nu , in functie de pistele alese pentru ca este efectiv o risipa de timp si de bani sa mai concurezi pe astfel de piste , si le transmit celor care “isi fac probleme “ de rezultatele mele sa stea linistiti ca pe mine ma doare-n cur de parerea lor si de grijile lor