1. Organizatori
Puncte bune: Implicare, suport, disciplina, control nada amanuntit
Puncte slabe: cele obisnuite la mai toate concursurile: lipsa arbitrii competenti (au fost destule abateri nesanctionate sau fara avertismente), suport din partea organizatorilor catre unii concurenti din stand (asta este o veche meteahna a noastra, organizatorii au favoritii lor pe care ii informeaza in concurs), consider neinspirata catararea pe postament sus, astfel la rubi, 13m devenind maxim 10m.
Total: OK, cu mentiunile ca in viitor trebuie sa gandim solutii pentru deficientele de mai sus.
2. Concurs
Strategie castigatoare: obleti (cu peste 800gr. in fiecare mansa Divizia A, cu peste 1,5kg sperai la titlu)
Strategie artistica: morunasi, match (cu 3 morunasi pe mansa erai calificat, cu peste 5 pe mansa sperai la titlu) Au fost multi care au dat dupa morunasi mai mult de 80% din timp (Zsolt, Nutzu, Suciu, eu, Luci Petruta, Adi Mihut, Romica Barsan, etc.). Din pacate, chiar si 5 zile au fost insuficiente pentru multi din Finalisti in obtinerea unor concluzii despre cum se prind morunasii.
Chiar si Zsolt, dupa zeci de ore (sau de zile) petrecute acolo a reusit o mansa alba iar in a treia a fost, totusi cap de sector, iar Nutzu a avut in ultima mansa doar 3 morunasi in 4 ore, dupa o mansa de 11 morunasi ... Drept urmare, o consider cel putin o stategie riscanta.
Un concurs in care cei care au gandit pragmatic si nu au riscat au castigat.
Eu personal, care nu am dat o singura mansa in viata mea, cap coada la obleti, si caruia ii plac mai mult impresiile artistice am dat dupa morunasi. Nu am avut nada si nici linii/plute de obleti. Nu a fost o abordare corecta.
Pista de concurs: ok, eu zic ca pescuitul a fost afectat de seceta din zona, la Tg. Mures a fost o perioada foarte lunga de seceta, lipsa ploi. Parerea mea este ca pista promite, insa canicula este mai periculoasa acolo decat aversele de ploaie, debitul fiind regularizat.
Pista complet uniforma nu exista, au fost standuri cu vegetatie imersa in apa, probabil standuri cu zone cu substrat tare la match insa asta face parte din joc.
In concluzie, ar fi bine ca sa mai avem concursuri acolo, poate chiar B-ul din 2014, iar A-ul la Varsolt
.
Despre obleti, mie nu imi plac, insa nu facem numai ce ne place. Ca atare, sprijin ideea lui Zsolt, cu prima mansa tematica fara obleti, a doua tematica cu obleti si a treia la liber.
Cu ce, cum si unde nadeste fiecare, cata vreme este conform regulamentului fiecare este liber sa faca ce gandeste. Iar multi cei care nu au nadit la match erau si in varianta cu maxim 25-30 de pescari.
Pentru campion, poate e mai buna comasarea diviziilor in una singura si desemnarea campionului prin cumulul de puncte pe cele 2 finale (actuale B si A). Sa ai un singur concurs pe an si ala la obleti, nu e ok. Doua concursuri pe an nu strica niciunui concurent care se vrea in primii 10, si sunt suportabile si folositoare. Insa despre organizare mai multe in iarna.