nu stiu ce sa zic...eu am avut o singura experienta de genul asta: s-a organizat undeva un concurs de pescuit...intr-un bazin artificial alimentat cu apa dein Dunare...
Apa era de ceva vreme in bazin... adica nu mai bagasera apa proaspata demultisor...
Apa avea un aspect salciu, lesios... clar o apa moale...
Am facut un antrenament si s-a prins foarte bine... ( cu 4 zile inainte de concurs).
Pe urma organizatorul a avut o idee traznet: parandu-i-se apa din bazin prea mica ( undeva pe la 60 de cm adancime) a bagat ( cu 3 zile inainte de concurs) apa din Dunare pana la 80 cm adancime...
Am verificat temperatura ...era la fel ca inainte...si identica si in bazin si in Dunare...numai ca apa devenise clar mai dura...
In ziua concursului nu s-a prins nici un peste!!!...nimeni dintre cei vreo 15 de concurenti nu a prins nici macar un peste in cele doua manse!!!
Un singur coleg a prins din pura intamplare ( mi se pare ca agatat!!) un carasel care a facut toate punctele!!! ( inclusiv captura!!!)
..in rest 40 de lampi!!!
Ce ziceti de asta?.... daca nu a fost schimbare majora de temperatura a apei...atunci ce? PH-ul?