Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 05:28

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: regulament finale nationale
MesajScris: 30 Sep 2013, 10:57 
Neconectat

Am deschis acest topic in urma discutiilor cu pescari de competitie, divizionari A si B , In speranta de a se modifica in bine actualul regulament. Spre rusinea mea nu am ajuns la sedintele din primavara de la Bucuresti, in aceeasi situatie sunt mai multi competitori, totusi gasesc oportun sa discutam aici ceea ce ne convine, ceea ce nu ne convine si sa gasim impreuna cea mai buna solutie pentru regulamentul in finalele nationale A,B si finala pe echipe.
Nu vreau sa se inteleaga gresit si anume ca arunc cu noroi in cei care au cheltuit timpul si banii pentru a incropi un regulament cu bune, cu rele insa cred cu tarie ca se poate si mai bine.
-ceea ce ma deranjeaza pe mine personal e faptul ca exista ,in finale ,manse impuse, lungimi la bete de pescuit , cantitati minime le libelule care uneori nu sunt suficiente etc., lucruri care, in opinia mea limiteaza optiunile si dezvoltarea pescarului de competitie.
-daca ne dorim rezultate mai bune la concursurile internationale , consider ca ar trebui aplicat acelasi regulament si in fazele finale la concursurile din tara.

NO ACUMA DATI CU PARU!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Re: regulament finale nationale
MesajScris: 30 Sep 2013, 11:50 
Neconectat

Eh, libelulele sunt mai mult decat suficiente. Masura mica ajunge pentru 3 manse de pescuit, nu pentru una. In rest e adevarat ca impunerea lungimii betelor e un handicap. Mie mi-ar place asa:

-- 3 manse la finalele A si echipe.
-- primele doua manse tematic fara obleti sau in cazul in care sunt doar doua manse atunci prima fara obleti.
-- pescuit la liber, cu orice lungine de bat.

...din pacate nu cred ca mai apuc eu prea multe finale din cauza lui Fane. Simt ca agvps-ul pierde meciul cu fane!

Sus

MesajScris: 30 Sep 2013, 12:14 
Neconectat

Bodocan a referit si la Larve,daca avea larve mari castiga detasat mansa 2,am vazut cu ochii mei cum selecta platicii mari!
Regulamentul Fips scrie 1l din care maxim 0,5l larve!
Eu sunt de acord cu Cips Fips!

Sus

MesajScris: 30 Sep 2013, 12:29 
Neconectat

Larve mai multe???

Inaintea finalei, absolut de niciunde din Romania nu am putut face rost de larve. Cu greu, cu telefoane si cu insistentele lui Cosmin Brola la Zsolty si Zsolt am obtinut ceva pe pista si le multumim pentru asta, dar nu este normal!

Sa fi nevoit sa iei de la echipa favorita si sa nu stii daca ai larve pana in saptamana concursului este mai mult decat riscant, si atentie, asta cu portiile de 1/8 in vigoare!

Iar cu larvele in nada, e INTERZIS! Larvele sunt doar pentru carlig! Sa inteleg ca Energo si Trabucco le-au bagat in nada???

Cantitatea totală de nadă vie, inclusiv momeala pentru cârlig, este de max.. 2,5 l pentru o manşă, din care max. 0,5 l „fouillis” şi max. 0,125 l larve de chironomide (pentru cârlig);

Sus

MesajScris: 30 Sep 2013, 12:41 
Neconectat

Larvele care poti sa folosesti pe mansa 1/8 poti sa bagi si in cur dava vrei nu e interzis!
Si e pescuit de performanta stai acasa nene nu te obliga nimeni sa te duci!Problema cu larvele erau la tine la ceilalti care au comandat de la Lekvar au avut!Noi n-am bagat si cine a bagat a facut bine si regulamentar!

Sus

MesajScris: 30 Sep 2013, 12:59 
Neconectat

zsolt scrie:
Larvele care poti sa folosesti pe mansa 1/8 poti sa bagi si in cur dava vrei nu e interzis!
Si e pescuit de performanta stai acasa nene nu te obliga nimeni sa te duci!Problema cu larvele erau la tine la ceilalti care au comandat de la Lekvar au avut!Noi n-am bagat si cine a bagat a facut bine si regulamentar!

Am dat mai jos citatul din Regulamentul AGVPS 2013, pe care se vede ca nu il cunosti, ZSOLT!

e) Cantitatea totală de nadă vie, inclusiv momeala pentru cârlig, este de max.. 2,5 l pentru o manşă, din care max. 0,5 l „fouillis” şi max. 0,125 l larve de chironomide (pentru cârlig);

Sus

MesajScris: 30 Sep 2013, 13:12 
Neconectat

Pt carlig foloseste si cand se termina concursul am vazut ca toata lumea a iesit din stand cu cele ramase,inclusiv tu! 8-)

Ultima oară modificat de zsolt pe 30 Sep 2013, 13:15, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 30 Sep 2013, 13:14 
Neconectat

Pace tie, Zsolt! Eu le-am aruncat in apa la final.

Sus

MesajScris: 30 Sep 2013, 14:07 
Neconectat

Fratilor...ce rost are sa inventam noi regulamente! Atata timp cat FIPS-ul e instanta suprema eu cred ca trebuie sa urmam strict acest regulament...oricare ar fi el!
Altfel riscam sa ne departam de ceea ce inseamna pescuitul international si cerintele lui...cu rezultatele ( deja obtinute) de rigoare: adica foarte slabe!

S-au facut tot felul de artificii ( nici macar nu se prea mai stie de cine si ce) cu diverse scopuri : declarate ( ca sa popularizam rubisca si match-ul, ca sa pescuim ieftin si sa egalam sansele tuturor celor care sunt pescari buni si nu au mijloace..etc,)...sau nedeclarate ( ca sa favorizam o anumita firma de echipament, sau echipa sau concurent).... Atentie: aici vorbesc strict de regulament nu de metodologia organizarii campionatului!!!... Cand vad ca lumea se cramponeza de larve sau alte nimicuri de genul asta ma umfla rasul!!!!... pai ce, la mondiale te intreaba cineva daca ai bani de larve sau nu?...sau daca ai de unde sa iei fouilles sau nu?.... Am mai auzit ( prin spate ca in fata nu zice nimeni explicit!!) ca nu's ce echipa controleaza piata de larve in Romania...ca nu se gasesc larve inainte de concursuri... ca le-au luat aia pe toate...etc!!!...sincer...cine se plange de asa ceva nu face parte dintr-o echipa serioasa!!! De ani de zile stiti ca asa se intampla ...pai cine va opreste sa va pregatiti dinainte?... sa va aranjati altfel!! Pai te astepti sa cumperi larve de la o echipa cu care esti in competitie si concurenta?... pai ce aia or fi prosti sa-ti dea???? Epoca cavalerismului Don Quijote-an a trecut de mult!!!!... Aha...ca n-ai bani sau mijloace sa te organizezi independent nu vine decat sa intareasca ca nu este o echipa serioasa!! O echipa serioasa are si bani, si logistica ...si larve si ce mai vrea muschiul lor.... Exista vreo echipa de asta in tara?...NU!!!!.... dásta e si un campionat al smecheriilor si manevrelor!

Acum trec la metodologia de organizare a Campionatului!... AM sustinut dintotdeauna ca sistemul actual...cu divizii si cu tot ce mai tine de el este unul de cacat... rezultatele obtinute la international vin sa confirme asta!!! Intr-un singur concurs ...fie el si de 3 manse ( alta inventie!) nu poti desemna un caqmpion national...si sa mai ai si pretentia ca ala este intr-adevar cel care merita sa castige!... Hazardul si norocul sunt de peste 50%!!!...si ala nu mai e concurs sau campionat!

Trebuie neaparat un sezon regulat!!!...si aci o sa imi sara toata lumea in cap: cine are bani sa participe la un sezon regulat!... Si va dau raspunsul direct si fara ocolisuri: daca n'aveti bani stati acasa!...performanta fara bani nu se poate!!!

Uitati o propunere care cred eu ca ar fi acceptabila ( perfectionabila bineinteles)

1) Fiecare judet sa trimita un lot de 4 pescari stabiliti dupa criterii determinate la nivelul judetului...fiecare cum considera de cuviinta sa faca selectia
2) Se va inscrie un numar minim de 100 de pescari! daca nu se aduna acest numar campionatul in anul respectiv ar trebui anulat!
3) Sa se faca un sezon regulat pe perioada unui sezon competitional: Martie - Noiembrie
4) Sa se faca minimum 12 etape (una la 3 saptamani) pe tot felul de piste, marea majoritate salbatice ( rau interior, lac, canal, baraj cu taluz, baraj de pamant cu pietris, Dunare, carpodrom etc)
5) Fiecare concurs se va organiza in 4 sectoare, fiecare cuprinzand 25% dintre participanti... ( ca sa se elimine diferenta de puncte obtinuta prin sectoare de marime diferita... adica la un concurs sa faci sectoare de 10 si la altul de 30 ...obligatoriu se altereaza balanta totala a punctelor)
6) Minim 8 etape sa fie obligatorii pentru fiecare participant...cine nu se prezinta la minim 8 sa fie eliminat!
7) Se vor puncta numai primele 25% locuri din numarul total de participanti la etapa respectiva dupa sistemul FIPS-CIPS...restul vor primi un puntaj standard de 30 de puncte! ( ca sa se elimine diferentele dintre punctele obtinute la un concurs cu 100 de participanti si cele cu 20 de participanti!!!)...
8) sa se ia in consideratie cele mai bune 6 rezultate
9) sa se faca un clasament final iar cel cu cele mai putine puncte sa fie declarat campion national!

sau altfel:

1) Fiecare judet sa trimita un lot de 4 pescari stabiliti dupa criterii determinate la nivelul judetului...fiecare cum considera de cuviinta sa faca selectia
2) Se va inscrie un numar minim de 100 de pescari! daca nu se aduna acest numar campionatul in anul respectiv ar trebui anulat!
3) Sa se faca un sezon regulat pe perioada unui sezon competitional: Martie - Noiembrie
4) Sa se faca minimum 12 etape (una la 3 saptamani) pe tot felul de piste, marea majoritate salbatice ( rau interior, lac, canal, baraj cu taluz, baraj de pamant cu pietris, Dunare, carpodrom etc)
5) Fiecare concurs se va organiza la libera alegere a organizatorului ( in ceea ce priveste numarul de sectoare)
6) Minim 8 etape sa fie obligatorii pentru fiecare participant...cine nu se prezinta la minim 8 sa fie eliminat!
7) Clasamentul fiecarei etape in parte se va face strict dupa regulule FIPS-CIPS. Pe urma: Se vor puncta numai primele 25% locuri din numarul total de participanti la etapa respectiva astfel: primul 1 punct, al doile 2 puncte...s.a.m.d pana la 25% ...restul vor primi un puntaj standard de 30 de puncte!
8) sa se ia in consideratie cele mai bune 6 rezultate
9) sa se faca un clasament final iar cel cu cele mai putine puncte sa fie declarat campion national!

Avantaje:
- nu se va mai putea nimeni plange ca cineva a manipulat un concurs sau o locatie...vor fi prea multe de manipulat!!!
- nu se va mai putea nimeni plange ca cineva controleaza fouilles sau larvele ( oricine incearca sa faca asta pe parcursul unui an intreg va intra direct in faliment!!!)
- nu se va mai putea spune ca nu- s ce concurent e favorizat
- eliminarea in mare masura a hazardului si a norocului
- Nu ala care castiga un concurs ( in mare parte din intamplare!!!) devine campion ci ala care este mereu printre primii !!! ( aci citez din Benzar dar si din Suciu!!!!...)

Dezavantaje:
- multi bani
- mult timp................. si ce daca!!!..pescarii profesionisti au si bani au si timp!!!...restul sunt amatori si trebuie sa se limiteze la miutele de cartier!!!

Asta daca se vrea performanta!!...daca nu: continuam ca pana acum!!!... deznodamantul ma gandesc ca il stiti deja!

Imi cer scuze daca am suparat pe cineva dar prea ne invartim toti in jurul a tot felul de polemici fara rost si absolut deloc constructive!...
Oricine va organiza asa ceva are sprijinul meu! ( chiar si Fane!!!)

Numai bine!!!

Sus

MesajScris: 30 Sep 2013, 14:08 
Neconectat
Administratorul site-ului

zsolt scrie:

Zsolt, știu cine e Lekvar......dar ce inseamnă ?? :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
Zsolty, no offence ;) :oops:

http://pandyfloats.com/site

https://www.facebook.com/pandyfloats

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]