zsolt scrie:
Bodocan a referit si la Larve,daca avea larve mari castiga detasat mansa 2,am vazut cu ochii mei cum selecta platicii mari!
Regulamentul Fips scrie 1l din care maxim 0,5l larve!
Eu sunt de acord cu Cips Fips!
ma refeream la mai multe chestii printre care si asta
de exemplu rbs lungimea minima 9m ; motiv initial: sa nu incropeasca cineva o rbs dintr-o varga
contra exemplu:mondial Italia Ostelato s a castigat folosind si rbs de 7m ; mondial Polonia s a castigat cu rbs de 8,5 si lista poate sa continue
alt exemplu: statistic se castiga la oblete cu varga de 3 si 3,5m dar la noi trebuie sa dam cu rbs de9(suntem unde suntem cu obletele pt ca am cazut dintr o extrema in alta , adica nu mai dam dupa oblete ca nu putem sa mai dezvoltam strategii la pesti de talie mare) in Polonia s au castigat subsectoare cu oblete
alt exemplu: match ul sa fie intre 3,9 si 4,5m -de ce? in Italia se folosesc de la 4,5 in sus pt ca se poate lansa mai departe; se poate intepa mai bine..........noi pescuim la distante de 50m; altii pescuiesc la 80m noi nici nu putem sa nadim pina acolo
alt exemplu: exista situatii in care trebuie intretinut cu larve sau foui colat ; ce poti face in 4 ore cu 0,5l ?
lista poate sa continue; parerea mea e ca nu trebuie sa ingradim metodele de pescuit ci sa cautam care e cea mai productiva metoda in limita fips cips.