Pescuit Stationar

Acum este 06 Noi 2024, 04:09

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Forfac fluorocarbon
MesajScris: 03 Oct 2013, 20:49 
Neconectat

astazi am fost la pescuit pe o balta din apropierea si am folosit pntru forfac un fir fluorocarbon ON-57 de 0.087.
Surpriza a fost ca am pierdut 3 carlige si la fiecare forfacul s-a rupt de la nodul buclei cu care este prins de firul principal.
Pestii au fost sub 200 gr, in conditiile in care pe specificatiile firului scrie 0.8 Kg.
Anul trecur am avut de asemenea aceeasi problema cu un fir Colmic 0.12, tot rupturi de la nod in conditiile in care pestii erau mici.
Sa mai confruntat cineva cu o asemenea problema si ce reconandare poate sa-mi faca ?
Sa renunt la fluorocarbon si sa revin pe mono ?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Forfac fluorocarbon
MesajScris: 03 Oct 2013, 20:58 
Neconectat

Fluorocarbonul e mult mai slab si mai rigid decat un mono obosnuit.Se foloseste cand apai cristala ca lacrima cea ce nu prea este pe la noi!

Sus

MesajScris: 03 Oct 2013, 23:18 
Neconectat

rcorbu scrie:
astazi am fost la pescuit pe o balta din apropierea si am folosit pntru forfac un fir fluorocarbon ON-57 de 0.087.
Surpriza a fost ca am pierdut 3 carlige si la fiecare forfacul s-a rupt de la nodul buclei cu care este prins de firul principal.
Pestii au fost sub 200 gr, in conditiile in care pe specificatiile firului scrie 0.8 Kg.
Anul trecur am avut de asemenea aceeasi problema cu un fir Colmic 0.12, tot rupturi de la nod in conditiile in care pestii erau mici.
Sa mai confruntat cineva cu o asemenea problema si ce reconandare poate sa-mi faca ?
Sa renunt la fluorocarbon si sa revin pe mono ?

Salut! Si eu folosesc de multe ori fir fluorocarbon 0,098mm(trabucco xps fluorocarbon), cand apa este limpede, dar nu am avut probleme cu el. Eu folosesc la bucla nodul in forma de 8. Si ce este cel mai important, in special la fluorocarbon, nodul trebuie foarte bine umectat inainte de a fi strans! ;)

Sus

MesajScris: 04 Oct 2013, 08:19 
Neconectat

firul l-am umectat inainte de a strange nodul, scuipinolul e din belsug.

Sus

MesajScris: 04 Oct 2013, 16:17 
Neconectat

pai tocmai asta-i smecheria, dodo a folosit pentru umectare apa sfintita!! :lol:
pe bune, eu nu m-as complica sa duc toata chestia la extrema intr-un pescuit de relaxare!! tu chiar crezi ca faci diferenta cu 0.08? cele mai fin fir din trusa mea e de 0.104. am avut si eu prin truse la un moment dat chiar si 0.06... chiar n-am prins peste mai mult cu el...

Sus

MesajScris: 05 Oct 2013, 12:18 
Neconectat

Probabil ca la scobar s-ar face o diferenta.
Pe de alta parte ma gandesc ca acum 30 -40 ani erau pescari de scobari, adevarati maesti, care aveau niste fire cu mult sub ceea ce exist acum, ma refer la grosime, rezistenta, si prindeau cu sacii.
Ma gandesc daca totul nu este decat un marketing facut pentru a atrage pe cei mai naivi, precum subsemnatul !

Sus

MesajScris: 05 Oct 2013, 16:58 
Neconectat

Trebuie sa incerci si cu fluoro si dupa o sa poti trage singur o concluzie . ;)

Sus

MesajScris: 05 Oct 2013, 19:30 
Neconectat

rcorbu scrie:
Probabil ca la scobar s-ar face o diferenta.
Pe de alta parte ma gandesc ca acum 30 -40 ani erau pescari de scobari, adevarati maesti, care aveau niste fire cu mult sub ceea ce exist acum, ma refer la grosime, rezistenta, si prindeau cu sacii.
Ma gandesc daca totul nu este decat un marketing facut pentru a atrage pe cei mai naivi, precum subsemnatul !

In vremurile alea si raurile aveau peste cu nemiluita, competitia la papica mare , prindeai si la Papiota.. inca poti face asta si acum , mergi pe o crescatorie supra-populata si ai sa poti prinde peste la palma pe carlig de 1/0 si fir de 0.8 ..... Daca ai incerca asta intr-o apa din vremurile noastre, adica saraca in peste, braconata, "balastuita" , curentata si jepcarita pana la ultima piatra de pe fundul ei , se prea poate sa te chinui sa prinzi un peste si pe ala nu ai sa il prinzi cu 1/0 si 0.8mm ....

In alta ordine de idei , fluorocarbonul a avansat enorm ... Toray Super Pro pastreaza toate calitatile unui mono ( suplete, rezistenta, elongatie, rezistenta la nod, matasos, memorie scazuta) la care se adauga avantajele fluorocarbonului ( indice de refractie apropiat de cel al apei, rezistenta la abraziune ) . Si asta nu e basm ;)

PS: Si e la diametru REAL

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 05 Oct 2013, 21:22 
Neconectat

Si cand am spus ca trebuie sa incerci un fluorocarbon inseamna ca trebuie sa cauti unul pe care sa scrie si sa fie adevarat " Made in Japan " ... ;)

http://seaguar.com/seaguar-community/fl ... -myths.htm

Ultima oară modificat de Pachet pe 05 Oct 2013, 22:21, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 05 Oct 2013, 22:04 
Neconectat

Catalineeeee, imi mai trebuie si mie niste Toray. Acu e tarziu sa mai sun dar da-mi pm cu nr de tel si te sun luni...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]