Pescuit Stationar

Acum este 24 Noi 2024, 10:38

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 37 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Concursul secolului
MesajScris: 11 Oct 2013, 19:00 
Neconectat

La fel ca si MATTY ,va pot spune ca am concurat cu acesti,cum spune adevarat MATTY,titani ai pescuitului stationar romanesc si am fost impresionat de valoarea lor.

M-a bucurat sa vad cum arata VEGH SANDOR,ALIAS "Boby Charlton" cum era poreclit datorita asemanarii cu fotbalistul englez,la cei 81 de ani.
A fost singurul pescar oradean,dupa repartizarea mea la ORADEA in 1968, de la care am putut fura cate ceva referitor la pescuitul stationar competitiv,ca prietenul meu ZOLI KOSA(acum si el ajunsla 74 de ani)nu-ti dezvaluia nimic despre acest pescuit competitional.

Ceea ce pot sa subliniez e ca VEGH SANDOR,Soani bacsi era cel mai complet pescar din tara pe care l-am intalnit si nu ma refer la pescuitul competitional,el fiind la fel de bun si la pescuitul rapitorilor si la pescuitul pestilor pasnici.

M-as fi bucurat sa fiu si eu la concurs ca spectator,dar sanatatea nu-mi mai permite sa zbor datorita frigului din avion,nesuportat de neuropatia mea periferala(lezare a nervilor din picioare pt. care inca nu am gasit aici tratament) ce face sa am tot timpul piciorele inghetate ,chiar si la 30 grade Celsius.

Sanatate si numai bine,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 12 Oct 2013, 13:38 
Neconectat

si concursul deruleaza deja de 3ore si kosa conduce detasat!!! :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 12 Oct 2013, 18:27 
Neconectat

5 ore de pescuit viteza fara pauza ptr. 2 oameni trecuti de 70 respectiv 80 de ani nu-i de ici de colo ! :shock:

Poate ca da sau poate ca nu , dar cred ca am sarbatorit intr-un mod inedit ziua orasului Oradea si 900 de ani de la atestarea ei ca oras , nu stiu daca voi mai avea ocazia sa organizez sau sa particip la un asemenea eveniment , stiu doar ca sunt foarte mindru si fericit ca am reusit in 2 zile sa pun totul cap la cap . Multumesc Sanyibacsi si Zolibacsi ca mi-ati acordat aceasta sansa si toata incredera ! :)

Detalii si pozele de la concurs
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 674d53e3e9

Imagine
Cei 2 Campioni , Arbitrii si ajutoarele mele de nadejde Alin si Cristi , nu puteam lipsi nici eu din poza ! :)

http://www.pescarulbihorean.ro/
https://www.facebook.com/pescarul.bihorean?fref=ts

Ultima oară modificat de nagy victor pe 12 Oct 2013, 22:02, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: 12 Oct 2013, 19:13 
Neconectat

zsolty scrie:
si concursul deruleaza deja de 3ore si kosa conduce detasat!!! :lol: :lol: :lol:

Zsolty,

Nu uita ca SOANI bacsi are 81 de an,iar Zoli doar 71 de ani si de peste 30 de ani,SOANI bacsi fiind in America nu a mai avut ocazia sa practice acest pescuit viteza,deci era normal ca Zoli Kosa conduca si in final sa castige.

Oricum felicitari lui Victor pt. organizarea acestui memorabil concurs,care arata ca daca esti pasionat se poate concura si la varste inaintate cu bune rezultate.

Felicitari lui VEGH SANDOR si lui Zoli Kosa pt. realizarea acestui concurs intre doi mari campioni ai pescuitului sportiv romanesc.

Imi pare rau ca nu am putut si eu sa fiu de fata la acest minunat concurs,dar asta e m-am bucurat si privind pozele superbe de la concurs.

Un mare plus lui BENZAR ca a fost de fata la acest istoric concurs de stationar si ca a avut ocazia sa-l cunoasca pe marele campion VEGH SANDOR,campion mondial cu echipa Romaniei in 1965 la Galati.

Pt. cine nu stie la Galati in 1965 titlul la individual a fost castigat de marele si renumitul campion francez ROBERT TESSE.

NUmai bine,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 12 Oct 2013, 19:38 
Neconectat

Pacat ca imbatranim,cel putin unii dintre noi imbatranim frumos cu niste amintiri care nu pot fi sterse.Am concurat si eu cu Maty cu Pana si cu alti magnifici,am sacrificat bani,sanatatea si familia pt pescuit dar nu imi pare rau si as face acelas lucru daca ma nasc de 10 ori.Prietenii imi spun Pelicanu .O seara placuta

Sus

MesajScris: 12 Oct 2013, 19:59 
Neconectat

Si eu am pescuit nu odata alaturi de domnul Kosa Zoli......mare mare pescar.....sa dea D-zeu multa sanatate .....

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia NU!!!

Sus

MesajScris: 12 Oct 2013, 20:55 
Neconectat

Felicitari si multa sanatate seniorilor !

Sus

MesajScris: 12 Oct 2013, 21:24 
Neconectat

Felicitari campionilor,ma bucur ca am avut ocazia sa vad doi titani care la varsta lor si-au demonstrat ca nimik nu-i imposibil!felicitari Victor!Mai lipsea dl. Pana un alt mastodon al pescuitului romanesc!

Sus

MesajScris: 12 Oct 2013, 21:58 
Neconectat

Multumesc Zsolt
Poate ca la urmatoarea confruntare reusim sa-l atragem si pe dl Pana ! ;)

http://www.pescarulbihorean.ro/
https://www.facebook.com/pescarul.bihorean?fref=ts

Sus

MesajScris: 14 Oct 2013, 11:33 
Neconectat

Frumos!

Din pacate, pe internet nu gasim mai nimic despre acesti mari pescari (cum pescuiau, cum se pescuia in 1965, la ce si cu ce, cum au reusit sa bata nationalele puternice etc.)

Am gasit ceva intr-o carte frantuzeasca cum ca lungimea maxima la care se pescuia era de 7m, cu bete de ? (inlocuitor bambus), iar Robert Tesse reusea victorii pescuind la o distanta ceva mai mare (9m, cca.3kg. avea batul)), fiind si un atlet desavarsit (CAMPION AL FRANTEI la atletism)... cam atat. Imi imaginez ca cel putin francezii aveau un atu prin firele de nylon fabricate de Dupont.

Tesse ar fi fost primul (sau printre primii) care utilizau fouillis in nada ... povestesc francezii ca acest secret era bine pazit, iar in magazine nu se gasea fouiilis decat gata decolat, cu pamant, si asta destul de greu.

De asemenea, am citi ca Tesse a castigat titlul mondial cu cca. 3-4kg. de peste, cred ca o singura mansa, iar tarile participante la Campionatl Mondial de la Galati, 1965 au fost in numar de 15.

Il invit pe Dl. Jean Scurtu (sau cei care cunosc istoria pescuitului stationar romanesc) sa ne povesteasca acele vremuri. Pentru mine, astfel de povestiri sunt deosebit de placute si interesante, si, din pacate, nu la gasesc deloc in Romania.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 37 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC [ DST ]