Rog puțina răbdare, apoi aruncați cu pietre.
Citesc, uneori cu mai puțină plăcere anumite subiecte abordate pe acest forum și, recunosc că imediat ce am citit în acest topic deasupra pozei cuvintele “Concurs de anvergura, regulament cu interzicere larve de nadit, concurent roman de valoare ... “ m-am gândit că nu poate fi de la Doripesco, ci ori de pe Vârșolț ori Maty Er. Acum, văzând-o pe Doamna Vera cum la finala pe echipe îmi căuta printre bagaje după larve (și bine a făcut) și cunoscând penuria de larve la acel moment din an, mi-am dat imediat seama că poza nu poate fi decât de la Maty Er. Am ținut pentru mine părerea și văzând cum se adună paginile cu postări, intervin spunând câteva lucruri: Lui Tibi îi voi fi veșnic recunoscător pentru că anul trecut la finala de la Doripesco a ridicat de două ori rbs pentru a putea scoate un crap de 12,8 Kg. Am apreciat foarte mult gestul lui, deși era un concurs cu miză. Cât despre George Rujan, n-am să-l bănuiesc în veci de rele intenții după faza petrecută la finalul manșei secunde la Vârșolț 2013 când, după sunetul de final, la mai bine de 10 min, George descoperă sub scaun o plătică răsărită, scăpată din cîrligul său în timpul manșei, direct sub scaun. O vede, îi dă binețe spunându-i: aici ai fost ? Apoi o aruncă (atenție) nu în juvelnic ci direct în apă !!! Dl. Mugurel fiind în spatele lui îl întreabă consternat: Ce-ai făcut George
, de ce nu ai aruncat peștele în juvelnic ? Era al TĂU, dacă aveai nevoie de câteva zeci de grame în plus ? Eu mi-am dat seama de ce a făcut George acel gest, simplu, discret dar foarte, foarte relevant pentru caracterul lui. Doamna Vera, când mai controlați nada, să-l săriți pe George ! Eu garantez pentru el. Ar mai fi un aspect pe care-l omitem: Suntem nevoiți (o parte dintre noi) să căutăm diverse căi pentru a ne atinge scopul, atât în viața de zi cu zi cât și într-o banală partidă de pescuit). Poate e de vină ginta latină din care ne tragem, cine știe... Unii aleg calea mai ocolită, alții pe cea dreaptă. E alegerea personală a fiecăruia dintre noi dacă alege sau nu să respecte un regulament și implicit pe cei cu care concurează sub același regulament. Logica spune că dacă te prezinți la un concurs accepți regulamentul concursului, bun sau rău, trebuie respectat. Că nu se întâmplă tot timpul cum doresc organizatorii și concurenții, iar unii aleg căi nu tocmai corecte, asta doar Cineva de sus are căderea să judece, nu noi. Noi suntem mici. Iar arbitrii la fel. Spun asta nu pentru că-s habotnic și dau mătănii sau pup icoane înainte de un concurs ci pentru că am văzut nenumărate cazuri de pescari care cred ei că-s mai cu moț dacă “fentează”, “se orientează”, sau “se adaptează”, eludând anumite prevederi ale unui regulament pentru ca, mai apoi să se mire că la următorul concurs are un teribil ghinion, că a avut nu știu câte zeci de rupturi, că a căzut pe Kituri, că i-au murit viermii sau larvele, că i-a luat crapul un match, etc, etc. E o vorbă: după faptă și răsplată. Nimic nu-i întâmplător pe lumea asta. Nici faptul că George a deschis acest subiect și nici că Tibi a ridicat de jos mănușa. Mă bucur că îi cunosc și abia aștept să îi revăd în concursuri.