Pescuit Stationar

Acum este 06 Noi 2024, 10:23

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Pluta innecata
MesajScris: 07 Noi 2013, 07:21 
Neconectat

ION scrie:
Omu' ii praf in stationar....am urmarit pe sarite emisiunea doar ca ati prezentat-o aicia dar din cate am inteles ,baiatu din cauza nestiintei indeamna la supralestarea plutei ceea ce in pescuitul stationar este interzis :oops: :oops: :oops: ...daca asta este mare pescar de crap ar trebuii sa ramana numai la crap....sper ca nu vede si pescuitul crapului cum vede stationarul :lol: :lol: :lol: :lol:

Marele pescar la crap pescuieste cu mamaliga pe momitor la crap, mare pescar intradevar :?

Sus

MesajScris: 07 Noi 2013, 10:13 
Neconectat

ION scrie:
Omu' ii praf in stationar....am urmarit pe sarite emisiunea doar ca ati prezentat-o aicia dar din cate am inteles ,baiatu din cauza nestiintei indeamna la supralestarea plutei ceea ce in pescuitul stationar este interzis :oops: :oops: :oops:

Poate interzis in stationarul de competitie, in rest nu vad de ce nu s-ar practica.
In general ii vad pe cei care pescuiesc carasul la varga, cum ingroapa pluta in apa de nu se vede mai nimic din ea.

Sus

MesajScris: 07 Noi 2013, 12:05 
Neconectat

In general pluta e mai mult in apa decat afara.... valabil si la match si la rube..... cat ramane afara?.... varful antenei...cativa milimetri!!

Sus

MesajScris: 07 Noi 2013, 14:22 
Neconectat

truia scrie:
In general pluta e mai mult in apa decat afara.... valabil si la match si la rube..... cat ramane afara?.... varful antenei...cativa milimetri!!

Truia draga, asta e un pescuit asa-zis "tiganesc" cel putin asa am auzit ca se numeste in diferite parti - cu plumbul mult mai greu decat portanta plutei tarat pe fund astfel incat sa incetinesti sau chiar sa opresti mersul liniei in caz de curent puternic. Pluta o reglezi la fix ca sa stea doar antena afara sau lasi mai mare adancimea si dai cu pluta pe lat.

Asa ceva este interzis in competitii dar la amatori merge; uneori ai mai bune rezultate pescuind astfel, ba chiar acu vreun an-doi am vazut o emisiune de la Fir intins Arad facuta de Petrisor pe Cris iarna unde pescuia exact asa.

Sus

MesajScris: 07 Noi 2013, 14:53 
Neconectat

Cunoastem.... si noi aplicam la Dunare... exista o multime de variante de pescuit cu plute supralestate.
Un exemplu extrem dar deja clasic: pescuit la rube cu momitor (feeder) si cu pluta.... sunt mii de emisiuni pe temele astea.
Ceea ce vroiam sa zic este ca, in orice caz ( si la plutele supralestate si la sistemul competitional) pluta e mai mult in apa decat afara:
N-ai sa mai vezi, ca pe vremea copilariei mele, dopuri de damigeana facand cercuri pe apa!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Desi, ca sa ma contrazic, iti descriu o metoda de pescuit la lin in apa foarte adanca si fara maruntis...supereficace pe vremea cand mai era inca lin: pluta de 1-2 grame, plumb unic de 4-5 grame.... distanta cu vreo 10 cm mai mare decat adancimea apei, forfac de minim 30 de cm.... pluta era libera, culcata pe apa , o muta vantul stanga dreapta ....se intepa cand nu mai vedeai pluta sau (rareori, din cauza adancimii apei!) cand "pleaca cu ea" cum se zice.... practic nu existau rateuri...ma rog, din ce puteai sa vezi...probabil ca mai erau pesti pe care nu-i vedeai.... chiar ca relaxare!!! :lol: :lol: :lol: nu stateaii cu ochii beliti pe pluta.... puteai sa tragi si un pui de somn! :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 07 Noi 2013, 16:03 
Neconectat

si banuiesc ca plumbul era culisant ???

Sus

MesajScris: 08 Noi 2013, 07:27 
Neconectat

Eu inca mai pescuiesc dupa metoda " Truia la Lin" pe vant extrem de puternic la caras si ciortan . Singurul amendament este ca duc lucrurile mai la extrem , adica pluta de 2 gr si plumb culisant ( cu opritor siliconic deasupra lui la 5 cm ) de 10 gr :D. Can sunt taluzuri , trebuie ajustata adancimea cu peste 20-30 cm fata de cea a apei , pluta tinuta in echilibru din varful vergii si va sta inganata ( oblic pe apa ) . Cand pica lata sau se ascunde in adancuri , PAC ! L-ai luat ! :lol: :lol: :lol:

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC [ DST ]