Pescuit Stationar

Acum este 06 Noi 2024, 14:39

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Catalog GAMAKATSU 2014
MesajScris: 11 Noi 2013, 22:27 
Neconectat

Scuza-ma dar nu are nicio legatura faptul ca un carlig se dezdoaie sau se rupe cand e agatat, cu utilitatea si mai ales calitatea acestuia. Un carlig ce a fost agatat si odata scos de acolo se constata ca s-a indreptat, poate fi cu succes aruncat ;) La gunoi, evident :D !

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 12 Noi 2013, 05:44 
Neconectat

Cand pescuiesti la concurs indiferent cum se numeste concursul parerea ta ca trebuie aruncat carligul este buna dar ce te faci cand pescuiesti in afara de concurs cand pierzi multe carlige?( vezi postarea ta din 6 nov 2013 mai sus).Fiecare marca de carlige are calitati dar si defecte cel putin in momentul de fata inca nu s-a inventat carligul perfect.Carasul este un peste care are o gura foarte tare si prin intepare toceste carligul motiv penru care e bine ca intr-o partida sa schimbi carligele tocite. Carligele se incearca pe unghia de la deget daca sunt ascutite bine sau mai putin bine.Sunt carlige bune cele care retin pestele si nu il ranesc prea tare la gura.Acum la moda sunt carligele fara spin dar au dezavantajul ca pierd pestele in drill foarte usor.Nu stiu daca la marile concursuri sunt pescari care sa foloseasca carlige fara spin.Poate ne spun cei care au participat la asemenea concursuri.

Sus

MesajScris: 12 Noi 2013, 12:54 
Neconectat

mircea13 scrie:
.Acum la moda sunt carligele fara spin dar au dezavantajul ca pierd pestele in drill foarte usor.Nu stiu daca la marile concursuri sunt pescari care sa foloseasca carlige fara spin.Poate ne spun cei care au participat la asemenea concursuri.

Nu are nici o legatura spinul cu pierdera pestelui. Spinul este inventat pentru a nu iesi momeala vie singura din carlig datorita miscarilor. Tocmai la marile concursuri se folosesc carligele fara spin deoarece iti confera un plus de viteza la degorjarea pestelui. Pe Doripesco la crapi sunt ideale carligele fara spin si sunt foarte des folosite atunci cand dam la porumb. Gigi de la Trabucco doar barbless foloseste acolo.

Sus

MesajScris: 12 Noi 2013, 15:48 
Neconectat

Are dreptate Nutu...spinul de pe carlige si-a pierdut complet utilitatea initiala, adica sa nu "sara"din gura pestelui....
De fapt la un "meserias" la care in dril firul este in permanenta tensionat la o valoare minima ( nu are momente in care este bleg sau slab) nici nu se pune problema.
Iar la sculele moderne ( mai ales la match-uri datorita actiunii batului sau la rube datorita elasticului) priza cu pestele este asigurata by default.... daca e sa scape pestele scapa din alte motive nu din cauza lipsei spinului.
Deci sum spuneam spinul este aproape inutil in prezent.... necesar poate doar la pescuitul la grund cu bete scurte in care nu prea poti controla contactul cu pestele...
Si tot cum spunea Nutu, utilitatea s-a deplasat mai mult spre mentinerea momelii ( rame, casteri, viermusi, libelule etc) pe carlig.
Asta si explica aparitia carligelor cu mai multe barbete...si anume pe tija carligului....pai ce crezi ca si tija carligului se infige in peste!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Asta si explica faptul ca in marea majoritate a competitiilor , marea majoritate a pescarilor folosesc exclusiv carlige fara spin... o tendinta generala care are tinde sa devina regula!!!

Sus

MesajScris: 12 Noi 2013, 16:05 
Neconectat

Ia incearca sa infigi carligul in pielea ta si vezi cand vrei sa scoti cat tine spinul! :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 12 Noi 2013, 16:08 
Neconectat

Pachet scrie:
Ok glukas , dar nu Tubertini produce carlige cred ca Owner le face carligele iar pentru Colmic le face Hayabusa .
Si acum pe bune de la Gamakatsu nici o serie nu e pe placul tau ? A1 Hard, V Head , G1 Competition ???

Ai dreptate Tubertini,Preston,Sensas etc nu produce,exista Gamakatsu,Owner care produce pt firme renumite!

Sus

MesajScris: 12 Noi 2013, 17:00 
Neconectat

Mda. Pescuiti cu ce vreti, cu Gamakatsu si Owner, daca voua va plac.

Acum, un pic de economie, sa se inteleaga un pic, de catre cei ce sunt deschisi, cum e cu firmele producatoare.

Cand lucram la o coorporatie americana de renume in domeniul respectiv, aveam niste produse, cu sigla americana, fabricate intr-o fabrica din China. Tot aceeasi fabrica, producea, cu sigla proprie si pe linii paralele acelasi gen de produs. Diferenta de calitate si pret? Enoorrrmmaaaaa!

Daca pe linia producatorului american se respectau standardele de calitate (personal specializat, materii de calitate etc.) la perfectie, nu va spun ce se intampla pe linia chinezismelor. Personal de mana a doua sau ucenici, materiale cat mai ieftine etc.

Poate va explica oameni care lucreaza in sisteme LOHN ce inseamna un produs destinat pentru BMW, de pilda, si ce inseamna un produs destinat pentru FIAT. DIN ACEEASI FABRICA.

Cam asa si cu carligele. Da, exista si Owner si Tubertini, chiar in catalogul Tubertini. Iar daca vrei performanta de varf le iei pe cele destinate pentru asa ceva, Tubertini. Si da, mai sunt carlige bune si la Cassini, Kamasan, Colmic, Preston, etc. Insa este o parere majoritara in Italia, ca la ora actuala, Tubertini sunt printre cele mai bune carlige de competitie. Si eu subscriu la acest lucru.

In rest, fiecare foloseste ce vrea. Eu nu vand Tubertini, le cumpar.

Sus

MesajScris: 12 Noi 2013, 17:15 
Neconectat

Voi cand mergeti la concursuri luati cu voi carlige legate dar si nelegate in plicurile originale.Pentru o informare corecta a multor incepatori care citesc acest forum va invita sa ne scrie-ti aici marcile si marimile de carlige care le aveti la voi la concursuri.Asteptam cu nerebdare sa vedem cam ce carlige folosesc" asii" Numai bine.

Sus

MesajScris: 12 Noi 2013, 17:20 
Neconectat

glukas scrie:
Mda. Pescuiti cu ce vreti, cu Gamakatsu si Owner, daca voua va plac.

Acum, un pic de economie, sa se inteleaga un pic, de catre cei ce sunt deschisi, cum e cu firmele producatoare.

Cand lucram la o coorporatie americana de renume in domeniul respectiv, aveam niste produse, cu sigla americana, fabricate intr-o fabrica din China. Tot aceeasi fabrica, producea, cu sigla proprie si pe linii paralele acelasi gen de produs. Diferenta de calitate si pret? Enoorrrmmaaaaa!

Daca pe linia producatorului american se respectau standardele de calitate (personal specializat, materii de calitate etc.) la perfectie, nu va spun ce se intampla pe linia chinezismelor. Personal de mana a doua sau ucenici, materiale cat mai ieftine etc.

Poate va explica oameni care lucreaza in sisteme LOHN ce inseamna un produs destinat pentru BMW, de pilda, si ce inseamna un produs destinat pentru FIAT. DIN ACEEASI FABRICA.

Cam asa si cu carligele. Da, exista si Owner si Tubertini, chiar in catalogul Tubertini. Iar daca vrei performanta de varf le iei pe cele destinate pentru asa ceva, Tubertini. Si da, mai sunt carlige bune si la Cassini, Kamasan, Colmic, Preston, etc. Insa este o parere majoritara in Italia, ca la ora actuala, Tubertini sunt printre cele mai bune carlige de competitie. Si eu subscriu la acest lucru.

In rest, fiecare foloseste ce vrea. Eu nu vand Tubertini, le cumpar.

Pana acum de la Tubertini foloseam doar Serie 18 . In ultimele 4 zile m am aprovizionat cu : Tubertini Serie 2 , Serie 808 , Serie 175 . Le bag in probe ...

Sus

MesajScris: 12 Noi 2013, 17:22 
Neconectat

@mircea13

Pai fac exact ceea ce am spus ca fac... pierd carlige sau le dezdoi sau dau cu ele in pietre si nu mai inteapa curespundator etc. ... le schimb. Chiar daca am facut o singura lansare cu ele. Pentru unii , treaba asta poate fi considerata "snobism" , dar pentru altii , este o modalitate de a proteja cheltuielile facute initial : drum, timp, nada, momeli si nu in ultimul rand , rezultatul partidei de pescuit. Daca merg la Dunare pe o zona in care pierd 30 de carlige / partida ( dar doar pe zona aceea plina de agatatura poate fi gasit pestele si tot acolo se hraneste) atunci acolo merg. Degeaba incerc sa ma asez pe un loc frumos cu nisip si sa bat apa cat e ziua de lunga fara a prinde un peste doar de dragul de a nu pierde carlige......

Pentru mine strunele, cosuletele ( ca si alea le pierzi pe zone cu agatatura dar care tin peste frumos) , si toate accesoriile ce compun o montura sunt consumabile. Deja cand le-ai luat la pescuit se presupune ca va exista un risc sa le pierzi , iar acel risc este asumat. Evident ca si eu imi doresc sa pescuiesc o zi intreaga folosind doar un carlig, sa nu pierd cosulete, monturi etc. si sa mai prind si peste, dar din pacate realitatea este cruda si perversa ;) nu mereu gasesti zona ideala de pescuit ;) .

PS: Iar treaba cu firma producatoare, model sau marimea carligului este pur subiectiva. Degeaba imi bate cineva in tampla ca Modelul X de la Firma Y de marimea Z este bun pentru a pescui dupa pestele W , ca daca eu personal nu am incredere ca este asa, atunci nu il voi folosi corespunzator, nu voi fi atent la alte cauze ce determina un pescuit eficient si voi da mereu vina pe carlig.... Evident ca dupa un timp, ii voi da dreptate, dar increderea in produsul respectiv se castiga in timp ;)

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]