Eu visez sa ajungem la ceva de genul:
http://www.ffpsc.fr/telec/Bulletin%20N248.pdfSe poate? Peste 5-10 cati ani or fi, daca se ajunge la ceva similar, ar fi excelent!
Functioneaza in Spania, Franta, Olanda etc. Functioneaza si varianta "nesportiva" in Italia, Anglia, Ungaria etc.
Ma doare undeva cine este cel care imi impartaseste visul, daca este Presedintele AGVPS sau Presedintele Federatiei. Daca AGVPS-ul era deschis reformei si ar fi avut un scop dedicat sistemului competitional, eram 100% cu el. In schimb, AGVPS-ul ma tolereaza si sustine competitiile din "obligatie morala si istorica". De asemenea, in brosurile de congres se lauda cum ca "intreaga activitate competitionala [...] a fost si este sustinuta in prezent metodologic, tehnic si financiar de catre si prin AGVPS [...]". Bullshit!
Cu toate acestea, sunt dispus sa lucrez cu cei care vor sa viseze impreuna cu mine. Vreau arbitrii care sa cunoasca regulamentele, antrenori care sa aiba notiuni elementare de management sportiv, piste omologate, sistem competitional cu sanse egale pentru toata lumea, resurse materiale si umane dedicate pescarilor de competitie. Vreau performanta la echipele nationale. Vreau regulamente FIPS/CIPS aplicate "la sange"! Vreau cresterea numarului de pescari de competitie si popularizarea acestui minunat fenomen, nu "reducerea chletuielilor cu competitiile [...]" (citat din AGVPS)!!!
Poate sunt naiv, insa sper ca macar o marte din visul meu sa se materializeze. Eu, cum am mai promis, refuz sa mai fac parte din sistemul AGVPS. Fiindca imi place sa cred ca am ceva onoare, nu pot face asta functie de decizia CIPS si prefer sa imi anunt dinainte pozitia.
Atentie, nu sunt inca nimic in Federatie, voi fi acolo numai daca sunt convins ca aceasta varianta e mai buna si ca ideile mele, bazate pe ideile deja implementate cu succes in alte tari, vor fi acceptate si discutate in Federatie.
Ca sa nu discutam pe zvonuri, am trimis aplicatia mea de inscriere in Comisia de Competitii Sportive [...] a Federatiei, cu principiile ce le vreau implementate si am ajuns la un anume grad de acceptanta. In cazul finalizarii cu succes a "negocierilor" voi fi bucuros sa imi pot urmari "visul". Nu am cerut si nu voi cere retributii financiare, o fac benevol, ca si pana acum.
Am respect foarte mare pentru cei putini care au muncit in AGVPS (Dna Ispas, Alin, Dl. Poiana etc.) si sper, ca in viitorul apropiat, sa putem conlucra.
Acum, cei care vor sa ma injure, pot sa o faca!