Pescuit Stationar

Acum este 07 Noi 2024, 15:43

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ce tactica folositi voi?
MesajScris: 11 Ian 2014, 08:37 
Neconectat

Un pescar scria intr-un alte site ca a pescuit in raul Prut intr-o zona in care este o bulboana care are 7--7,5m adancime folosind urmatorul echipament: varga bolo de 8ml, fir 014,struna 0,10 carlig 16 pluta Colmic de 12 gr. Pluta era fixa. Unii pescari au spus ca e prea mare gramajul plutei si ca trebuia sa puna o pluta cu gramaj mai mic.Altii au spus ca pluta trebuia sa fie tip slider adica mobila.
Pestele tinta scobar,platica si ce o mai fi prin zona. Voi cum credeti ca trebuie abordata o partida de pescuit cu o apa asa de adanca care are si curenti puternici? Trebuie o pluta mai mica ,o pluta mai mare,fixa sau culisanta. Va invita sa comentati subiectul tinand cont de experienta proprie.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ce tactica folositi voi?
MesajScris: 11 Ian 2014, 10:04 
Neconectat

Daca exista un oarecare curent atunci omul pescuieste ca la carte. Poate sa foloseasca si sliderul dar e mai greu de controlat din cauza lungimii scurte a matchului...

Sus

MesajScris: 12 Ian 2014, 07:05 
Neconectat

Cred ca se referea la pluta bolo culisanta, gen fixare în doua puncte, nu match.
Eu zic ca trebuie folosita cea mai mica pluta care sa-ti permită sa pescuiești corect în condițiile respective: dacă pluta de 12 grame asigura o prezentare corecta, atunci e ok. Și eu as merge mai bine pe o pluta fixa decât una culisanta la bolo. Am impresia ca atunci când vrei sa reții montura cu pluta bolo culisanta ceva nu funcționează cum ar trebui. Și o pluta mare poate fi extrem de sensibila dacă este echilibrata corespunzător. E ok ca la 7, 7,5 m adâncime sa folosești lanseta de 8

Sus

MesajScris: 12 Ian 2014, 20:36 
Neconectat

salut, mircea, si bine ai mai venit pe aici! ce-i drept cand apari scrii ceva si nu editezi doar bla bla bla uri...
in primul rand eu ma mir cum de-i place scobarului sa stea in bulboane!! cu referire la ce ai intrebat tu iti povestesc cum pescuiesc eu pe olt la caras pe timpul toamnei in zona carta, langa sibiu. adancimea apei are in jur de 5-6 m, adancimea asta se gaseste in multe zone chiar de langa mal, acesta fiind scobit. carasii frecventeasa scobiturile chiar sub mal si se adapostesc cand apa este influentata de activitatea hidrocentralelor. cand apa curge foarte lent sau deloc se muta pe curentul principal.
despre pescuit: folosesc bolo de 7m pentru ca dau cu pluta fixa iar adancimea apei, dupa cum am spus are 6 m. pluta pe care o folosesc, dupa multe incercari a diferitelor gramaje este de 8 gr. pt curentul respectiv si prezentarea momelii este perfecta. modelul este un tubertini serie pro cu fir pe interior. plumbajul il fac astfel: bulkul este la vreo 70 de cm de un tus care este reprezentat de o alica, mazim doua. forfacul are 25, 30 cm. pescuiesc exclusiv pe fundul apei. antena asta submersa o jumatate din lungimea ei. cand primeste un mic tac sau se scufunda putin...
concluzie: daca faci o motura buna nu trebuie sa te sperie neaparat gramajul plutei. cu o pluta de 4, spre exemplu, nu as putea controla atat de bine zona unde stau jupanii iar plus de asta nu as putea imprima un curs atat de lin al momelii cum o fac cu cea de 8.
ganduri bune!!

Sus

MesajScris: 12 Ian 2014, 21:35 
Neconectat

hoglet scrie:
salut, mircea, si bine ai mai venit pe aici! ce-i drept cand apari scrii ceva si nu editezi doar bla bla bla uri...
in primul rand eu ma mir cum de-i place scobarului sa stea in bulboane!! cu referire la ce ai intrebat tu iti povestesc cum pescuiesc eu pe olt la caras pe timpul toamnei in zona carta, langa sibiu. adancimea apei are in jur de 5-6 m, adancimea asta se gaseste in multe zone chiar de langa mal, acesta fiind scobit. carasii frecventeasa scobiturile chiar sub mal si se adapostesc cand apa este influentata de activitatea hidrocentralelor. cand apa curge foarte lent sau deloc se muta pe curentul principal.
despre pescuit: folosesc bolo de 7m pentru ca dau cu pluta fixa iar adancimea apei, dupa cum am spus are 6 m. pluta pe care o folosesc, dupa multe incercari a diferitelor gramaje este de 8 gr. pt curentul respectiv si prezentarea momelii este perfecta. modelul este un tubertini serie pro cu fir pe interior. plumbajul il fac astfel: bulkul este la vreo 70 de cm de un tus care este reprezentat de o alica, mazim doua. forfacul are 25, 30 cm. pescuiesc exclusiv pe fundul apei. antena asta submersa o jumatate din lungimea ei. cand primeste un mic tac sau se scufunda putin...
concluzie: daca faci o motura buna nu trebuie sa te sperie neaparat gramajul plutei. cu o pluta de 4, spre exemplu, nu as putea controla atat de bine zona unde stau jupanii iar plus de asta nu as putea imprima un curs atat de lin al momelii cum o fac cu cea de 8.
ganduri bune!!

Normal ca te miri Hamstere daca nu pescuiesti la scobar n-ai de unde sa stii unde-i place scobarului! :lol: :lol:

La subiect!
Pluta fixa chiar daca-i mare, echilibrat bine prinzi peste! ;)

Sus

MesajScris: 12 Ian 2014, 21:50 
Neconectat

cu tot respectul insa vb de intamplari sau de o obisnuinta a scobarului? daca si scobarul a ajuns peste de bulboana atunci eu imi voi lua o vijla si ma apuc de scotocit hamsteri de preerie!!!!

Sus

MesajScris: 12 Ian 2014, 22:12 
Neconectat

Ii place!!!!

Sus

MesajScris: 13 Ian 2014, 09:56 
Neconectat

Hoglet: iarna, ii place foarte scobarului mult sa stea in bulboane (desi nu e peste de bulboana) ! in functie de temperatura din zilele de iarna el pleaca de acolo apoi revine ! daca sunt cateva zile cu soare el se duce la apa mica sa se bronzeze (vezi "intoarcerile" alea care le face cand luceste) ! + ca adancimea fiind f mare ii ofera siguranta ;)

Ultima oară modificat de Cornel pe 13 Ian 2014, 10:58, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 13 Ian 2014, 10:28 
Neconectat

hmm... sa mai insist sau sa.mi vad de productia mea...
despre mine: pescuitul pe care-l prefer cel mai mult e la scobar si la babusca. mai stiu si eu cate ceva despre scobar cu toate ca e cel mai ciufut peste iar pentru prinderea lui nu se pot trasa niste linii clare. am prins si pe apa limpede, tulbure chiar foarte tulbure, am prins in apa de 25 cm cat si in apa mai adanca, pe canicula in toiul zilei,pe timp ploios...
in postarea lui mircea nu s-a facut referire despre un pescuit pe timp de iarna iar despre intoarcerile scobarilor pe o parte ei bine acele miscari nu le face neaparat pentru a se bronza si pe cealalta paret!! scobarul avand botul proeminent cu nasul ala mare nu se poate hrani (sa roada vegetatia de pe pietre) decat intorcandu-se pe o parte!
daca nu i se vor rupe patinele boss-ului de la trabucco poate o sa posteze o intamplare cu referire la un pescuit de-al meu la scobari!
ganduri bune!!

Sus

MesajScris: 13 Ian 2014, 10:56 
Neconectat

normal ca nu se bronzeaza :lol: am uitat ghilimele !
dar sigur sta in bulboane daca apa e adanca, iar daca bulboana e "periata" de greblasi sta in special intre ape !
la noi sunt zile unde in astfel de bulboane dar cu adancime mult mai mica se prind scobari in draci ! personal am prins scobar la greu intr-un astfel de loc intr-o primavara si vara !

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]