Cam asta era situatia pe acolo, inainte de actiunile recente de control( am scris pe alt forum)
:
dodost scrie:
danstiucaru scrie:
Pacat ca nu sa aprobat zona de iernat avrig si tr rosu sa fie inchise pe perioada ierni ca doar a fost cerea facuta...asta cu tot riscu de ai supara pe cei vreo3 ,4 pescari seriosi care iam vazut pescuind normal stiai o treaba...esti in zona?nai voie si gata
Va salut! Zilele trecute am fost la pescuit la Avrig, si pur si simplu imi plange sufletul de ce am vazut acolo!
Am ajuns inainte de a se lumina, si hatarii lucrau deja din greu! Vreau sa spun ca din 30-40 de pescari, cam 70-80% dadeau la hat sau la parasuta! Am vazut prinsi( doar de unde pescuiam, fara sa ma deplasez), scobari la 0,5-1,5kg, crapi la 1-4kg( cel putin 5-6), stiuca, somn, caras, platica, cred ca in cursul zilei baietii au prins cel putin 500 kg de peste! La un moment dat, am ramas 4 pescari asezati unul dupa altul( toti dadeam la pluta), inconjurati din toate partile de hatari(stanga-dreapta+malul celalalt), si au ajuns sa se aghete cei din stanga noastra cu cei din dreapta, si chiar cu cei din malul celalalt care lansau pana pe plutele noastre :
. Dar cel mai mult m-a intristat, ca pe langa cei "batrani", era un grup de copii, cred ca intre 7-14 ani care erau "coordonati" de un personaj impozant mai "brunet", care le dadea ordine: bai, hai ca aici nu mai merge, mutati-va mai la dreapta..etc Pe langa asta, in grup erau permanent alti 2-3 copii care strangeau pestele in sacose de rafie, si-l carau in sat, ca in caz de control, "paguba" lor sa fie minima! De atunci, ma gandesc incontinuu la GENOCIDUL care se face acolo( am inteles ca in fiecare zi este la fel) si la turnu rosu, si chiar vorbeam cu cei cu care am fost, si vazand organizarea care exista la hatari, am ajuns la concluzia( la care ati ajuns si voi dealtfel), ca singura solutie este ca pescuitul sa fie inchis acolo in sezonul rece, chiar daca asta ne afecteaza si pe noi..dar acum citesc ca acest lucru a fost propus, si din pacate RESPINS
As vrea doar, ca cei care au respins aceasta solutie, sa fie luati pe sus si dusi la fata locului sa vada cu ochii lor ce se intampla acolo!