Pescuit Stationar

Acum este 07 Noi 2024, 20:16

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: BALTA NOUA de stationar si feeder
MesajScris: 13 Ian 2014, 08:32 
Neconectat

Buna.
As dori sa discutam pe aceasta tema, si aici as dori sa primesc sugestii, reclamatii, pareri , propuneri, idei, tot ce va trece prin cap… orice.
Doresc sa concesionez 12 ha de teren pe care sunt excavate 4 balti : o balta de 5ha, 2 balti de aprox. 2ha si o balta de aprox 0.5ha. Balta de 5ha are o forma ovala. Aceasta balta doresc sa o amenajez pentru pescuitul competitional de stationar si feeder. laturile lungi ale ovalului (nu e corecta exprimarea dar sper sa intelegeti ce spun) au in jur de 350m pe care as vrea sa fac 30 de pontoane pe fiecare latura. Aceasta balta va fi populata cu crap, caras, platica si babusca. Aceasta balta are o adancime relativ constanta pe toata suprafata. Cred ca pentru pescarii de feeder nu este o problema, de aceea doresc sa intreb pescarii de stationar…moroiu, lupei, adi suciu, alin tudose , andrei ghiorghiu, necreala, bodocan, zsolt, truia….am pus… si restul…. Balta are adancimea cuprinsa intre 2,7 si 3 m, inclusiv la 13 m de mal. Se preteaza si pentru pescuitul de stationar, cu rubeziana in special?
Una din celelalte balti o voi popula cu caras si ceva crap. asta pentru pescuitul de zi cu zi, pentru agrement. Celelalte 2 balti raman in stand-by

Sus

Subiectul mesajului: Re: BALTA NOUA de stationar si feeder
MesajScris: 13 Ian 2014, 08:51 
Neconectat

Ca sa se preteze pentru stationar si in special pentru rubeziana trebuie sa aiba malurile cat de cat liniare pentru a oferi egalitate pentru fiecare stand. Daca daca malurile sunt curbarte larg nu cred ca e o mare problema. Daca ai fost vreodata pe Doripesco atunci ne poti spune cum sunt malurile in comparatie cu malul lung curbat (cel dinspre Olt) de la Doripesco.

Sus

MesajScris: 13 Ian 2014, 09:07 
Neconectat

Buna si eu.
Adancimea pe pista este ok dar sa nu fie variatii mari intre standuri. Pontoanele nu trebuie facute foarte inalte fata de suprafata apei mai ales in cazul in care poti controla nivelul .Conteaza mult si ce e pe fundul baltii , sa nu fie standuri cu namol deoarece caracteristica asta o face o pista inegala. In rest sa auzim de bine. ;)
Si o intrebare : In ce zona a tarii se situeaza locatia?

Sus

MesajScris: 13 Ian 2014, 09:22 
Neconectat

Mai Farkas omul a scris clar ca vrea sa concesioneze,deci asteapta pana semneaza actele!

Sus

MesajScris: 13 Ian 2014, 09:27 
Neconectat

nu am fost niciodata la Doripesco. curbura malurilor este foarte larga, sunt aproape drepte . diferenta de nivel de la teren pana la apa este de aprox. 1 metru , deci panza freatica a raului din zona este foarte sus. distanta din mal pana la limita proprietatii e de aprox. 15m. am sa bag buldozerul sa niveleze si sa obtin o panta foarte lina de la limita proprietatii pana la apa, sa se poata intra usor si cu masina.daca chiar am sa fac pontoane acestea vor fi la max 40 cm. deasupra apei. nivelul apei este constant toata perioada anului . pe fundul baltii in acest moment este balastru. in timp se va colmata ,normal. e in Jud. Cluj.

Sus

MesajScris: 13 Ian 2014, 09:33 
Neconectat

[quote="zsolt"]Mai Farkas omul a scris clar ca vrea sa concesioneze,deci asteapta pana semneaza actele![/quot
Ma Farcas asteapta da locatia nu se schimba nici dupa semnarea actelor :D :D :D
Si e si aproape de noi ;)

Sus

MesajScris: 14 Ian 2014, 09:23 
Neconectat

Fratilor.... sincer sa fiu eu m-am cam saturat sa pescuiesc pe balti de 2-3 hectare...fie ele si 5 hectare!
Parca ma dovedeste frica sa nu ma agat cu ala din fata mea!... parca sunt mai voios la Doripesco, la Sarulesti si la Varsolt decat la Ben ....
Cand eram copil aveam in spatele gradinii la tara o balta d'asta...cred ca avea vreo 2 hectare...tata ii zicea galdau!...si avea dreptate!

Sus

MesajScris: 14 Ian 2014, 09:26 
Neconectat

Fa una tu mai mare daca nu-ti place! :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 14 Ian 2014, 09:47 
Neconectat

Da Imparate... da daca o fac, va fi la Severin! Ia uite prima intrebare a lui Nelutu: "Unde e balta" ?....hehehehe!
Cine crezi ca face 5-600 de kilometri ca sa vina sa pescuiasca la Mehedinti!!
Stii tu ca a mai fost o discutie cu avantajul baltilor in centrul tarii...Brasov , Sibiu etc. .... vine lumea de peste tot...chiar si bulgarii!!!
Daca fac eu una la Severin cre'ca vin numai bulgarii si sarbii!!!... :lol: :lol: :lol: ... si Timi :shock: ...ca pe el il las sa pescuiasca gratis pe viata!!!! asa ca merita deplasarea!! :lol: :lol: :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC [ DST ]