hoglet scrie:
salut, mircea, si bine ai mai venit pe aici! ce-i drept cand apari scrii ceva si nu editezi doar bla bla bla uri...
in primul rand eu ma mir cum de-i place scobarului sa stea in bulboane!! cu referire la ce ai intrebat tu iti povestesc cum pescuiesc eu pe olt la caras pe timpul toamnei in zona carta, langa sibiu. adancimea apei are in jur de 5-6 m, adancimea asta se gaseste in multe zone chiar de langa mal, acesta fiind scobit. carasii frecventeasa scobiturile chiar sub mal si se adapostesc cand apa este influentata de activitatea hidrocentralelor. cand apa curge foarte lent sau deloc se muta pe curentul principal.
despre pescuit: folosesc bolo de 7m pentru ca dau cu pluta fixa iar adancimea apei, dupa cum am spus are 6 m. pluta pe care o folosesc, dupa multe incercari a diferitelor gramaje este de 8 gr. pt curentul respectiv si prezentarea momelii este perfecta. modelul este un tubertini serie pro cu fir pe interior. plumbajul il fac astfel: bulkul este la vreo 70 de cm de un tus care este reprezentat de o alica, mazim doua. forfacul are 25, 30 cm. pescuiesc exclusiv pe fundul apei. antena asta submersa o jumatate din lungimea ei. cand primeste un mic tac sau se scufunda putin...
concluzie: daca faci o motura buna nu trebuie sa te sperie neaparat gramajul plutei. cu o pluta de 4, spre exemplu, nu as putea controla atat de bine zona unde stau jupanii iar plus de asta nu as putea imprima un curs atat de lin al momelii cum o fac cu cea de 8.
ganduri bune!!
Normal ca te miri Hamstere daca nu pescuiesti la scobar n-ai de unde sa stii unde-i place scobarului!
La subiect!
Pluta fixa chiar daca-i mare, echilibrat bine prinzi peste!