Zsolt , asa cum se gasesc bani pentru a participa la populare , poti face din aceleasi populare etape de calificare. Nu trebuiesc decat arbitri si o minima organizare ceva mai atenta. Este adevarat ca in momentul in care regulile vor trebui respectate la sange, se va pierde din numarul concurentilor , dar iti spun sigur ca nu se vor pierde toti.
Eu am mai aberat pe aici si anul trecut ... banii sunt problema atunci cand vrei sa faci 2 concursuri si alea la cuca macaii .. indiferent pentru cine.. acolo se duc banii garla , la nivelurile superioare de competitie , cand nu mai merge sa te prezinti cu 2 viermusi si o rama , tre sa bagi bani in fui si larve garla.. cand nu mai pescuiesti pe ape care iti sunt aprope , trebuie sa mergi sa faci antrenament etc.. Acolo este nevoie de bani cu nemiluita nu la fazele de jos ale etapelor preliminare de calificare. Totusi am pretentia ca la o finala sau semi-finala , acolo unde iti trebuiesc cu adevarat fonduri , cel putin o parte din cheltuieli sa fie suportate de club/asociatie , asa cum este normal sa fie cat timp ii porti numele pe malurile apelor !
O spun si o repet, o competitie inceputa la firul ierbii , cu ne-meseriasi, oameni cu un singur bat si o varga, fara scaune modulare , care pescuiesc de pe galeata etc. se incepe totul. Printre cei cu galeata se vor gasi 2-3 care vor prinde gustul competitioei si vor vrea mai mult .. anul viitor or sa aibe o lanseta in plus si un scaunel pliabil .. si tot asa...
Ma uit si la Truia cum va insira numele si cum va ridigca in slavi ( pe buna dreptate ca v-ati jucat intre voi de ani buni pe scena competitiilor interne), oamenii au avut ce invata de la voi si inca vor mai avea ceva timp de acum incolo , dar timpul ala se micsoreaza cu fiecare an ce trece. ! Cu toate acestea, cu asa pescari de valoare am ajuns in punctul asta. Nu e bine Zsolt ! sincer nu e bine ! Eu cred ca voi ar trebui sa fiti primii care sa se uite cu groaza in spate si sa vada cum nu vine nimic din urma. Nu sunteti nemuritori , v-ati dedicat unui sport ... cine il duce mai departe Zsolt? Nu este pacat de anii dedicati pescuitului ? De zilele petrecute departe de familie si evenimente personale importante ? De realizari si rezultate? Toate acestea vor ramane in istorie, sunt sigur, dar nu vad cum vor mai apare altii ca voi, mai slabi sau poate chiar mai buni, nu mai sunt aceleasi vremuri, totul trebuie regandit si reasezat !
Pe mine unul NU ma intereseaza cine e cu acte si cine e fara , cine ia bani , cine are si cine nu are . Sa fie inchisi la un loc Fane cu Selaru si Bentu intr- camera lasati fara apa wsi mancare vreo luna si descuiata usa dupa aia ! Daca astia sunt singurii capabili sa ia decizii pentru sportul asta, macar sa ramana un singur cap si o directie de tras sau poate niciun cap ... sa vina altcineva cine stie ...??... tocmai de aia am si deschis topicul ... nu am avut si inca nu am sperante de mai bine indiferent din ce directie , pentru ca nu se vrea ! Cand am vazut "programul " federatiei mi s-a pus negru in fata ochilor ...
Ca mine sunt multi , care stau pe margine si asteapta .. pana moare cineva, pana mor toti , pana se face ceva sau pana se hotaraste sa nu se faca nimic.... Ne uitam , ne facem cruce si mergem mai departe in pacea noastra si pescuim ca simpli baboieri. Cel putin in situatia asta este liniste, placere, bucurie, buna-dispozitie, placerea pescuitului asa cum trebuie ea sa fie !
Tot ceea ce putem face e sa privim si sa asteptam ! Cand se va dori a se face ceva , se va pune in practica si se va sustine, probabil ca vom iesi din "scorburi" !
_________________ Constantinescu Catalin http://www.FeederShop.ro Emisiuni / tutoriale pescuit la feeder https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1
|