da zsolty, insa se presupune ca obletii urmaresc cocosul in curentul apei, respectiv in josul raului iar sobarii raman pe vadul format. totusi, aici ar fi o dilema si anume ca in comportamentului scobarului, din obs mea, nada cea mai preferata e cea care face dara. asta e teoria de baza in nada de scobar. cum pescuiesc eu: daca mi-a intrat cardul pe vad arunc cate un bulgare relativ mic care este de forma ovala la un interval de aprox 10, 15 min. dupa ce am dat bulgarele insist in zona premergatoare desfacerii acestuia iar treptat dupa ce consider ca nada se va fi desfacut zona pe care o controlez si pe care insist e mai in avale. de regula cei mai mari sobari i.am prin in jos, acestia asteptand particulele mai mari care se afla in nada (acestea fiind in proportie de aprox 15, 20 la suta).
scobarul se hraneste, se lasa usor purtat de curent, iarasi revine si tot asa. toata teoria asta, care nu are pretentia de a se considera ca si un sablon de urmat, este pe ape de 1, 1.5 m adancime. in bulboane de 7 m nu am pescuit, in zona noastra nu avem asa ceva...
ganduri bune!
a, poate comanzi si ceva de la mine, d.le benzar!!