Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 12:58

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: parere bolonesa
MesajScris: 16 Ian 2014, 17:35 
Neconectat

vreau sa cumpar o bolonnesa de 6-7m care sa nu depaseasca greutatea de 350-maxim 400g pe care o voi folosi in general la pescuitul mrenei [medie-mare]voi folosi linii principale de 0,14-0,18iar forfacul de 0,10-0,16 actiunea sa fie pana la 20-35g adancime apei va fi de 0,5-3m cu un curent mediu-mare .Ce pot sa achizitionez la un buget de maxim 500-600lei deoarece nu imi permit mai mult.Astept parerile si indrumarile dv.va multumesc :lol:

Ultima oară modificat de mariuscalciu pe 21 Ian 2014, 16:56, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: Re: parere bolonesa
MesajScris: 16 Ian 2014, 18:00 
Neconectat

:?: :?: :?: :roll: :D

Sus

MesajScris: 16 Ian 2014, 20:45 
Neconectat

Marius o boloneza care depaseste 350 gr este deja considerata grea .
depinde cat vei pescui cu ea , dar ma gandesc ca toata placerea pescuitului va dispare dupa o ora de tinut un harac in mana .
daca pescuiesti la mreana atunci ai nevoie de un bat puternic ,rezistent dar si usor cu o actiune rapida (de varf ) ptr inteparea rapida a pestelui (cel putin la mreana si scobar ) :)

Sus

MesajScris: 16 Ian 2014, 20:51 
Neconectat

sarfixul ce l am avut la vanzare era exact ce iti trebuia tie . :D
e un bat facut zici ptr mrene si scobari suparati. si te scoteai si cu banii :oops:
Dodost stie batul ptr ca a fost a lui Timi si nu l as fi dat nicicum daca nu plecam in Germania .
de fapt c am toate sculele le am dat ...mi am oprit doar un fedeer si un shimano de 6m .

Sus

MesajScris: 16 Ian 2014, 20:56 
Neconectat

Eu zic sa-ti iei COLMIC BAVIERA de 6m, depaseste putin bugetul, dar merita! Vezi ca ti-am scris mai multe pe P.M.

Sus

MesajScris: 17 Ian 2014, 07:27 
Neconectat

sollo scrie:
Marius o boloneza care depaseste 350 gr este deja considerata grea .
depinde cat vei pescui cu ea , dar ma gandesc ca toata placerea pescuitului va dispare dupa o ora de tinut un harac in mana .
daca pescuiesti la mreana atunci ai nevoie de un bat puternic ,rezistent dar si usor cu o actiune rapida (de varf ) ptr inteparea rapida a pestelui (cel putin la mreana si scobar ) :)

asta cu actiunea de varf e cam fumata demult, ati ramas blocati pe Maveruri care sunt cum sunt..., cele progresive sunt "tata" betelor la pluta -> parerea mea

Sus

MesajScris: 17 Ian 2014, 07:46 
Neconectat

Si eu gandesc cam tot asa... adica nu prea departe de ce zice Cornel:

Daca la scobar sau morunas iti trebuie un bat cu actiune de varf foarte ager si rapid...la mreana, in special la mreana mare, cred ca un bat cu actiune progresiva ar fi mai bun....

Din pacate pestii astia sunt de multe ori impreuna ( mai ales in raurile mari!) si nu prea stii la ce te poti astepta.... adica risti ca intr-o partida de pescuit sa dai si de unul si de altul!
Atunci nu ai decat doua solutii: una e sa te adaptezi la pestele care predomina ( daca exista o majoritate de 80-90%) cu riscul de a-i pierde pe rstul de 10% si poate si ceva linii.... iar a doua e sa alegi o solutie de mijloc ca sa impaci si capra si varza .... daca ai prezentari cam juma-juma.

Eu personal, si ma consider un pescar de rau foarte experimentat, prefer un pescuit specializat...adica daca dau la scobar, dau la scobar...si gata !...pierd cateva mrene ( duca-se sanatoase ca si asa s-au imputinat!!) dar in schimb compensez la greutatea totala cu multi scobari pe care probabil i-as fi scapat daca foloseam o solutie de mijloc!....

Sus

MesajScris: 17 Ian 2014, 15:25 
Neconectat

Incearca trabucco attractive bolo allround 6m (in jur de 280 gr) se incadreaza in bugetul tau.

Sus

MesajScris: 17 Ian 2014, 17:30 
Neconectat

ori daca nu, treci pe afumatura de fasole 2 luni ;) si cu banii stransi ia ti un bat cu actiune progresiva si care merita toti banii colmic fiume 180 .
daca nu ti place afumatura atunci mergi pe varianta lu dodost :)

Sus

MesajScris: 18 Ian 2014, 16:29 
Neconectat

:?: despre shimano alivio cx te gt 5de 6m aveti ceva cunostinta.multumesc :D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]