Pescuit Stationar

Acum este 08 Noi 2024, 06:59

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ganduri de om nebun
MesajScris: 19 Ian 2014, 12:52 
Neconectat

hai ma nu ma luati la misto!!...pe acolo pe unde mergem noi e pi..da cacalau...numa' maciuca sa va tina!!
hehehe!
Eu vin cu o propunere serioasa si voi ma luati cu patrunderea pe la spate!!!
Tica..vezi ca vasul ala are tank-uri de 4000 de litri ptr apa si 6000 de litri pentru motorina!
O sa mai comandam unul de 3000 de litri pentru Jack...ca sa-ti ajunga 3 ani!!! :lol: :lol:

Nu veniti!!?..treaba voastra....o sa ramaneti sa vedeti la televizor filmele facute de aia care merg!! ;) ....
si pozele cu femei goale pe facebook!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ultima oară modificat de truia pe 19 Ian 2014, 13:00, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 19 Ian 2014, 12:58 
Neconectat

no,påi dacå acoståm si prin porturi e ok.
Florine nu fac misto doar må gandesc cå trebuie experientå in chestia asta.
frate,da chiar 3 ani vrei :?:

Sus

MesajScris: 19 Ian 2014, 13:17 
Neconectat

Daca tot vreti sa plecati minim 3 ani, va rog luati-l si pe Fane ... Spoitoru' cu voi. Poate-l uitati pe undeva prin Insula Pastelui sau vedeti voi, prin Tahiti pe undeva pe urmele Expeditiei Kon-Tiki :!: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 19 Ian 2014, 13:32 
Neconectat
Administratorul site-ului

truia scrie:
...pe acolo pe unde mergem noi e pi..da cacalau...numa' maciuca sa va tina!!
hehehe!
:

Păi de ce nu spui așa frate ??!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Structurează și tu ce e oferit în preț, alea-alea....... :mrgreen: :mrgreen:
Deja mă gîndesc de unde să fac rost de...trei ani liberi :lol: :lol: :lol:

P.S. - lasă că-ți trece, vii la Doripesco și te răcorești de plimbări cu yahtul...îi rugăm pe aia care duc furajele pentru crapi să te ia o tură cu ei în barcă :mrgreen: :mrgreen:, noi te filmăm și postăm pe youtube :lol: :lol: ...sau poate aduce Gigi șalupa si te dai o tură cu ea pe Olt :lol: :lol:
P.S.S. - sper că nu te asociezi cu titlul topicului, nu ??!! :lol: ...o fi de la căldura africană ?! :lol:

http://pandyfloats.com/site

https://www.facebook.com/pandyfloats

Imagine

Sus

MesajScris: 19 Ian 2014, 22:35 
Neconectat

Eu m-as fi bagat. Putea sa fie si 5 ani. Dar nu am banii. De fapt la asa ceva visez si eu... si tot din copilarie... de cand citeam cartile lui Jules Verne.
Mult succes!

Sus

MesajScris: 19 Ian 2014, 22:51 
Neconectat
Moderator global

Te duci in pula... insurat , copii acasa , nevasta idem... Revino-ti , Truia , lasa visele... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Poate cei tineri , neinsurati , neprietenos(adica singuri) (Petrisor ar fi bun , nu-i trebuie nici femei , ca nu stie ce sa faca cu ele...). :lol: :lol: :lol:
Ai canicula mare la tine si s-a stricat climatizarea ??? :P :P :P

Sus

MesajScris: 20 Ian 2014, 07:46 
Neconectat

Florine , te-ai nascut prea devreme pt timpurile astea . daca dupa revolutie ar fi mers oamenii in sus , acum stateau rumunii la coada ...noua ne place sa fim obiditi frate , sa facem cozi pe 3 ian la platit taxe , sa ne vindem pamantul in care avem ingropati stramosii , sa ne vindem viitorul pe o galeata sau un aprinzator de aragaz si dupa aia sa plangem ca uite cine ne conduce ...sa facem 6 ani de puscarie pt o gaina si 1,4 ani pt 600 mii euro.. greu putem fi schimbati . nu permite adn-ul.
nu avem bani , nu avem timp ,ne este frica sa pierdem salariul ala de 170 eu pe luna ...si eu sunt la fel ...
cine-s astia , columb , magelan :D sau iuri gagarin pervai cosmonaut...nu avem timp :!:

Sus

MesajScris: 20 Ian 2014, 09:35 
Neconectat

Salut... sa va raspund la toti pe indelete:
- Volta Lake: Da asa este, in anii 60 Ghana a construit o hidrocentrala pe raul Volta ( un rau destul de mare dar foarte "lenes" avand in vedere ca cea mai mare altitudine in Ghana este de vreo 300 de metri...asa ca nu are cadere!) cu sprijinult tarilor comuniste - barajul de la Akosombo cam la fel de mare ca Portile de Fier. Avand in vedere geografia locala (teren plat) si fiind necesara o cadere cat de cat ca sa creeze energie potentiala necesara barajul a rezultat intr-un lac enorm de aproape 800 de km lungime...una peste alta cel mai mare lac artificial din lume cu o suprafata ( in functie de sezon ploios sau nu caci variaza foarte mult!) de pana la 15 000 de km patrati. Se poate pescui desi in Africa de vest practic nu exista pescuit sportiv... in general specii de ciclide..cea mai frecventa fiind "Tilapia" o ciclida ( mouth breeding daca stiti ce e asta) care poate ajunge in zona respectiva pana pe la 2 kg. Un peste extrem de gustos si de departe cel mai apreciat peste din Africa ( dar din ce in ce mai mult din ferme decat salbatic). Totusi , in Ghana si alte tari care au iesire la mare, pestele de apa dulce reprezinta un procent minor pe piata...predomina pestele oceanic care este mult mai abundent si mai usor de prins...si care se preteaza la exploatare industriala ( ton, bonita, dorada, snapper, baracuda, tarpon, carangue, meru, bar, espadon, macrou, chefal etc.) si alte fructe de mare ca sa le zic asa ( languste, crabi, caracatita, squid - calmar, creveti, gambas- prawn etc.). Eu nu prea ma duc la pescuit pe apele interioare...mai mult pe ocean.

- 3 ani... pare lung...dar este durata minima ( calculat!) daca vrei sa te mai si opresti pe undeva ca sa mai vezi una-alta

- Fane?... pai speram ca Fane si federatia vor fi sponsorii principali ai actiunii... cu ocazia asta lovim mai multi iepuri dintr-o lovitura:
> Vi-l luam pe Fane de pe cap si puteti sa masinati ca sa-l dati jos din functie
> facem publicitate Federatiei care fara fane va deveni cea mai tare organizatie a pescarilor din lume!!
> Il cooptam si pe Tudose...care stiind ca Fane vine nu se va putea abtine si va veni si el ca sa stea 3 ani pe 30 de metri patrati cu Fane si sa imparta aceeasi cabina!!!
> daca vine Tudose avem si mascota ca-si ia virsli-ul cu el si-l transformam in caine de vanatoare subacvatica
Plus multe altele pe care nu le mai mentionez....

- Femei... asta sa va fie cea mai mica grija: toate rasele, culorile, gabaritele si performantele!! ... va asigur ca in domeniu veti avea experiente inedite, unice in viata si de neuitat!!!...asta daca va lasa constiinta dar mai ales nevestele!!.... ca facaletul e arma cu bataie lunga si riscati sa va alegeti cu multe cucuie!!!... De intrat nu intra in cost asa ca amatorii trebuie sa-si faca buget special dinainte!!!!...hehehehe!!!
Oricum eu nu imi pun problema asta ca-mi iau nevasta cu mine!!!

- Iuri Gagarin.... oricat de incredibil ar parea cosmonautul joaca un rol foarte important in abordarea subiectului: mic copil fiind si scos in curtea scolii la ora exacta a trecerii Soyuz-ului pe verticala punctului respectiv...pe cand invatatorii si educatorii se straduiai sa ne faca sa strigam din toate puterile "Noi aicea jos muncim si pe cer e Gagarin!!" de parca ar fi vrut sa ne auda ala din orbita circumterestra nu ma puteam abtine sa visez.... si ziceam in sinea mea: ma, in cosmos nu m-oi duce eu dar macar sa fac inconjurul planetei la o raza mai mica...asa la nivelul solului oi putea!!!!!...si uite asa s-a nascut idea respectiva!!!

- Experienta ... eu am ceva ore de navigat, chiar si la vele ...departe de a avea experienta si cunostintele necesare pentru ce propun!... dar fratilor aci e tot farmecul: sa faci ceva care sa-ti incerce limitele...pai unde-i farmecul sa faci inconjurul Pamantului ca Abramovici intr-un yaht de 50 de metri mai luxos ca Sofitelul cu 50 de slugi si echipaj care face totul! Tu stai si bei si tragi la buci si aia te cara cu vaporul.... parca prea seamana a Titanic, versiunea de lux, si parca nu e nici o diferenta intre statul acasa sau pe barca respectiva... Experienta o capatam...am zis ca toata lumea merge 3 luni la scoala de skipperi ... eu o sa fac 6 luni ca deh sunt capitanul expeditiei... pe urma suntem baieti intreprinzatori... invatam pe parcurs.
Aci e adrenalina...in luatul de riscuri si trecerea pragurilor! Nu v-ati plictisit de voi insiva sa stati cu curul in fotoliu si sa va uitati la televisor?... Chiar nu vreti sa incercati sa vedeti cat va tin balamalele???...sau va e frica?...vorba bunicii fie-iertata: o viata are omul si o gaura-n cur!!!

- Romani.... adica din Romania!!! hehehe! Secuiul e binevenit daca-i da Energo 150 000 de euro ( intr-un contract de sponsorizare binedeterminat!!) il luam consilier cu pescuitul oceanic!!! Nu cantareste prea mult si in plus putem profita de ocazie ca sa-l invatam pe indelete limba romana!!! hehehe! parca-l vad ca vorbeste cu "facui"si "fusai" dupa ce sta 3 ani cu mine!!! Pe dealta parte il putem folosi ca sa-l invatam pe mascota Virsli limba maghiara...adica "Kuvasz Kutya" plus altele...asa ca vom avea prima mascota bilingva... bineinteles pe langa placutele bilingve pe care le instalam pe tot vaporul!!!

- Tudose ... fratioare...lasa mistourile si zi mai bine ca nu te tine smochina!! Ca ma gandesc ca bani ai! Tot o dai cu caldura si cu aerul conditionat!! hehehehe! Te asigur ca sunt in aproape toate facultatile mintale ... si problemele sunt rezolvabile simplu: pe nevasta o iau cu mine, copilul il las cu tata si cu mama ( au 80 de ani amandoi si nu stiu cat or mai fi...asa ca trebuie sa profit de asta si s-o intind cat inca se mai poate!!) hehehehe!!... daca ma aude mama ma dezmosteneste!... nu ca as avea ceva de mostenit dar ideea in sine e traumatizanta!!
Asa ca Tudose...fa-ti bagajele si alatura-te!!... iti oferim bonus un loc gratis pentru Virsli!...e bineventi!...sa speram ca nu mananca prea mult!!! hehe!

- Incheiere... cum problema femeilor pare rezolvata si cei 3 ani sunt bine justificati nu mai raman decat trei motive sa refuze cineva: ori n'aveti curaj, ori n'aveti bani ori aveti rau de mare!!!...singurul pe care sunt gata sa-l accept fara rezerve e ultimul!!! :shock:

Sa fiti iubiti!!

PS. Tudose...sa-mi faci parte din venitul site-ului si sa ma platesti ca editorialist ca prea scriu mult in ultima vreme!!!

Sus

MesajScris: 20 Ian 2014, 13:43 
Neconectat
Administratorul site-ului

Doaaamneeee....cît timp liber au unii, sunt invidios !!! :lol: :lol: :lol:

http://pandyfloats.com/site

https://www.facebook.com/pandyfloats

Imagine

Sus

MesajScris: 20 Ian 2014, 16:51 
Neconectat

Ce vrei tu este visul frumos al oricarui om ce iubeste marea, pescuitul, aventura, dar... in stadiul actual este sinucidere curata.
Am fost medic militar in marina si am iesit pe Marea Neagra in aplicatii... nu spun cate usi am "pictat" ca nu se deschideau prea repede. Am calatorit 18 luni pe un vas de 140m (!) din Mediterana pana in China si inapoi si stiu ce inseamna valuri de 6-8m (dintr-un velier de 20m nu se mai vede nici catargul).
Dupa ce cumperi barca (ma indoiesc ca gasesti ceva viabil in banii programati), dupa ce faci 1 an Marea Neagra, un an Mediterana, un an Canalul Manecii si inconjurul UK, dupa ce visezi meteo (interpretare harti), curenti marini, navigatie in volte, sextant, steaua nordului (nu te baza pe GPS si radar integrat alea se strica primele) dupa ce iti procuri harti maritime,....dupa ceea te vei gandi sa navighezi pe OCEAN. In primii 3-5 ani de navigatie fara un capitan cu experienta (navigator), fara un mecanic si electrician si 2 marinari (nu obligatorii) nu ai ce cauta pe barca. Si nu te gandi ca faci navigatie costiera, ca ramai urgent fara vas (in cel mai bun caz - nu vreau sa-mi mai amintesc cum faceam leapsa cu piratii somalezi; venea comunicatul ca au atacat unde era vasul cu 3 ore inainte).
Iti mai trebuie un agent, care sa-ti faciliteze, indiferent de port, aprovizionarea cu apa, combustibil, mancare, piese, altfel nu ti le poti permite. Iti mai trebuie generator de rezerva, aparat de desalinizat apa de mare, inspectii tehnice pentru vas, training personal navigant.........sunt o groaza. Daca mai vrei, iti mai spun.
Ce este important : nu te descuraja, urmeaza-ti visul, dar nu uita ce scrie pe fiecare vas din lume "Safety first".

Catalin Mateescu

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC [ DST ]