Pescuit Stationar

Acum este 23 Noi 2024, 21:49

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 348 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: CUPA APULLUM ROMANIAN MASTER 2014
MesajScris: 26 Ian 2014, 22:11 
Neconectat
Moderator global

bilan doru scrie:
Servus Adi! Sunt tare curios cum veti supraveghea concurentii sa nu nadeasca cu pelete (mai ales cu cupa de nadire)?

avem arbitri in fiecare sector , si pe cine prinde cu pelete in stand va fii descalificat .In plus vor vedea si colegii de sector ce faci , nu e asa usor sa maschezi nadirea cu pelete .

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 26 Ian 2014, 23:08 
Neconectat

Vand pelete invizibile marca" Kuru"....100euro/kg :lol:

Sus

MesajScris: 27 Ian 2014, 11:29 
Neconectat

adi suciu scrie:
bilan doru scrie:
Servus Adi! Sunt tare curios cum veti supraveghea concurentii sa nu nadeasca cu pelete (mai ales cu cupa de nadire)?

avem arbitri in fiecare sector , si pe cine prinde cu pelete in stand va fii descalificat .In plus vor vedea si colegii de sector ce faci , nu e asa usor sa maschezi nadirea cu pelete .

Cred ca are dreptate Adi... e usor de controlat nadirea (doar) cu pelete. Bineinteles ca colegii de stand vor avea rolul de observatori principali in respectarea regulamentului.... asa e fair-play pentru toata lumea!

Mai greu va fi cu verificarea prezentei peletelor in nada ...chiar daca la control nu sunt ...se pot adauga lesne dupa aceea ( odata cu porumbul sa zicem!!) pe sest ca doar nu sunt stewarzi in fiecare stand ca la mondiale.... iar in timpul nadirii din concurs e mai greu sa controlezi daca sunt pelete in nada sau nu... ar trebui ca un arbitru sa verifice ce ai in galeata in timpul concursului, ceea ce e mai complicat!!

Cat despre pasta pe carlig nu prea vad cum ar putea sa se ascunda cineva... aci e clar!
In schimb pasta in nada nu puteti s-o interziceti...cum nici nu se poate controla!...

Pana la urma totul se reduce la respectul fata de colegii de concurs!... Eu zic ca ne cunoastem deja de ani buni si nimeni nu-si va permite vreo smecherie! Asa e normal si frumos!... Regulamentul e sfant si toti trebuie sa-l respecte!

Am in schimb o alta intrebare: e voie cu cupela de pasta pe ruba?...adica sa duci ceva nada simultan cu fiecare lansare a monturii ( stiti voi discutiile de la finala pe echipe de acum 2 ani!)...cred ca ar trebui sa se specifice clar ca sa nu fie discutii dupa!

Asteptam regulamentul.....

Sus

MesajScris: 27 Ian 2014, 14:56 
Neconectat

Florine, aici nu sunt de acord cu tine. Peletele ascunse undeva printre accesorii, puse in cupa de nadire si acoperite cu porumb sunt f.f. greu de depistat. Nu vreau sa intru in amanunte si nu vreau sa acuz pe nimeni, dar mi se pare o abordare usor de realizat. Sper sa fie asa cum a zis Adi, concurs cu arbitri vigilenti. Sincer sa fiu acesta este singurul motiv care ma retine sa ma inscriu in competitie.

Sus

MesajScris: 27 Ian 2014, 15:12 
Neconectat

Nu stiu de ce tot interziceti "pasta" , stiti ca pista de la Doripesco nu este egala, sint standuri unde sint 2 ,3 crapi mofturosi care nu vor nici porumb nici viermi nici rima (pentru ca sint prea mari sau prea satui ) ,standuri despre care o sa se vorbeasca - uite-i pe aia nu sint in stare sa prinda nici macar un crap :twisted: ,
- dar dipuit-ul viermilor,a porumbului ,a ramei este permis de CIPS ?!?!
- invelitul viermilor sau porumbului in nada are acelasi efect ca "pasta"
Este un concurs "open "= deschis(liber) , ar trebui lasat sa dea fiecare la ce momeala vrea , pentru doi , trei pescari care au o oarece teama (o stiu doar ei) nu ar trebui spionati toti pescari ca dau cu pelete sau pasta , ar mai trebui chemat S.R.I.-ul sau Fanel sa controleze .
Lasati-l sa fie open , o sa fie mai frumos - fara controale sau spionaj a vecinilor de stand .

Sus

MesajScris: 27 Ian 2014, 15:25 
Neconectat

;) ;) ;)

Sus

MesajScris: 27 Ian 2014, 16:33 
Neconectat
Moderator global

Pasta oricum nu va fi acceptata. Despre pelete , mai astept pareri , n-o batem in cuie inca.De prins , nu-i greu , arbitrii vor putea trece prin standuri de 3-4 ori/mansa. Insa s-a plecat de la premisa ca suntem oameni , ca ne cunoastem de multi ani si nu ne furam unii pe altii , ca mai exista macar aici putin respect intre noi.

Sus

MesajScris: 27 Ian 2014, 17:46 
Neconectat

Romica Barsan scrie:
Nu stiu de ce tot interziceti "pasta" , stiti ca pista de la Doripesco nu este egala, sint standuri unde sint 2 ,3 crapi mofturosi care nu vor nici porumb nici viermi nici rima (pentru ca sint prea mari sau prea satui ) ,standuri despre care o sa se vorbeasca - uite-i pe aia nu sint in stare sa prinda nici macar un crap :twisted: ,
- dar dipuit-ul viermilor,a porumbului ,a ramei este permis de CIPS ?!?!
- invelitul viermilor sau porumbului in nada are acelasi efect ca "pasta"
Este un concurs "open "= deschis(liber) , ar trebui lasat sa dea fiecare la ce momeala vrea , pentru doi , trei pescari care au o oarece teama (o stiu doar ei) nu ar trebui spionati toti pescari ca dau cu pelete sau pasta , ar mai trebui chemat S.R.I.-ul sau Fanel sa controleze .
Lasati-l sa fie open , o sa fie mai frumos - fara controale sau spionaj a vecinilor de stand .

LIKE!

Sus

MesajScris: 27 Ian 2014, 19:49 
Neconectat
Moderator global

Sa va dau cateva detalii despre cum gandim acest concurs :

1.Transparenta organizarii :
aceasta va fii totala , vom explica ce fonduri s-au adunat si cum au fost cheltuite , cum au fost repartizate , ca sa nu existe nici un dubiu in acest sens . Vrem sa va asiguram ca NOI organizatorii nu vom avea nici un beneficiu de pe urma acestui concurs , va fii TOTAL NON PROFIT .

2.Premiile :
am afisat premiile la limita unei marje de siguranta , ca sa le putem oferii , dar si asa sant cele mai mari premii oferite vreodata in bani , fara a va pune in situatia de a vinde , ulterior , produsele castigate , si chiar daca le veti vinde tot nu veti optine pe ele premiile care se ofera aici . Nu vreau sa anticipez inca nimic dar daca calculele noastre se vor adeverii , premiile vor fii mult mai mari sau mai multe ( cobarand in jos la locurile 4 si 5 ) . Avem promisiuni certe de sponsorizari in bani , si nu putini , si daca se vor concretiza , toate vor fii directionate inspre fondul de premiere , cu nominalizarea sumei si a sponsorului .

3.Sistemul de concurs
am adoptat sistemul CIPS - FIPS pentru ca am vrut sa-l facem accesibil pentru toata lumea , si voi explica asta :
PASTA
- daca accepti pasta , anulezi din start orice alternativa de pescuit , respectiv iti iei gandul de la viermi , de la porumb , de la pescuitul la match , de la orice strategie de pescuit la rubeziana legata de nadire , intretinere etc ,nu mai conteaza ce carlig folosesti , nu mai conteaza ce fir folosesti sau ce pluta , totul trebuie sa fie mare si gros , respectiv TOTUL se va rezuma la un pescuit la pasta GENERAL , mai bun sau mai putin inspirat , care va face diferenta , si nu vrem asta . Pescuitul dupa reguli FIPS - CIPS ofera strategii mult mai multe de pescuit , iar cine isi va da seama de cea mai buna va castiga . NU VREM SA LIMITAM TOTUL LA O SINGURA STRATEGIE , A PASTEI . Nu vrem sa castige cel care a avut pasta cea mai buna , cea mai scumpa , cea mai aditivata , cumparata de pe la englezi , de pe siteuri de pe care pescarul de rand nu are acces sau bani sa si le permita . Sper ca in privinta pastei m-am facut destul de inteles , si nu mai insistati in privinta ei ca NU SE ACCEPTA .Nu se vor accepta nici variante alternative , de genul invelirii viermilor in nada , a dipuirii acestora , a folosirii acelor cupite de nadire care se folosesc la pasta . Cine nu se conformeaza va fii sanctionat ( depunctat , descalificat ) INDIFERENT CUM IL CHEAMA , si credeti-ma ca nu ma "intimideaza" nici un nume :lol: :lol: :lol: :lol: este momentul sa devenim CORECTI .
PELLETE
- premiza de la care am plecat cand nu am acceptat peletele a fost , in primul rand ca nu sant acceptate in regulamentele FIPS - CIPS , si al doilea considerent a fost ca sant un ingredient SCUMP in bugetul unui concurs . Stim toti ca o punga de pelete de calitate ajunge si pana la 30 de lei / kg , si in conditiile astea ar apasa foarte mult asupra costurilor concursului . Nu vrem sa fie dezavantajati concurentii care nu isi permit sa cumpere si sa foloseasca peletele de cea mai buna calitate , NU VREM CA SI CALITATEA PELETELOR SA FACA DIFERENTA , si sant convins ca daca se vor accepta acestea vor face diferenta ;) ;) ;) ;) cunosc Doripesco mult prea bine ca sa ma insel .
In privinta controlarii acestora nu cred ca vor fii probleme mari , in sensul in care daca vom hotarii ca nu sant acceptate nu vad de ce concurentii le vor avea la ei , chiar si in masina :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: decat doar cu intentia vadita de a trisa . Daca nu ai de gand sa le folosesti le lasi acasa sau in camera .
In privinta verificarii folosirii acestora , o simpla privire a arbitrilor , asupra nazii sau a mesei de langa concurent va fii deajuns ca sa-ti dai seama daca le foloseste sau nu . Inevitabil va cadea o peleta si pe jos , in stand , si atunci poti sa pleci acasa cu rusinea de rigoare . Daca vrei sa nadesti cu cupa cu pelete , nici nu trebuie sa te vad ci doar sa te "aud" din standul vecin ca sa-mi dau seama ca faci asta 8-) 8-) 8-) , asa ca nu va fii prea simplu . Contam insa pe constiinta concurentilor mai presus de orice .

Sus

MesajScris: 27 Ian 2014, 20:15 
Neconectat
Moderator global

Regulament

Concursul va avea la baza Regulamentul International FIPS - CIPS cu urmatoarul rezumat :

Pista de concurs va fi impartita in 4 - 5 sectoare in functie de numarul de participanti .
Concursul va avea doua manse cu durata de 5 ore .
Clasamentele partiale se vor face pe sectoare urmand ca in final clasamentul sa se faca in ordinea inversa punctajului obtinut prin insumarea punctajelor din cele doua manse. In caz de egalitate a punctajului , greutatea totala va face departajarea. Daca si in acest caz egalitatea se va mentine atunci se va lua in considerare mansa cea mai buna.

1. Plata taxei presupune acceptarea prezentului regulament.
2.Pescarii pot pescui doar cu RUBEZIANA sau MATCH, cu o Pluta, un Carlig.
3.Nu sint admise cirlige cu momeala atasata ci doar intepata .
4. Concurentii sunt obligati sa aiba juvelnic de minim 3 m si mincioc. Lungimea maxima admisa a rubezienei este de 13m. Va fii interzisa montarea pe rubeziana a cupitelor de nadire .
5.Pestele care a intrat in standul vecin se depuncteaza doar daca a deranjat vizibil unul dintre concurenti .Detaliile se vor stabilii la sedinta tehnica.
6. Intrarea in standuri se face doar la orele stabilite (Primul semnal sonor)
7. In orele de pregatire nu este permisa nadirea
8. Nada este limitata la 20 litri, momeala vie la 3 litri , din care 0.5 litri fuii si masura de 1/8 cu larve doar pentru carlig . Nu este admisa folosirea pastei si a peletelor .
9. Nadirea grea este permisa doar dupa al doilea semnal sonor zece minute inaintea inceperii manselor. Nadirea de intretinere din timpul manselor este libera in limitele regulilor CIPS .
10. La al patrulea semnal sonor incepe mansa.
11. Al cincilea semnal sonor semnalizeaza pescarilor intrarea in ultimele cinci minute ale mansei.
12. La al saselea semnal sonor pescarii inceteaza pescuitul. Daca in momentul in care se semnalizeaza sfarsitul mansei pestele se afla in dril atunci pescarul mai are la dispozitie inca 10 minute in care il poate aduce la mal. Daca se depaseste si acest timp pestele va trebui eliberat.
13. Dupa incetarea pescuitului, concurentii isi pot strange lucrurile fara a umbla insa la juvelnic.
14. Este interzisa intrarea persoanelor neautorizate in standuri atat in perioadele de pregatire cat si pe parcursul manselor pana la cantarire. Cantarirea se va face simultan in toate sectoarele!
15. Antrenamentul oficial este obligatoriu. Cantitatea minima de nada la antrenamentul oficial: 15 litri.
16. Orice incalcare a acestui regulament poate atrage descalificarea concurentului vinovat fara a i se inapoia taxa de participare. Concurentii care abandoneaza fara motiv (acordul organizatorului) dupa prima mansa precum si concurentii care nu vor participa la festivitatea de premiere vor fi exclusi de la editiile urmatoare.
Puncteaza doar urmatoarele specii de pesti: CRAP, CTEN, CARAS, PLATICA, BABUSCA, RAPITORI. NU PUNCTEAZA NOVACUL, SANGERUL SI OBLETELE.

Exceptii de la regulamentul FIPS - CIPS :

1. Mansa de 5 ore si nu de 4.
2. Juvelnicul de minim 3 m si nu de 4
3. Nada vie 3 litri ( adaptata la mansa de 5 ore ) din care 0.5 litri fuii si masura de1/8 de larve NUMAI PENTRU CARLIG.

am pus regulamentul si pe prima postare pentru a fii gasit mai usor .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 348 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Următorul

Ora este UTC [ DST ]