catalin232 scrie:
PS: Cel mai trist este ca din pozitia de spectator nu pot sa nu observ cum oameni care "mancau" din aceeasi farfurie odinioara, care glumeau impreuna si tineau legaturi de prietenie au ajuns sa se dezumanizeze ( imi cer scuze pentru cuvantul tare dar sper ca imi este permisa o parere personala) au ajuns sa se ocarasca public si nu inteleg pentru ce atata patima... dar poate sunt lucruri care imi scapa ... oricum ar fi, este trist sa vezi cum se degradeaza relatiile intre oameni atat de rapid si pentru o miza atat de mica !
Desi in principiu ai ceva dreptate, mai ales in ultima parte te inseli!.... In primul rand ca miza nu e mica...dimpotriva: e uriasa!!! si anume viitorul pescuitului romanesc.... iar ca anexa este trecutul...care pentru multi de aici inseamna foarte mult , poate chiar toata viata!!!... esti inca tanar... uceniceste pe langa unul mai "batran" - am inteles ca-l cunosti pe Zsolt - si ti se va explica ce si cum!
Pe urma cred ca nu-l cunosti pe Fane.... mai pune intrebari si aici si ve avea raspunsuri....
Dezumanizare???!!!!...asta chiar ca e tare! unde vezi tu dezumanizare?...si mai ales cum o definesti?.... dimpotriva totul ce se petrece aici e pur uman...mai ales balacarelile si patima!!!...asemenea atitudine ne caracterizeaza pe toti oamenii ...ba chiar este motorul principal al evolutiei speciei ... parte aia cu "intoarce celalalt obraz" nu e umana ca sa zic asa.... adica nu tine de firea omului!
Ca sa-ti fac un rezumat al firii omului iti citez o zicala: "Daca prinzi pe unul cu pantalonii in vine si care se uita neatent in alta parte fute-l in cur!!! Poate altadata n-o sa mai ai ocazia!!"
Oameni care mancau din aceeasi farfurie.... imi place sintagma!!...stii si tu ca in popor se foloseste expresia pentru cei care impart totul si la bine si la rau....
Acu' te asigur ca nu chiar toti mancau din aceeasi farfurie.... si te mai asigur ca acei cativa care mancau din aceeasi farfurie sunt in continuare prieteni adevarati indiferent de ce si cum!! Pot sa-ti dau exemple cate vrei...chiar in contextul conflictului de fata!!!
Dar buba nu e cu mancarea si cu farfuria.... mai degraba cu un cuvant care nu sare in ochi: "oameni" .... aci e treaba: ca unii sunt mai "oameni" decat altii!!!....
Daca nu existau fripturisti si oportunisti si toti pescarii faceau un front comun de'astia de'al de Fane nu aveau nici o sansa...si se facea intr-adevar ceva!!... asa se va ajunge doar sa se schimbe stapanul de la rau in spre mai rau...si nu stiu de ce am impresia ca ciclul se va repeta mai apoi!!
Singura mare valoare care a trecut la Fane e Aschioape.... din motive pe care nu le cunosc!... in nici un caz din ratiuni de parvenire caci Aschioape putea foarte bine sa fie campion oriunde!!
In rest tot de'astia maruntei care se inghesuie doar , doar o vorbi cineva si de ei... ca altfel nu-i baga nimeni in seama!!!... cam asta e... fiecare cu jucarelele lui.... ca daca nu te lauda nimeni macar sa te bagi singur in fata!... stii tu treaba cu chiorul in tara orbilor...
Hai c-am spus prea multe si trebuie sa-mi faca Tudose parte din venitul site-ului....