Am zis japca ptr. ca se folosesc fire de 0,28- 0,30 si carlige de pana la 2 /0.
Si zic ca am invatat totusi cate ceva la Cupa Maver de anul trecut,(la care numi pare rau ca am participat).
Dupa prima mansa mia aratat Cosmin D.cum trebuie sa fie facuta linia de pescuit( o varianta).
Seara am vazut la M. Necreala niste linii (varianta lui),iar Otel C.mia aratat linia cu care pecuise,linie facuta la indicatiile lui Micutu(o alta varianta).
Mam luminat si mai bine cand dimineata in fata hotelului,am vazut nada pregatita de Tibi Rancu,si am inteles inca o data ca nu este suficient sa vrei,ci trebuie sa si poti,dar..... ca sa poti trebuie sa ai cu ce !
Din pacate nu am avut cu ce,ptr. ca cei de la Maver nu aveau ce trebuia, si a trebuit sa ma mutumesc cu o punga de pelete primita de la Pelicanu si ceva pasta de carlig de la Marcel.
In mansa a 2 a lam admirat pe A.Tudose,dar si pe Gigi care mau bagat la mijloc si miau tras efectiv o papara de nam uitato nici acum
Si sa nu crezi Gigi ca nu am vazut cum tia aratat Micutu inainte de a incepe mansa cum se face pasta de calig,si cum trebuie sa lucreze ea in apa.
Gigi am mai invatat ceva si din filmuletul pus de Tudor.
Dupa 4 minute timp in care pustiul a prins 2 pestisori deja consumase 80% din pasta de carlig cu care incepuse pescuitul.
Dupa 6 minute cutia era goala !
Deci cam cata trebuie ptr. o mansa de 5 ore, plus pelete,plus nada (facuta tot din pelete),etc,etc ?
Nu e chiar simplu,nu ? Si mai trebuie si antrenamente.
Asadar,ptr. moment zic... pas, desi miar place