Pescuit Stationar

Acum este 08 Noi 2024, 23:25

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Recorduri
MesajScris: 27 Feb 2014, 10:20 
Neconectat

http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=42
E adevarata asta cu platica de 28 kg :shock: ?,sau e o gresala,ca am vazut recordu la platica e de 10.4kg prinsa prin Anglia parca!

Sus

Subiectul mesajului: Re: Recorduri
MesajScris: 27 Feb 2014, 10:51 
Neconectat

ala care a scris articolul cred ca e cofetar...
hai sa fim seriosi, mai stim si noi cate ceva...

Sus

MesajScris: 27 Feb 2014, 11:53 
Neconectat
Administratorul site-ului

Mai dă-o dreacu...... :lol: :lol: :lol:

http://pandyfloats.com/site

https://www.facebook.com/pandyfloats

Imagine

Sus

MesajScris: 27 Feb 2014, 12:15 
Neconectat

o fi vrut sa scrie 2,8 kile...:D :D :D :D

Sus

MesajScris: 27 Feb 2014, 14:48 
Neconectat

In teorie nu prea exista limita la pesti atata timp cat cresc pe tot parcursul vietii....
Din pacate in Romania a fost o singura apa si intr-o singura perioada de timp in care s-au gasit platici gigantice...
Apa s-a numit bratul Gogosu al Dunarii care a fost inchis pe o perioada de aproximativ 10 ani cand s-au construit barajele deversoare si ecluza romaneasca...
Perioada de care vorbim este 1977-1985....
Apa era cred ideala pentru platica: un brat al Dunarii lat de 2-3 sute de metri, cu o lungime de 15-16 km transformat in balta prin barajele construite...
fund nisipos... apa foarte adanca 6-7 metri chiar de la mal ( la 2 m de mal avea 5 m adancime)... Nu exista nici o alta specie de peste pasnic... practic era numai platica... platica de balta propriuzisa: "carjanca" cum ii ziceau taranii ( nu cosac, sau batca sau alte derivate).

De pescuit sportiv mai greu caci era zona speciala ( si frontiera si zona de santier strategic) ...cativa pescari profesionisti din Balta Verde si foarte putini norocosi care avand familie in satul din Insula (Ostrovu Mare) puteau trece ( cu bacul la inceput si ceva mai tarziu pe podurile facute peste baraje) in insula si deci puteau pescui!

Din pacate cei mai multi dintre obisnuitii locului sunt deja pe lumea ailalta ...eu fiind copil iar tata inca june pe vremea aia... dintre pescarii de competitie actuali numai eu si Doru Burileanu "Mamaligaru" de la Severin poate povesti despre ce se petrecea atunci... poate or mai fi si altii....

In scurt numai platica...o zi buna putea aduce peste 150 de kile de peste.... bucati de minim 6-7 sute de grame.... se prindea numai la mamaliga (vara) sau rama rosie (primavara si toamna)... pluta culisanta caci apa era de doua ori mai adanca decat lungimea batului... trasatura identica si invariabila: pluta pe lat!!

Practic nu era zi sa nu prinzi o bucata ce trecea de 2 kile... bucatile de peste kil erau frecvente...
Cea mai mare prinsa de mine trecea de 3 kile... am cantarit una prinsa de tata: 6 kile.... am vazut cu ochii mei prinse la altii de 7-8 kile....
Am auzit ( de la oameni care zic eu ca merita toata increderea) de bucati de 14 kile... cred ca aia care au prins asa ceva habar nu aveau ca sunt campioni mondiali :lol: :lol: :lol: ...si oricum ii durea in maciuca de pescuitul din Anglia!! :lol: :lol:

Judecati si voi!!...

Sus

MesajScris: 27 Feb 2014, 15:54 
Neconectat

Florine, asa e, eu sunt insurat in Severin, iar babacii lu' nevasta-mea mi-au povestit despre ce era in Dunare si baltile de langa, dar 28 de kile nu cred ca pote exista, sigur a gresit la scriere...

Sus

MesajScris: 27 Feb 2014, 16:04 
Neconectat

E adevarat,atunci am luat si eu un oblete de 13kg!

Sus

MesajScris: 27 Feb 2014, 19:07 
Neconectat

zsolt scrie:
E adevarat,atunci am luat si eu un oblete de 13kg!

Alburnus alburnus sau Chalcalburnus chalcoides???

Si eu tot ca voi zic: platica de 28 de kile nu prea cred!...in mod sigur au gresit la scris!
Va zic: platici mai mari ca alea de care zic mai sus nu cred ca au existat vreodata in Romania... si alea sunt departe de 28 de kile.... :? :?

Sus

MesajScris: 27 Feb 2014, 21:01 
Neconectat

Asta era pe timpul raposatului, cand productia la hectar sau la luciu de apa era in expansiune. Noroc ca nu a mai dus-o mult ca depasea si recordul de crap de pe Sarulesti.
Am auzit si pe la noi povesti cu mreana de 27kg, prinsa pe raul Prut. Cica avea mustati de 28cm. Voi crede-ti ce vreti. Eu unul nu pot sa inghit asemenea minciuni, chiar daca vin din partea unor pescari ,,respectabili''.
Eu n-am vazut-o dar ma intreb, sigur era mreana? Nu era porcusor?

Sus

MesajScris: 28 Feb 2014, 07:58 
Neconectat

bilan doru scrie:
Asta era pe timpul raposatului, cand productia la hectar sau la luciu de apa era in expansiune. Noroc ca nu a mai dus-o mult ca depasea si recordul de crap de pe Sarulesti.
Am auzit si pe la noi povesti cu mreana de 27kg, prinsa pe raul Prut. Cica avea mustati de 28cm. Voi crede-ti ce vreti. Eu unul nu pot sa inghit asemenea minciuni, chiar daca vin din partea unor pescari ,,respectabili''.
Eu n-am vazut-o dar ma intreb, sigur era mreana? Nu era porcusor?

O fi fost vreun Luciobarbus Comizo si l-o fi prins intr-un video pe Youtube :)

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC [ DST ]